Thesis

3

Πρωτότυπο για την εποχή του, αλλά ελαφρά ξεπερασμένο πλέον ψυχολογικό θρίλερ βραβευμένο με εφτά Γκόγια, από τα πρώτα δείγματα του ανανεωτικού ρεύματος του «ισπανικού τρόμου».

Thesis 4

Η πρώτη ταινία του 24χρονου Αλεχάντρο Αμενάμπαρ ("Άνοιξε τα Μάτια", "Οι Άλλοι") τον ανέδειξε αμέσως σε μεγάλη ελπίδα του ισπανικού σινεμά, εντυπωσιάζοντας ως καλογραμμένο ψυχολογικό θρίλερ το οποίο απέσπασε εφτά βραβεία Γκόγια. Αφορά τη νεαρή Άντζελα, η οποία εκπονεί μια πανεπιστημιακή διατριβή για την κινηματογραφική απεικόνιση της βίας. Η έρευνά της θα την οδηγήσει σε ένα βίντεο όπου ένα κορίτσι βασανίζεται μέχρι θανάτου. Σύντομα ανακαλύπτει ότι ήταν πρώην φοιτήτρια στη σχολή της, μπαίνοντας έτσι η ίδια στο στόχαστρο του σαδιστή δολοφόνου.

Οι υποψίες μετακυλίονται διαρκώς και σχετικά αφελώς από τον ένα γνωστό της ηρωίδας στον άλλο, αλλά ο Αμενάμπαρ διαθέτει πρωτότυπες για την εποχή του (αν και ελαφρά ξεπερασμένες σήμερα) ιδέες, βγάζει άσους από το μανίκι του και χειρίζεται επιδέξια το σασπένς. Καταφέρνει να καταθέσει ένα εύστοχο σχόλιο για ηδονοβλεπτική σχέση της κοινωνίας μας με τη θεαματοποίηση της βίας και υπογράφει ένα από τα πρώτα δείγματα του ανανεωτικού κινηματογραφικού ρεύματος του "ισπανικού τρόμου" ("Los Sin Nombre", "Στη Ράχη του Διαβόλου", "Ορφανοτραφείο", "Rec").

Ισπανία. 1996. Διάρκεια: 125΄ Διανομή: SUMMER CLASSICS

Περισσότερες πληροφορίες

Thesis

Tesis
3
  • Θρίλερ
  • 1996
  • Διάρκεια: 125 '
  • Αλεχάντρο Αμεναμπάρ

Ενώ εκπονεί μια πανεπιστημιακή διατριβή για την κινηματογραφική απεικόνιση της βίας, η Άντζελα βρίσκει ένα βίντεο όπου ένα νεαρό κορίτσι βασανίζεται μέχρι θανάτου. Σύντομα ανακαλύπτει ότι ήταν πρώην φοιτήτρια στη σχολή της...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Φτιαγμένος για Εκείνη

Διασκεδαστικό παραμύθι το οποίο χειρίζεται ανέμπνευστα το στοιχείο της σουρεαλιστικής φαντασίας, διαθέτει, όμως, μια απολαυστική όπως πάντα Ολίβια Κόλμαν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
29/10/2026

"Jumanji: Open World" : Θα είναι το τελευταίο παιχνίδι;

Κυκλοφόρησε τo trailer του "Jumanji: Open World" με αγαπημένους ήρωες που μεταφέρουν το παιχνίδι στον πραγματικό κόσμο.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 29 Οκτωβρίου.

Coyote VS Acme

Animation και live action συνδυάζονται πετυχημένα σε μια σεναριακά πρωτότυπη κωμωδία, η οποία θα μπορούσε να ήταν πιο ξέφρενη, γεμάτη χαρακτήρες των Looney Tunes και ευθείες αναφορές στην αμερικανική κοινωνικο-οικονομική πραγματικότητα.

Μουλέν: Ο Αντιστασιακός

Ατμοσφαιρικό, αν και δύσκαμπτο ιστορικό δράμα, η κλειστοφοβική σκηνοθετική προσέγγιση του οποίου πασχίζει να του προσδώσει σφυγμό και σασπένς.

Η Σκιά του Πατέρα μου

Οι οικογενειακοί δεσμοί, το τέλος της ανήλικης αθωότητας, η τραγωδία μιας χώρας και ένα στιλάτα σκηνοθετημένο δράμα το οποίο ξεπερνάει τη νατουραλιστική καταγραφή.

Μποϊούνα: Τρόμος στον Αμαζόνιο

Δεν είναι εξίσου κιτς με το "Ανακόντα", χωρίς όμως και να μπορεί να προσθέσει μια στάλα πρωτοτυπίας σε μια εξωτική, προβλέψιμη περιπέτεια επιβίωσης με οικολογικά μηνύματα.