Ο Πιτ και ο Δράκος του

2

Τυποποιημένο ντισνεϊκό θέαμα που δεν ξεπερνά σε κανένα επίπεδο τα κινηματογραφικά τετριμμένα.

Ο Πιτ και ο Δράκος του

Ο Πιτ είναι ένα μυστηριώδες δεκάχρονο αγόρι που μεγαλώνει στο δάσος μαζί με έναν τεράστιο δράκο με παχύ πράσινο τρίχωμα, που τον φωνάζει Έλιοτ. Όταν ο μικρός γίνει αντιληπτός από μια ομάδα εργατών που ανοίγουν ένα νέο δρόμο, έρχεται σε άμεση σύγκρουση με τον «πολιτισμένο» κόσμο των μεγάλων, σε ένα τυποποιημένο ντισνεϊκό θέαμα που σίγουρα δεν εντυπωσιάζει, αλλά ούτε απογοητεύει. Η ταινία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη.

Ο Πιτ και ο Δράκος του - εικόνα 1

Η πρόθεση της Disney για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς live action ταινιών με τεχνολογικά προηγμένα χαρακτηριστικά και μοντέρνα αφήγηση είναι κάτι παραπάνω από εμφανής τα τελευταία χρόνια. Μετά, λοιπόν, την πρόσφατη εξαιρετική διασκευή του «Βιβλίου της Ζούγκλας» και την επιτυχημένη κινηματογραφική αναγέννηση του Μόγλη συναντάμε στην οθόνη άλλο ένα παιδί που μεγαλώνει μακριά από τις νόρμες του πολιτισμού. Πρόκειται για τον Πιτ, ένα μυστηριώδες δεκάχρονο το οποίο ύστερα από ένα οικογενειακό ατύχημα βρίσκεται μόνο του στο δάσος. Μόνο του; Όχι ακριβώς, αφού έχει για παρέα έναν τεράστιο δράκο με παχύ πράσινο τρίχωμα, που τον φωνάζει Έλιοτ. Οι δυο τους ζουν στο ασφαλές καταφύγιο που έχουν φτιάξει κάτω από ένα γιγάντιο δέντρο. Μια μέρα όμως ο Πιτ γίνεται αντιληπτός από μια ομάδα εργατών που ανοίγουν ένα δρόμο μέσα στο παρθένο δάσος.

Ο Πιτ και ο Δράκος του - εικόνα 2

Η ανακάλυψη του μικρού ήρωα από τους απρόσκλητους επισκέπτες θα τον φέρει σε άμεση σύγκρουση με τον «πολιτισμένο» κόσμο, σε μια οικογενειακή ταινία ενηλικίωσης που πληροί όλες τις προϋποθέσεις του ντισνεϊκού θεάματος. Το φιλμ περιέχει οικολογικές αιχμές για το περιβάλλον που σταδιακά ροκανίζεται από κάποιους (γενικά και αόριστα) κακούς υπαλλήλους εταιρειών, μηνύματα για την ανοχή στη διαφορετικότητα και την απελευθέρωση της παιδικής φαντασίας που ασφυκτιά στην πεζή ενήλικη πραγματικότητα –μόνιμη θεματική της Disney– καθώς και κάποιες (δυστυχώς πολύ λίγες) σκηνές δράσης. Το ζήτημα όμως είναι ότι το ριμέικ του μέτριου ομότιτλου μιούζικαλ του 1977 αδυνατεί στιλιστικά να φτιάξει ένα συνεκτικό κινηματογραφικό σύμπαν, όσο κι αν παρουσιάζει περιεκτικούς ενήλικους χαρακτήρες οι οποίοι θα μπορούσαν να πείσουν για τα κίνητρά τους, κλιμακώνοντας έτσι την αφηγηματική ένταση. Η ταινία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Πιτ και ο Δράκος του

Pete's Dragon
2
  • Φαντασίας
  • 2016
  • Διάρκεια: 103 '
  • Ντέιβιντ Λόουερι

Ο Πιτ είναι ένα μυστηριώδες δεκάχρονο που μεγαλώνει μόνο του στο δάσος. Μόνο του; Όχι ακριβώς, αφού έχει για παρέα έναν τεράστιο δράκο με παχύ πράσινο τρίχωμα, που τον φωνάζει Έλιοτ. Οι δυο τους ζουν στο ασφαλές καταφύγιο που έχουν φτιάξει κάτω από ένα γιγάντιο δέντρο. Μια μέρα όμως ο Πιτ γίνεται αντιληπτός από μια ομάδα εργατών που ανοίγουν έναν καινούργιο δρόμο μέσα στο παρθένο δάσος και πλέον η σύγκρουσή του με τον «πολιτισμένο» κόσμο μοιάζει αναπόφευκτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.