Η Συγκάλυψη

2

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Βέλγος σκηνοθέτης Μίκαελ Ρόσκαμ («Bullhead») μοιάζει αμήχανος μπροστά σε ένα διήγημα του Ντένις Λεχέιν («Σκοτεινό Ποτάμι») και τον πάντα πειστικό Τομ Χάρντι.

Η Συγκάλυψη

Η ρουτινιάρικη καθημερινότητα του Μπομπ, ενός φιλήσυχου μπάρμαν, ανατρέπεται όταν περιθάλπει ένα ετοιμοθάνατο σκυλί, γνωρίζει τον ανεξέλεγκτα βίαιο ιδιοκτήτη του Έρικ και στο μπαρ του, που ελέγχεται από την τσετσένικη μαφία, γίνεται ληστεία. Ο υποψήφιος για Όσκαρ Βέλγος σκηνοθέτης Μίκαελ Ρόσκαμ («Bullhead») μοιάζει αμήχανος μπροστά σε ένα διήγημα του Ντένις Λεχέιν («Σκοτεινό Ποτάμι») και τον πάντα πειστικό Τομ Χάρντι.

Η Συγκάλυψη - εικόνα 1

Διασχίζοντας τον Ατλαντικό μαζί με τον Ματίας Σένερτς («Σώμα με Σώμα»), τον ηθοποιό που ανέδειξε με το υποψήφιο για ξενόγλωσσο Όσκαρ «Bullhead» του 2011, ο Βέλγος σκηνοθέτης Μίκαελ Ρόσκαμ κάνει το αγγλόφωνο ντεμπούτο του διασκευάζοντας ένα διήγημα του Ντένις Λεχέιν («Σκοτεινό Ποτάμι», «Το Νησί των Καταραμένων»). Μεταφέροντας τη δράση από τη Βοστόνη στη Νέα Υόρκη, παρακολουθεί τη ρουτινιάρικη καθημερινότητα του Μπομπ, ενός φιλήσυχου μπάρμαν ο οποίος δουλεύει στο μαγαζί του ξάδερφού του Μαρβ. Όλα θα αλλάξουν όμως όταν ο Μπομπ βρίσκει στα σκουπίδια και περιθάλπει ένα ετοιμοθάνατο σκυλί, γνωρίζει τον ανεξέλεγκτα βίαιο ιδιοκτήτη του Έρικ και στο μπαρ του Μαρβ, που ελέγχεται από την τσετσένικη μαφία, γίνεται ληστεία.

Σε έναν μικρόκοσμο απληστίας, δια­φθοράς κι ένοχων μυστικών, ο μοναχικός και μονίμως κινούμενος «κάτω από τα ραντάρ» Μπομπ καλείται να πληρώσει το τίμημα της επιβίωσής του. Ο απέριττος ρεαλισμός του Ρόσκαμ περιγράφει χωρίς τερτίπια αλλά και χωρίς ιδιαίτερη έμπνευση την πορεία του προς ένα πολλαπλό αδιέξοδο, με τον Τομ Χάρντι να κουβαλά πειστικά –από το βλέμμα μέχρι το περπάτημά του– την εσωτερική, εύθραυστη μελαγχολία του ήρωά του. Παραδόξως πώς, αυτή θα μείνει τελικά δραματουργικά αδικαίωτη, προδομένη από ένα σκηνοθετικά αμήχανο (προς τι το αταίριαστο «ταραντινικό» μοντάζ;) και σεναριακά αφελές φινάλε.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 106΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Συγκάλυψη

The Drop
2
  • Δραματική
  • 2014
  • Διάρκεια: 106 '
  • Μάικλ Ρόσκαμ

Η ρουτινιάρικη καθημερινότητα του Μπομπ, ενός φιλήσυχου μπάρμαν, ανατρέπεται όταν περιθάλπει το ετοιμοθάνατο σκυλί της γειτόνισσάς του, γνωρίζει τον ανεξέλεγκτα βίαιο πρώην φίλο της Έρικ και στο μπαρ του, που ελέγχεται από την τσετσένικη μαφία, γίνεται ληστεία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.