Ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου γίνεται θερινό σινεμά

Και μάλιστα, με δύο δωρεάν προβολές, αυτό το Σάββατο.

Διονυσίου Αεροπαγείτου (c) iStock.com

Η ετήσια κινηματογραφική απόβαση του 16ου Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ ξεκινά μεταμορφώνει για άλλη μια χρονιά πανέμορφες και ιστορικής σημασίας τοποθεσίες της Αθήνας σε εντυπωσιακά υπαίθρια σινεμά και σε ανεξίτηλες εμπειρίες θέασης, τόσο για τους κατοίκους της πόλης όσο και για τους πολυάριθμους επισκέπτες της. Έως τις 26 Αυγούστου 2026, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει, με ελεύθερη είσοδο και σε τεχνολογικά προηγμένες συνθήκες προβολής, ένα πλούσιο και πολύχρωμο πρόγραμμα που συνδυάζει κλασικά αριστουργήματα, σύγχρονες δημιουργίες και ξεχωριστές συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς και θεσμούς.

Αυτό ακριβώς θα συμβεί και αυτό το Σάββατο, σε μία από τις ομορφότερες τοποθεσίες του κέντρου της πόλης.

Αναλυτικά:

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ
Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου (στη συμβολή με Παρθενώνος), Αθήνα

21:30 ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ, ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΤΗΣΗ | AIRPLANE! (1980, 88')
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ζάκερ, Τζιμ Έιμπραχαμς, Τζέρι Ζάκερ | Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Χέιζ, Τζούλι Χάγκερτι, Λέσλι Νίλσεν, Λόιντ Μπρίτζες, Πίτερ Γκρέιβς

23:00 ΑΚΡΩΣ ΤΡΕΛΟ ΚΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ | TOP SECRET! (1984, 88')
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ζάκερ, Τζιμ Έιμπραχαμς, Τζέρι Ζάκερ | Πρωταγωνιστούν: Βαλ Κίλμερ, Λούσι Γκάτεριτζ, Κρίστοφερ Βίλιερς, Ομάρ Σαρίφ, Πίτερ Κούσινγκ

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook, Tik Tok και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Βλέπουμε το "Τι Απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν;" σε halloween προβολή με ελεύθερη είσοδο

Το ψυχολογικό θρίλερ απέσπασε 5 υποψηφιότητες για Βραβείο Όσκαρ χαρίζοντας στην Μπέτι Ντέιβις μια αξιομνημόνευτη ερμηνεία της καριέρας της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/10/2026

Όλες οι ταινίες που θα προβληθούν στη Γιορτή του Σινεμά

Ένας πλήρης οδηγός για όλους τους κινηματογράφους της χώρας, για την ημέρα που θα έχει εισιτήριο στα €3.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στους κινηματογράφους

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 22 Οκτωβρίου.

Η ώρα του επόμενου Τζέιμς Μποντ πλησιάζει

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα τα τελικά δοκιμαστικά για τον νέο 007, με κάποιους υποψήφιους να φαντάζουν δυνατά φαβορί ως οι επόμενοι Τζέιμς Μποντ.

Ένα αφιέρωμα στο stop-motion του Τιμ Μπάρτον στο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Μέσα από το αφιέρωμα "Τιμ Μπάρτον: Παραμύθια σε stop-motion", μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν στη μεγάλη οθόνη τρεις αγαπημένες ταινίες του σκηνοθέτη.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (22-28/10)

Όλες οι κορυφαίες επιλογές που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

"Coward": Η νέα ταινία του Λούκας Ντοντ με φόντο τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η ιστορία δύο στρατιωτών, το βραβείο ερμηνείας στις Κάννες και οι συζητήσεις γύρω από τη νέα κινηματογραφική δουλειά του σκηνοθέτη.