John Wick: Κεφάλαιο 2

2,5

Το στιλιζαρισμένο λουτρό αίματος του σίκουελ της εισπρακτικά επιτυχημένης περιπέτειας δεν υπηρετεί κάποιον ανώτερο σινε-σκοπό, αλλά προσφέρει ένα τίμιο, απενοχοποιημένο, σωστά συνταγμένο και αδιαμφισβήτητα σπασμωδικό θέαμα που σίγουρα ξεχωρίζει από τον action μέσο όρο.

John Wick: Κεφάλαιο 2

Το σίκουελ της εισπρακτικά επιτυχημένης περιπέτειας παρουσιάζει τη νέα απρόθυμη αποστολή του γνώριμού μας εκτελεστή, ο οποίος καλείται να ξεπληρώσει ένα παλιό του χρέος σε έναν Ιταλό μαφιόζο. Το στιλιζαρισμένο λουτρό αίματος που ακολουθεί δεν υπηρετεί κάποιον ανώτερο σινε-σκοπό, αλλά προσφέρει ένα τίμιο, απενοχοποιημένο, σωστά συνταγμένο και αδιαμφισβήτητα σπασμωδικό θέαμα που σίγουρα ξεχωρίζει από τον action μέσο όρο.

John Wick: Κεφάλαιο 2 - εικόνα 1

Κάποιος κάθισε και τους μέτρησε: 128 ανθρώπους σκοτώνει ο Τζον Γουίκ στο δεύτερο κινηματογραφικό του διάβα. Βλέπουμε δηλαδή στην οθόνη πάνω από ένα πτώμα ανά λεπτό! Η ωμή βία είναι ούτως ή άλλως εγγεγραμμένη στο DNA της περιπέτειας που άλλαξε το αμερικανικό action τοπίο πριν από μια τριετία. Και αυτό γιατί στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα ο δαιμόνιος κασκαντέρ Τσαντ Σταέλσκι και ο άσημος σεναριογράφος Ντέρεκ Κόλσταντ δεν παρουσίασαν έναν αντιήρωα με ξεπερασμένη αμερικανοφροσύνη, πομπώδη ηθικά διδάγματα και αναμασημένες παγκόσμιες συνωμοσίες, αλλά έναν βιτζιλάντε που σπέρνει το θάνατο σε ένα δυστοπικό σύγχρονο σκηνικό, όπου η αστυνομία είναι ανύπαρκτη, ενώ το κοινωνικό πλαίσιο καθορίζεται αποκλειστικά από τη μαφία και η ζωή αξίζει κάτι λιγότερο από μια σφαίρα...

Όλα αυτά, βέβαια, συνοδευόμενα από τη βιρτουόζικη αναπαράσταση βίας του μάστερ Σταέλσκι, η οποία προκαλεί ανατριχίλα. Ακολουθώντας την ίδια μακάβρια συνταγή, το σίκουελ του «John Wick» παρουσιάζει τη νέα απρόθυμη αποστολή του γνώριμού μας εκτελεστή, ο οποίος καλείται να ξεπληρώσει ένα παλιό του χρέος σε έναν Ιταλό μαφιόζο. Για να γίνει αυτό, πρέπει σκοτώσει τη μεγαλύτερη αδερφή του που βρίσκεται στην κεφαλή της Καμόρα. Το ταξίδι του αντιήρωα στη Ρώμη μετατρέπεται σε ένα απίστευτα χορογραφημένο αιματοκύλισμα στις υποβλητικές κατακόμβες της. Από εκεί μεταφερόμαστε στην παραδομένη στο έγκλημα Νέα Υόρκη, όπου ο Σταέλσκι υπογράφει μια δεξιοτεχνική σεκάνς βίας στο σαρκαστικά αλληγορικό σκηνικό μιας έκθεσης μοντέρνας τέχνης γεμάτης αντανακλάσεις (σαφώς επηρεασμένη από την «Κυρία από τη Σαγκάη»). Βέβαια, αυτό το στιλιζαρισμένο λουτρό αίματος δεν υπηρετεί κάποιον ανώτερο σινε-σκοπό, αλλά προσφέρει ένα τίμιο, απενοχοποιημένο, σωστά συνταγμένο και αδιαμφισβήτητα σπασμωδικό θέαμα που σίγουρα ξεχωρίζει από τον action μέσο όρο.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 122΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

John Wick: Κεφάλαιο 2

John Wick: Chapter 2
2,5
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 122 '
  • Τσαντ Σταέλσκι

Ο γνώριμος μας εκτελεστής καλείται να ξεπληρώσει ένα παλιό του χρέος σε έναν Ιταλό μαφιόζο. Για να γίνει αυτό, πρέπει σκοτώσει τη μεγαλύτερη αδερφή του που βρίσκεται στην κεφαλή της Καμόρα. Όσο περνάει η ώρα όμως οι εχθροί του Γουίκ πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.