Η Αγάπη είναι ένα Θαύμα

2

Παρότι το ετερόκλητο πρωταγωνιστικό δίδυμο Βιρζινί Εφιρά - Μπενζαμέν Λαβέρν λειτουργεί ερμηνευτικά, η αρχικά επιτυχημένη ατμόσφαιρα μαγικού ρεαλισμού εξατμίζεται σύντομα και η τολμηρή κινηματογραφική ιδέα δίνει μετά το δεύτερο μισό τη θέση της σε μια σειρά από σεναριακές ευκολίες.

Η Αγάπη είναι ένα Θαύμα

Παρότι το ετερόκλητο πρωταγωνιστικό δίδυμο Βιρζινί Εφιρά - Μπενζαμέν Λαβέρν λειτουργεί ερμηνευτικά, η αρχικά επιτυχημένη ατμόσφαιρα μαγικού ρεαλισμού εξατμίζεται σύντομα και η τολμηρή κινηματογραφική ιδέα δίνει μετά το δεύτερο μισό τη θέση της σε μια σειρά από σεναριακές ευκολίες.

Η Αγάπη είναι ένα Θαύμα - εικόνα 1

Μια διαφορετική σε περιεχόμενο, γλυκόπικρη κομεντί παρουσιάζει ο Γάλλος Ερίκ Μπεσνάρ («Αξιότιμοι Κλέφτες»), που εκτυλίσσεται στο καταπράσινο τοπίο της γαλλικής Προβηγκίας. Εκεί η Λουίζ­ μεγαλώνει μόνη τα δύο παιδιά της μετά το τραγικό δυστύχημα του άντρα της, το οποίο δεν έχει ξεπεράσει ακόμη. Τη στιγμή που δείχνει να λυγίζει από τις υποχρεώσεις και τα χρέη του αγροκτήματός τους πέφτει με το αυτοκίνητο πάνω σε έναν μυστηριώδη άντρα.

Η γοητευτική Βιρζινί Εφιρά συνθέτει μαζί με τον Μπενζαμέν Λαβέρν ένα ετερόκλητο, αλλά ερμηνευτικά λειτουργικό δίδυμο: από τη μία η χήρα Λουίζ, που νιώθει ανήμπορη να εκπληρώσει μόνη τις αυξημένες υποχρεώσεις της οικογένειας, και από την άλλη ο Πιέρ, ένας υπερευαίσθητος νεαρός άντρας που πάσχει από Σύνδρομο Άσπεργκερ. Δυστυχώς όμως η αρχικά επιτυχημένη ατμόσφαιρα μαγικού ρεαλισμού εξατμίζεται σύντομα και η τολμηρή κινηματογραφική ιδέα δίνει μετά το δεύτερο μισό τη θέση της σε μια σειρά από σεναριακές ευκολίες. από την υπόθεση χάκινγκ και τα χουφτώματα στο μπαρ μέχρι τους απελπιστικά καλοπροαίρετους κοινωνικούς λειτουργούς.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Αγάπη είναι ένα Θαύμα

Le Goût des Merveilles
2
  • Κομεντί
  • 2015
  • Διάρκεια: 100 '
  • 'Ερικ Μπεσνάρ

Στο καταπράσινο τοπίο της γαλλικής Προβηγκίας η Λουίζ μεγαλώνει μόνη τα δύο παιδιά της μετά το τραγικό δυστύχημα του άντρα της. Τη στιγμή που δείχνει να λυγίζει από τις υποχρεώσεις και τα χρέη του αγροκτήματός τους πέφτει με το αυτοκίνητο πάνω σε έναν μυστηριώδη άντρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.