Τομ Χίντλεστον: ο σταρ του «Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος»

Ο 32χρονος Βρετανός ηθοποιός κλέβει την παράσταση στο «Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος» ερμηνεύοντας για τρίτη φορά τον Λόκι, τον υιοθετημένο αδερφό του Θορ, την ίδια στιγμή που η καριέρα του έχει πάρει για τα καλά ανοδική πορεία.

Τομ Χίντλεστον: ο σταρ του «Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος»

Ο 32χρονος Βρετανός ηθοποιός κλέβει την παράσταση στο «Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος» ερμηνεύοντας για τρίτη φορά τον Λόκι, τον υιοθετημένο αδερφό του Θορ, την ίδια στιγμή που η καριέρα του έχει πάρει για τα καλά ανοδική πορεία.

Τομ Χίντλεστον: ο σταρ του «Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος» - εικόνα 1

Ο Άγγλος ηθοποιός αποτελεί την απόδειξη ότι ενός ρόλου κακού... μύριοι καλοί έπονται. Υποδυόμενος τον Λόκι, τον μοχθηρό αδερφό του Θορ, στο «Thor», στους «Εκδικητές» και τώρα στο «Thor 2», ο Τομ Χίντλεστον δείχνει ότι η σκοτεινή εικόνα του ταιριάζει γάντι στην οθόνη. Γόνος αστικής οικογένειας, μεγάλωσε στο σικ προάστιο Γουίμπλεντον και πήγε σχολείο εσώκλειστος στο Ίτον, στα θρανία του οποίου κάθονται γόνοι γαλαζοαίματων και η μελλοντική αγγλική ελίτ. Τελειώνοντας και τις πανεπιστημιακές σπουδές του στο Κέιμπριτζ, ο Χίντ­λεστον κάνει στροφή 180 μοιρών κι εγγράφεται στην περιβόητη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης. Μετά την αποφοίτησή του πρωταγωνιστεί στο βραβευμένο ντεμπούτο της Τζοάνα Χογκ «Unrelated», μπαίνοντας δυναμικά στο χώρο του βρετανικού arthouse.
Η εμφάνισή του ως Λόκι στο «Thor» του 2011 εκτίναξε την καριέρα του. Η συνέχεια είναι καταιγιστική, με εμφανίσεις στο «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» του Γούντι Άλεν, στο «Άλογο του Πολέμου» του Στίβεν Σπίλμπεργκ και στο «Βαθύ Μπλε του Έρωτα» του Τέρενς Ντέιβις. Μαζί με την ιέρεια της εκκεντρικότητας Τίλντα Σουίντον πρωταγωνιστεί τώρα στην καινούργια ταινία του Τζιμ Τζάρμους «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί», ενώ έχει ήδη κλείσει θέση για το επερχόμενο «Crimson Peak» του Γκιγέρμο ντελ Τόρο. Με προσεκτικά βήματα κι επιλογές, ο Τομ Χίντλεστον αποτελεί ήδη ένα από τα βρετανικά ερμηνευτικά κεφάλαια του παρόντος και του μέλλοντος.

Περισσότερες πληροφορίες

Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος

Thor: The Dark World
2
  • Περιπέτεια
  • 2013
  • Διάρκεια: 112 '
  • Άλαν Τέιλορ

Ο Θορ είναι ο μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει έναν εχθρό από το μακρινό παρελθόν. Τον αρχηγό των σκοτεινών ξωτικών Μάλεκιθ, ο οποίος επιστρέφει αναζητώντας τον Αιθέρα, το μυστικό και ανίκητο όπλο με τη βοήθεια του οποίου θα καταστρέψει το Άσγκαρ και θα βυθίσει το σύμπαν στο αιώνιο σκοτάδι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.