Φύλακες του Γαλαξία 2

2

Διασκεδαστική συνέχεια μιας ιδιαίτερα χιουμοριστικής υπερηρωικής περιπέτειας, η οποία επαναλαμβάνει με κέφι, ψυχαναλυτικές αναφορές αλλά κι ένα εντελώς προσχηματικό στόρι τον εαυτό της.

Φύλακες του Γαλαξία 2

Διασκεδαστική συνέχεια μιας ιδιαίτερα χιουμοριστικής υπερηρωικής περιπέτειας, η οποία επαναλαμβάνει με κέφι, ψυχαναλυτικές αναφορές αλλά κι ένα εντελώς προσχηματικό στόρι τον εαυτό της.

Φύλακες του Γαλαξία 2 - εικόνα 1

Οι προ τριετίας «Φύλακες του Γαλαξία» ήταν ένα τολμηρό σινε-στοίχημα των Marvel και Disney (ένα όχι ιδιαίτερα εμπορικό κόμικς με αντισυμβατικούς ήρωες­, ένας άπειρος στις απαιτήσεις των μπλοκμπάστερ σκηνοθέτης κι ένα σενάριο… παρωδίας), το οποίο αποδείχτηκε πολλαπλά επιτυχημένο. Έτσι ο δημιουργός­ του Τζέιμς Γκαν ανέλαβε και την απαιτούμενη συνέχειά του, η οποία είχε ένα και μοναδικό ζητούμενο: το ίδιο θεαματικό fun.

Αν δεν θελήσει να πάει κάποιος μακρύτερα από αυτήν τη γραμμή, δύσκολα θα απογοητευτεί αν και οι νεωτερισμοί της πρώτης ταινίας είναι σαφές πως είναι –κινηματογραφική– φύσει αδύνατον να επαναληφθούν. Το «Awesome mix vol. 2» δεν είναι, φυσικά, δύσκολο να συναγωνιστεί το νοσταλγικό κέφι του vol. 1 (με Fleetwood Mac, Τζορτζ Χάρισον, Σαμ Κουκ, ELO και μερικά λιγότερο καλόγουστα rock hits των ’70s), ενώ οι μαζί-δεν-κάνουνε-και-χώρια-δεν-μπορούνε ήρωες τσακώνονται και φιλιώνουν εξίσου απολαυστικά.

Φύλακες του Γαλαξία 2 - εικόνα 2

Το πρόβλημα είναι πως πρέπει να αφηγηθούν και μια συναρπαστική ιστορία, η οποία, πέρα από την ψυχαναλυτική πλευρά της, είναι αυτήν τη φορά κοινότοπη σε βαθμό διαγαλαξιακού κακουργήματος: επικηρυγμένοι από τη βασίλισσα του πλανήτη Κυρίαρχου, οι Φύλακες του Γαλαξία πέφτουν πάνω σε έναν δια­στημικό ταξιδιώτη, τον Εγώ, ο οποίος ισχυρίζεται πως είναι πατέρας του Πίτερ Κουίλ. Μια επίσκεψη στον πανέμορφο πλανήτη του θα ξεκαθαρίσει το παρελθόν, θα δημιουργήσει όμως και μια σειρά από καινούργιες, θανάσιμες απειλές. Όλες θα ξετυλιχτούν και θα αντιμετωπιστούν προβλέψιμα, εχθροί θα γίνουν φίλοι και το αντίστροφο, ο Σιλβέστερ Σταλόνε θα κάνει ένα πέρασμα, cool ατάκες, μπουνιές­ και βόμβες θα πέφτουν εναλλάξ, ενώ πέντε σκηνές μετά τα credits τέλους όλα θα είναι έτοιμα για το «Vol. 3».

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 136΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Φύλακες του Γαλαξία 2

Guardians of the Galaxy Vol. 2
2
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 136 '
  • Τζέιμς Γκαν

Όντας επικηρυγμένοι από τη βασίλισσα του πλανήτη Κυρίαρχου για μια κλοπή που διέπραξαν, οι Φύλακες του Γαλαξία πέφτουν πάνω σε έναν διαστημικό ταξιδιώτη, τον Εγώ, ο οποίος ισχυρίζεται πως είναι πατέρας του Πίτερ Κουίλ. Μια επίσκεψη στον πανέμορφο πλανήτη του θα ξεκαθαρίσει το παρελθόν, θα δημιουργήσει όμως και μια σειρά από καινούργιες, θανάσιμες απειλές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.