Η Μάγκι Έχει Σχέδιο

3

Τυπική ανεξάρτητη κομεντί χαρακτήρων με έξυπνο χιούμορ, ζωντανούς χαρακτήρες και γουντιαλενική αύρα.

Η Μάγκι Έχει Σχέδιο

Τυπική ανεξάρτητη κομεντί χαρακτήρων με έξυπνο χιούμορ, ζωντανούς χαρακτήρες και γουντιαλενική αύρα.

Η Μάγκι Έχει Σχέδιο - εικόνα 1

Εχοντας εγκαταλείψει την υποκριτική από το 1994, δύο χρόνια προτού παντρευτεί τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις, η κόρη του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ, Ρεμπέκα, έχει πλέον αφιερωθεί αποκλειστικά στη λογοτεχνία (έχει εκδώσει πέντε βιβλία) και στην κινηματογραφική καριέρα πίσω από την κάμερα. Το «Η Μάγκι Έχει Σχέδιο» είναι η πέμπτη ταινία που σκηνοθετεί, πάντα με δικό της σενάριο και πάντα με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα η οποία αγωνίζεται να βρει το δρόμο της μέσα από περίπλοκες οικογενειακές, ερωτικές και κοινωνικές σχέσεις.

Το δραματικό ύφος των πρώτων της φιλμ («Angela», «Personal Velocity», «Τζακ & Ρόουζ: Μπαλάντα για Δύο») πήρε έναν πιο ανάλαφρο τόνο στο «Οι Κρυφές Ζωές της Κυρίας Λι» του 2009 και γίνεται ακόμα πιο αεράτο στη «Μάγκι…», δείχνοντας πως η κομεντί χαρακτήρων –στα χνάρια του Γούντι Άλεν και του Νόα Μπάουμπαχ– της ταιριάζει γάντι. Κι αυτό γιατί η ίδια διαθέτει ένα κομψό υποδόριο χιούμορ και γνωρίζει καλά πώς να δημιουργεί σεναριακά ενδιαφέροντες, τρισδιάστατους ήρωες.

Η ιστορία μας ακολουθεί τη thirtysomething Μάγκι, που δουλεύει σε ένα νεοϋορκέζικο πανεπιστήμιο ως business director πάνω σε καλλιτεχνικά πρότζεκτ και η οποία, απογοητευμένη από τις ως τώρα σχέσεις της, θέλει να αποκτήσει ένα παιδί από δωρητή σπέρματος. Ενώ έχει επιλέξει τον μέλλοντα πατέρα και τη σωστή ημερομηνία, γνωρίζει στη δουλειά της τον Τζον, έναν παντρεμένο καθηγητή Ανθρωπολογίας τον οποίο και ερωτεύεται. Για χάρη της εκείνος θα αφήσει τη γυναίκα του, μια νευρωτική Δανέζα ακαδημαϊκό, και θα κάνει οικογένεια με τη Μάγκι, η οποία έχει καταφέρει να υλοποιήσει το σχέδιό της, έστω και με διαφορετικό απ’ ό,τι φανταζόταν τρόπο. Αλλά η οικογενειακή ζωή έχει τα δικά της προβλήματα, τα οποία θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας όταν η Μάγκι γνωρίσει τελικά την Τζορτζέτ, την πρώην σύζυγο του Τζον.

Η Μάγκι Έχει Σχέδιο - εικόνα 2

Άνθρωποι που προσπαθούν να βάλουν τη ζωή (τη δική τους και των γύρω τους) σε τάξη. Άνθρωποι του πνεύματος, εντελώς όμως ρηχοί στα συναισθήματά τους, και άνθρωποι απλοί που καταφέρνουν, κάνοντας δυο βήματα μπρος και ένα πίσω, να δένονται σε μια σχέση και να αντιμετωπίζουν την τόσο προβλέψιμη και ταυτόχρονα τόσο περίπλοκη καθημερινότητα.

Η Ρεμπέκα Μίλερ τους συγχρωτίζει δεξιοτεχνικά σε μια γοητευτική όσο και επιπόλαιη νεοϋορκέζικη πραγματικότητα γεμάτη πνευματώδεις διαλόγους, κρυμμένες κακίες, νεωτερικές ιδέες, απωθημένα, μυστικά και ψέματα. Έναν κόσμο αντιφατικό, προβληματικό, μα τελικά αισιόδοξο, όπου η (πραγματική) ενηλικίωση είναι μια επώδυνη ευλογία. Η πορεία της Μάγκι προς αυτήν είναι μια ερμηνευτική πρόκληση (γ)ραμμένη και κομμένη στα μέτρα της πάντα εξαιρετικής Γκρέτα Γκέργουιγκ («Frances Ha»), αν και εδώ την παράσταση κλέβει εύκολα η ξεκαρδιστική Τζορτζέτ της Τζούλιαν Μουρ.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μάγκι Έχει Σχέδιο

Maggie's Plan
3
  • Κομεντί
  • 2015
  • Διάρκεια: 98 '
  • Ρεμπέκα Μίλερ

Το σχέδιο της Μάγκι να αποκτήσει παιδί με εξωσωματική, το οποίο θα μεγαλώσει μόνη της, καταστρέφεται όταν γνωρίζει τον Τζον, έναν παντρεμένο καθηγητή πανεπιστημίου τον οποίο ερωτεύεται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.