"Η Θάλασσα τον Χειμώνα" έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η νέα ταινία του Νίκου Κορνήλιου μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα της στα φεστιβάλ της χώρας, έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος για δύο ξεχωριστές προβολές. Πρωταγωνιστούν οι Αδελαϊδα Κατσίδε, Βαγγέλης Ρόκκος, Παρθενόπη Μπουζούρη και Δημήτρης Παπαγιάννης

Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Απριλίου, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος φιλοξενεί τη νέα ταινία του Νίκου Κορνήλιου, με τίτλο "Η Θάλασσα τον Χειμώνα", σε δύο ξεχωριστές προβολές που αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των φίλων του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου.

Ο ίδιος ο δημιουργός περιγράφει την ταινία ως μια ποιητική σύγκρουση ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν: "Η Ιστορία, το παρελθόν – το προσωπικό, το κοινωνικό, το συμπαντικό – ρίχνουν βαριά τη σκιά τους πάνω στο παρόν, πάνω στα σώματα που θέλουν να ζήσουν τη στιγμή. Κι αυτή η σύγκρουση έχει κάτι άγρια όμορφο και γοητευτικά μελαγχολικό, όπως η θάλασσα τον χειμώνα".

Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Η αφήγηση εκτυλίσσεται σε μια πόλη με παλιά μεταλλεία, όπου η Ναντίν, γεωλόγος, συναντά τον Χρήστο, απόγονο μεταλλωρύχων, και την Κατερίνα, τη μοναδική γυναίκα αλιέα της περιοχής. Ανάμεσά τους διαμορφώνεται ένα σύνθετο συναισθηματικό πλέγμα, καθώς οι τρεις ήρωες προσπαθούν να αποτινάξουν τα βάρη του παρελθόντος και της Ιστορίας, αναζητώντας έναν τρόπο να ζήσουν το εύθραυστο παρόν. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους Αδελαΐδα Κατσίδη, Βαγγέλη Ρόκκο, Παρθενόπη Μπουζούρη και Δημήτρη Παπαγιάννη.

Η ταινία πραγματοποίησε την πανελλήνια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και την αθηναϊκή της πρεμιέρα στο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, όπου συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Διαγωνιστικό Τμήμα. Απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής Πανοράματος, καθώς και το ΒραβείοΕπιτροπής Κοινού, επιβεβαιώνοντας τη θερμή υποδοχή της.

Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Μια ταινία που ισορροπεί ανάμεσα στη μνήμη και την επιθυμία, τη σιωπή και τη συναισθηματική ένταση, και που υπόσχεται να προσφέρει μια βαθιά, ατμοσφαιρική κινηματογραφική εμπειρία.

Συντελεστές

  • Συνεργασία στο σενάριο: Αναστασία Θάνου, Ευγενία Παπαγεωργίου
  • Φωτογραφία: Dominique Colin | Ηχοληψία: Άρης Παυλίδης
  • Sound design/mix: Κώστας Μπώκος – STUDIO 19st
  • Φωνή: Σαβίνα Γιαννάτου
  • Μοντάζ: Μαρία Κουνάβη
  • Οργάνωση Παραγωγής: Ξενοφών Κουτσαύφτης
  • Δ/ση Παραγωγής: Πέτρος Τσοπανάκης
  • Σκηνικά: Αλεξάνδρα Μπαλωμένου, Αναστασία Αγάθου
  • Κοστούμια: Λαμπρίνα Βλαχογιάννη
  • Μακιγιάζ/κομμώσεις: Σοφία Σταμέλου
  • Color correction/post-production: Μαρία Τζωρτζάτου – AUTHORWAVE
  • Επικοινωνία - προβολή στα media: City Owls Communications
  • Συμπαραγωγή: ΕΚΚΟΜΕΔ, ΕΡΤ

Δείτε το τρέιλερ εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, (ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στην Εύη Καλογηροπούλου αρέσει να βγάζει τα πράγματα από το πλαίσιό τους

Με εικαστικό παρελθόν και δυο βραβευμένες διεθνώς μικρού μήκους, η σκηνοθέτιδα του "Gorgona" μιλάει για την τολμηρή, σέξι και κοινωνικά αλληγορική φαντασία της, η οποία ανακατεύει αυθάδικα και πρωτότυπα τα κινηματογραφικά είδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/04/2026

Επιτέλους έχουμε τρέιλερ για το "Backrooms" - Όσα πρέπει να ξέρεις για το νέο horror της Α24

Μια viral φωτογραφία στο ίντερνετ, ένας 20χρονος YouTuber στην πρώτη του μεγάλου μήκους σκηνοθετική απόπειρα, ο Τσιετέλ Ετζιοφόρ, η Ρενάτε Ρέινσβε κι ένα πολλά υποσχόμενο τρέιλερ.

Ο Damiano Micheletto δεν έκανε μια ταινία για τον Βιβάλντι, αλλά για τον Δον Αντόνιο και τις "αόρατες" γυναίκες μουσικούς

Με αφορμή το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Damiano Michieletto με τη ταινία Primavera, ο καταξιωμένος καλλιτέχνης μίλησε στο "α" για τις προκλήσεις, τις εμπειρίες που κατέκτησε και την σχέση του με τον ελληνικό πολιτισμό

Τα βραβεία του 26ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος

Διαβάστε αναλυτικά ποιες ταινίες κέρδισαν στο φετινό 26ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος.

H Ζεντάγια θα κατακλύσει τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη το 2026 - Τα 5 πρότζεκτ που πρωταγωνιστεί

"Ελπίζω να μη με σιχαθείτε φέτος" λέει η Ζεντάγια σε πρόσφατη συνέντευξή της μιας και φέτος πρωταγωνιστεί σε τέσσερα blockbuster και στην πολυαναμενόμενη τρίτη σεζόν του Euphoria.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 2 Απριλίου.

Gorgona

Αρχαίοι μύθοι, σύγχρονα αδιέξοδα και μελλοντολογικές ανησυχίες συνδυάζονται δυναμικά, αλλά ανισόρροπα, σε μια πολυμετωπική αλληγορία η οποία δεν μπορεί να ελέγξει τη γκροτέσκα υπερβολή της. | Powered by Uber.