Στην Καρδιά της Θάλασσας

2

Θεαματικά τρισδιάστατη, αλλά ακαδημαϊκά επίπεδη αναπαράσταση μιας αληθινής ιστορίας.

Στην Καρδιά της Θάλασσας

Θεαματικά τρισδιάστατη, αλλά ακαδημαϊκά επίπεδη αναπαράσταση μιας αληθινής ιστορίας.

Στην Καρδιά της Θάλασσας - εικόνα 1

Η ιστορία του εμβληματικού «Μόμπι Ντικ» του Χέρμαν Μέλβιλ υποτίθεται πως στηρίζεται στα αληθινά γεγονότα του 1820, όταν το φαλαινοθηρικό «Έσεξ» από το Ναντάκετ της Μασαχουσέτης βυθίστηκε στα ανοιχτά του Ειρηνικού μετά τη σύγκρουσή του με μια γιγαντιαία φάλαινα. Εμείς, ως θεατές, μαθαίνουμε το τι πραγματικά συνέβη μέσα από τη διήγηση ενός από τους ελάχιστους διασωθέντες του ναυαγίου, έτσι όπως αυτός εξομολογείται την άγνωστη ως τότε αλήθεια, 30 χρόνια αργότερα, στον ίδιο τον Μέλβιλ.

Ο έμπειρος και οσκαρικός Ρον Χάουαρντ («Ένας Υπέροχος Άνθρωπος», «Κώδικας Da Vinci», «Απόλλων 13») σκηνοθετεί αυτήν τη θαλασσινή περιπέτεια με έναν στέρεο, παλιομοδίτικο τρόπο, οποίος θα απέδιδε πολλά περισσότερα αν πατούσε σε ένα συγκεντρωμένο, σαφώς προσανατολισμένο σενάριο. Αυτό, όμως, παραπαίει ανάμεσα στο καθαρό θέαμα (οι τρισδιάστατες σκηνές δράσεις είναι όντως εντυπωσιακές), στη ρεαλιστική αναπαράσταση της ναυτικής καθημερινότητας της εποχής, στο ανθρώπινο δράμα (χλιαρή η τραγική κορύφωσή του) και στον (απλοϊκό) φιλοσοφικό σχολιασμό του. Έτσι η ταινία μοιάζει να τσαλαβουτά με ακαδημαϊκή ασφάλεια σε ρηχά κινηματογραφικά νερά, ενώ το θέμα της απαιτεί επιτακτικά μια θαρραλέα βουτιά στα βαθιά.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 122΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Στην Καρδιά της Θάλασσας

In the Heart of the Sea
2
  • Περιπέτεια
  • 2015
  • Διάρκεια: 122 '
  • Ρον Χάουαρντ

Στο Ναντάκετ του 1850 ένας από τους ελάχιστους διασωθέντες του φαλαινοθηρικού Έσεξ διηγείται στον Χέρμαν Μέλβιλ, κατοπινό συγγραφέα του «Μόμπι Ντικ», τα πραγματικά γεγονότα του τραγικού ναυαγίου, όπως εκτυλίχθηκαν 30 χρόνια πριν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.