Μπάτε Σκύλοι Αλέστε

3

Ένα animation που μπορεί να μην αποκτά ποτέ συγκροτημένη αφήγηση και δραματουργική εξέλιξη, αλλά σίγουρα διαθέτει αρκετές κωμικές βινιέτες-γκαγκ που προκαλούν γέλιο.

Μπάτε Σκύλοι Αλέστε

Ένα animation που μπορεί να μην αποκτά ποτέ συγκροτημένη αφήγηση και δραματουργική εξέλιξη, αλλά σίγουρα διαθέτει αρκετές κωμικές βινιέτες-γκαγκ που προκαλούν γέλιο.

Μπάτε Σκύλοι Αλέστε - εικόνα 1

Η μυστική ζωή των κατοικίδιων» είναι ο αγγλικός τίτλος της ολοκαίνουργιας ταινίας της Illumination Entertainment, του στούντιο που γέννησε τα ξεκαρδιστικά κίτρινα πλασματάκια Minions και θα το ευγνωμονούμε πάντα γι’ αυτό. Και ο λόγος που παραθέτουμε τη μετάφραση του αυθεντικού τίτλου είναι διότι περιγράφει μέσα σε λίγες λέξεις την ιστορία του κεφάτου animation, ενός φιλμ που υπόσχεται να φανερώσει τι συμβαίνει στα διαμερίσματα της Νέας Υόρκης: όταν οι ιδιοκτήτες πάνε για δουλειά, τα κατοικίδιά τους ξεσαλώνουν... Όχι όλα όμως.

Ο Μαξ είναι ένας σκύλος που προτιμά να περιμένει υπομονετικά πίσω από την πόρτα την Κέιτι, την καλύτερη αφεντικίνα του κόσμου, όπως πιστεύει ο ίδιος, γνωρίζοντας το χλευασμό των τετράποδων γειτόνων του. Όλα αυτά μέχρι να έρθει στο σπίτι ο νέος συγκάτοικός του, ο μεγαλόσωμος αδέσποτος σκύλος Δούκας. Η κόντρα τους θα φτάσει στα άκρα, με την κατάσταση να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις όταν οι δύο άσπονδοι φίλοι χαθούν στους επικίνδυνους δρόμους της μεγαλούπολης... Και κάπου εδώ είναι που ταιριάζει γάντι η παροιμία «Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε», από όπου πήρε τον ελληνικό τίτλο της η ταινία.

Μπορεί, λοιπόν, ο Μαξ και ο Δούκας να μη δίνουν «αλεστικά», αλλά σίγουρα προσφέρουν γέλιο. Οι περιπέτειες των κατοικιδίων στη μητροπολιτική ζούγκλα μοιάζουν περισσότερο με συρραφή βινιετών-γκαγκ που ως επί το πλείστον λειτουργούν. Αυτός είναι όμως και ο λόγος που το «Μπάτε Σκύλοι Αλέστε» δεν αποκτά ποτέ συγκροτημένη αφήγηση και τη δραματουργική εξέλιξη που θα μπορούσε να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον ενός ηλικιακά μεγαλύτερου κοινού. Πάντως, το animation «δαγκώνει» με επιτυχία όποια κωμική ευκαιρία βρεθεί μπροστά του, εκπληρώνοντας έτσι το δημιουργικό σκοπό του

Περισσότερες πληροφορίες

Μπάτε Σκύλοι Αλέστε

The Secret Life of Pets
3
  • Animation
  • 2016
  • Διάρκεια: 90 '
  • Κρις Ρενό

Ο Μαξ είναι ένας σκύλος που προτιμά να περιμένει υπομονετικά πίσω από την πόρτα την Κέιτι, την καλύτερη αφεντικίνα του κόσμου, όπως πιστεύει ο ίδιος. Όλα αυτά μέχρι να έρθει στο σπίτι ο νέος συγκάτοικός του, ο μεγαλόσωμος αδέσποτος σκύλος Δούκας. Η κόντρα τους θα φτάσει στα άκρα, με την κατάσταση να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις όταν οι δύο άσπονδοι φίλοι χαθούν στους επικίνδυνους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.