Πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ του WWF Ελλάς "Γυάρος: Η ιστορία της θάλασσας" στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Πρόκειται για ντοκιμαντέρ του WWF Ελλάς, που αφηγείται την ιστορία και τη σύγχρονη αναγέννηση του νησιού μέσα από μια πρωτότυπη οπτική: εκείνη της ίδιας της θάλασσας.

Γυάρος

Το WWF Ελλάς παρουσιάζει, σε πρώτη προβολή, το ντοκιμαντέρ "Γυάρος: Η ιστορία της θάλασσας" στο Goethe-Institut Athen την Τρίτη 19 Μαΐου στις 19:00. Το έργο αφηγείται την ιστορία και τη σύγχρονη αναγέννηση του νησιού μέσα από μια πρωτότυπη οπτική: εκείνη της ίδιας της θάλασσας.

Ως αφηγήτρια, η θάλασσα μάς ταξιδεύει από την αρχαιότητα έως σήμερα, υπογραμμίζοντας τη μοναδική αξία της Γυάρου ως τόπου μνήμης και ιστορικής σημασίας, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει τη σημασία της προστασίας της φύσης και ιδιαίτερα του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Παράλληλα, παρουσιάζεται το πολυετές έργο του WWF Ελλάς στην περιοχή, μέσα από δράσεις που υλοποιούνται τα τελευταία 12 χρόνια, καθώς και η θεσμοθέτηση της Γυάρου ως Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή αλλά και η καθοριστικής σημασίας πρόσφατη υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος. Μέσα από εικόνες και μαρτυρίες, το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τη διαχρονική σύνδεση ανθρώπου και φύσης. 

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος με ομιλητές/-ήτριες:

  • τη Μαρία Δαμανάκη – Σύμβουλο για το Κλίμα και τους Ωκεανούς / Πρώην Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας για την Ε.Ε., 
  • τον Δρα Κωνσταντίνο Τριάντη, Διευθύνοντα Σύμβουλο Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ),
  • τον Δημήτρη Καραβέλλα, Γενικό Διευθυντή στο WWF Ελλάς.

Το πάνελ συντονίζει η δημοσιογράφος Κατερίνα Χριστοφιλίδου. 

Πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ

  • Διάρκεια: 25 λεπτά
  • Γλώσσα: ελληνικά με υπότιτλους στα αγγλικά

Συντελεστές ντοκιμαντέρ

  • Αφήγηση: Δήμητρα Γαλάνη
  • Σκηνοθεσία: Mike Μπέκος
  • Σενάριο: Ελίζα Παρδαλίδη
  • Παραγωγή: Lareni Productions

Είσοδος ελεύθερη, προκράτηση θέσεων εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ινστιτούτο Γκαίτε

Ομήρου 14-16
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Οι θεατές (ξανα)φόρεσαν Prada

Η Μιράντα Πρίστλι επέστρεψε θριαμβευτικά και "Ο Διάβολος Φοράει Prada 2" πέτυχε το καλύτερο άνοιγμα της χρονιάς, τη στιγμή κατά την οποία το "Michael", στο δεύτερο weekend του, κατάφερε να αυξήσει τα εισιτήριά του!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
05/05/2026

Αν σου άρεσε το "Ο Διάβολος Φοράει Prada 2", δες κι αυτές τις ταινίες

Μεγάλοι οίκοι μόδας, διάσημοι σχεδιαστές, μοντέλα και η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι μέσα από τον φακό γνωστών σκηνοθετών. Ή αλλιώς ταινίες που αξίζει να δεις μετά το "Ο Διάβολος Φοράει Prada 2".

Γιατί περιμένουμε πώς και πώς το 'Mortal Kombat II'

Το Mortal Kombat επιστρέφει δυναμικά στη μεγάλη οθόνη, επιχειρώντας να φέρει ωμή δράση, σκοτεινή αισθητική και μια κινηματογραφική εμπειρία αντάξια της θρυλικής κληρονομιάς του video game.

May the 4th Be With You: Πώς το Star Wars άλλαξε την κινηματογραφική ιστορία

Η 4η του Μάη έχει καθιερωθεί ως η ημέρα που τιμάται η ιδέα του Τζορτζ Λούκας, σε ένα αρχικό πρότζεκτ που ούτε ο ίδιος δεν κατάλαβε την επιτυχία του.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους αυτή την Πέμπτη

Ο Άνταμ Σκοτ σε ταινία τρόμου, η Billie Eilish στη σκηνή κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (07-13/05)

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στα σινεμά από την Πέμπτη 07/05

Ο Άνταμ Σκοτ σε ταινία τρόμου, η Billie Eilish στη σκηνή κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (07-13/05)

O κόσμος της μόδας στον κινηματογράφο μέσα από 8 ταινίες

Μεγάλοι οίκοι μόδας, διάσημοι σχεδιαστές, μοντέλα και η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι μέσα από τον φακό γνωστών σκηνοθετών. Ή αλλιώς ταινίες που αξίζει να δεις μετά το " Ο Διάβολος Φοράει Prada 2".