Οι Sleaford Mods, το εκρηκτικό electro post-punk ντουέτο από το Νότιγχαμ της Αγγλίας επιστρέφει στην Αθήνα, αυτό το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στο Floyd Live Music Venue. Πρόκειται για την τρίτη φορά που ο Andrew Fearn στα beats και o Jason Williamson στα ξεσηκωτικά φωνητικά φέρνουν την καταιγιστική ενέργειά τους στο αθηναϊκό κοινό, μετά το Plisskën Festival 2015 και την πιο πρόσφατη εμφάνισή τους στο AthensRocks 2024, ημέρα με headliner τον Lenny Kravitz.
Αυτή τη φορά, σε ένα ολόδικό τους show, πρόκειται να μάς ταρακουνήσουν χάρη στον μοναδικό τρόπο τους να τα "χώνουν" με σαρκασμό, μιλώντας για τις κοινωνικές ανισότητες, όπως και την πολιτική κι εργασιακή ανασφάλεια. Αφορμή για την επίσκεψή τους είναι ο νέος τους δίσκος "The Demise of Planet X", που τους έφερε δίκαια στο βρετανικό Top 10.
Ακολουθεί μια μικρή προθέρμανση με όσα τραγούδια θέλουμε οπωσδήποτε να ακούσουμε ζωντανά:
1. Jobseeker
Κλασικό δείγμα των δυνατοτήτων τους αλλά και της κοινωνικής κριτικής τους, δεν γίνεται να λείπει από το σαββατιάτικο setlist.
2. Jolly Fucker
Ετοιμαζόμαστε για την εκρηκτική ενέργεια του συγκεκριμένου κομματιού, μέσα από τον επαναλαμβανόμενο στίχο και το μεθυστικό του beat.
3. Tied Up in Nottz
Η ωμή, προφορική ποίηση του κομματιού σε παρασέρνει στον ντελιριακό ρυθμό του. Άκρως απολαυστικό!
4. TCR
Μάλλον κάποιοι δεν θα φεύγουμε από το Floyd αν δεν ακούσουμε αυτόν τον μίνιμαλ αλλά απόλυτα εθιστικό ύμνο.
5. Tweet Tweet Tweet
Τραγούδι που το αναγνωρίζεις από την πρώτη νότα κι ένα χαμόγελο σχηματίζεται ασυναίσθητα στο πρόσωπό σου, καταλαβαίνοντας τι έπεται. Η ειρωνεία στα καλύτερά της μέσα από ένα καυστικό σχόλιο για την κουλτούρα των social media.
Κλείσε το εισιτήριό σου στο more.com
