Πρώτο τρέιλερ για τη νέα ταινία του Τιμ Μπάρτον «Big Eyes»

Ο Αμερικανός δεξιοτέχνης υπογράφει τη μεταφορά μιας αληθινής ιστορίας στην οθόνη που έχει για πρωταγωνιστές της, την φορμαρισμένη Έιμι Ανταμς και τον οσκαρικό Κρίστοφ Βαλτς.

Πρώτο τρέιλερ για τη νέα ταινία του Τιμ Μπάρτον «Big Eyes»

Ο 56χρονος Αμερικανός κάνει μια ενδιαφέρουσα αλλαγή κινηματογραφικής ρότας, επιχειρώντας –επιτέλους- κάτι διαφορετικό. Εξάλλου, η κριτική που ασκήθηκε για το πρόσφατο «Dark Shadows» ήταν σφοδρή, με αρκετούς να τον κατηγορούν ότι τα τελευταία χρόνια έχει υποκύψει σε μια «στεγνή» δημιουργικά μανιέρα με εμπορικό προσανατολισμό. Τώρα, ο Μπάρτον κάνει καλλιτεχνική στροφή 180 μοιρών, αφήνοντας (για λίγο;) το σινεμά φαντασίας στην άκρη. Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός σκηνοθέτης μετά τον «Εντ Γουντ» μεταφέρει για μόλις δεύτερη φορά μια αληθινή ιστορία στην οθόνη. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι θα λείπει από το «Big Eyes» η αγαπημένη μπαρτονική αισθητική δεξιοτεχνία. Η ενδυματολόγος Κολίν Ατγουντ και ο σκηνογράφος Ρικ Χάινρικς, πιστοί συνεργάτες του εδώ και δεκαετίες, εγγυούνται για το εικαστικό αποτέλεσμα. Η μεγάλη είδηση είναι, όμως, ότι δεν θα δούμε τον Τζόνι Ντεπ και την Έλενα Μπόναμ Κάρτερ σε ταινία του Τιμ Μπάρτον (!), αφού το πρωταγωνιστικό δίδυμο του «Big Eyes» είναι η σούπερ φορμαρισμένη Έιμι Άνταμς και ο οσκαρικός Κρίστοφ Βαλτς.

Η νέα ταινία του Μπάρτον ξεδιπλώνει στην οθόνη ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο χώρο της τέχνης. Στη δεκαετία του ’60 μια σειρά από πορτραίτα με τεράστια εκφραστικά μάτια που είχαν στο κάτω μέρος τους την υπογραφή «Κιν» τράβηξαν την προσοχή της αμερικανικής εικαστικής κοινότητας και του κοινού. Ο Γουόλτερ Κιν ισχυριζόταν για αρκετά χρόνια ότι τα έργα αυτά ήταν δικά του. Η αλήθεια ήταν, όμως, διαφορετική αφού η σύζυγός του Μάργκαρετ ήταν αυτή που δημιούργησε τους επιδραστικούς καλλιτεχνικά πίνακες στο πατάρι του σπιτιού τους. Τα μυστικά του επτασφράγιστου εικαστικού μυστικού αποκαλύφτηκαν μετά το χωρισμό του ζευγαριού, κατά τη διάρκεια μιας πολύχρονης δικαστικής διαμάχης.

Η αλήθεια είναι ότι τα «Μεγάλα Μάτια» του Μπάρτον κοιτούν επίμονα προς τα Όσκαρ, αφού είναι γνωστό σε όλους ότι τα μέλη της Ακαδημίας αρέσκονται στις αληθινές ιστορίες και στα πανθρώπινα διδάγματά τους. Πόσο μάλλον όταν αυτό το based on true story φιλμ υπογράφει ένας από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς σκηνοθέτες που είναι οσκαρικά ορφανός.

Δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ από το «Big Eyes» που θα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας στις 25 Δεκεμβρίου 2014.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.