Κραυγές

1,5

Αντισυμβατικής αφήγησης δράμα το οποίο πνίγεται μέσα στην πομπώδη, θεατρικής υπερβολής αλληγορία του πάνω στους επιβεβλημένους θηλυκούς ρόλους της σύγχρονης πραγματικότητας. | Powered by Uber.

Κραυγές 6

Ο ορθογραφημένος "Άνεμος στην Πόλη" (1996) μοιάζει μακρινή ανάμνηση για τον Πέτρο Σεβαστίκογλου, σκηνοθέτη ο οποίος αναζητά πλέον επίμονα αντισυμβατικούς κι ανατρεπτικούς τρόπους κινηματογραφικής αφήγησης ("Τρεις Στιγμές", "Attractive Illusion", "Η Βοή του Κόσμου"). Χωρίς καθαρή πλοκή και ορθολογική ανάπτυξη, λοιπόν, οι "Κραυγές" ακολουθούν την πορεία τριών διαφορετικών γυναικών, οι οποίες θα συναντηθούν σε ένα γάμο με εντελώς απρόβλεπτη εξέλιξη. 


Μπουνιουελικές νότες και πομπώδης, θεατρική υπερβολή πλημμυρίζουν μια γκροτέσκα αλληγορία πάνω στους επιβεβλημένους θηλυκούς ρόλους της σύγχρονης πραγματικότητας. Στοιχεία περφόρμανς συμπλέκονται με την ηθελημένη κοινοτοπία μιας νατουραλιστικής καταγραφής (η κοριτσίστικη παρέα) και η "δημιουργική ασάφεια" προσπαθεί να μεταδώσει τη χαοτική εσωτερική κι εξωτερική αναταραχή, ενώ τα επαναστατικά μηνύματα περί πατριαρχικής κοινωνίας και ανυπότακτου γυναικείου ενστίκτου έχουν γίνει πλέον διεθνές κινηματογραφικό trend ("Μητέρα!", "Men", "Πέθανε, Αγάπη μου").

Ελλάδα. 2025. Διάρκεια: 87΄

Περισσότερες πληροφορίες

Κραυγές

1,5
  • Δραματική
  • 2025
  • Διάρκεια: 87 '
  • Πέτρος Σεβαστίκογλου

Οι πορείες τριών διαφορετικών γυναικών θα συναντηθούν σε ένα γάμο, ο οποίος θα πάρει μια εντελώς απρόβλεπτη εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Σάιμον Πεγκ και η αθόρυβη πορεία του στην κορυφή του coolness

Ένας από τους πιο επιδραστικούς Βρετανούς του Χόλιγουντ αποτελεί μία κατηγορία μόνος του. Ανατρέχουμε στην πορεία του, με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/02/2026

"Παρασκευή και 13": Οι cult ταινίες τρόμου στη σωστή σειρά

Άσε την χρονολογική σειρά και κάνε back to back για να γιορτάσεις την ημέρα, με μαραθώνιο στο σπίτι με εναλλακτική σειρά, από την καλύτερη ταινία προς την χειρότερη.

Μετά τον "Καποδίστρια", (φαίνεται ότι) έρχεται ο "Κολοκοτρώνης" δια χειρός Γιάννη Σμαραγδή

Το budget της νέας παραγωγής αναμένεται να φτάσει τα 5 εκατ. ευρώ. Ποιος ήταν ο "Γέρος του Μοριά", που εμπνέει τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο στο επόμενο έργο του.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στους κινηματογράφους

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 12 Φεβρουαρίου.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (12-18/02)

Όλες οι κορυφαίες ταινίες που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

"Ανεμοδαρμένα Ύψη": Η πρόκληση της κινηματογραφικής μεταφοράς για την Έμεραλντ Φένελ

Το κλασικό μυθιστόρημα της Έμιλι Μπροντέ έχει μεταφερθεί πολλές φορές στη μεγάλη οθόνη αλλά πάντα αποδεικνύεται δύσκολο εγχείρημα.

Νέος κύκλος εργαστηρίων κινηματογράφου και φωτογραφίας από τη Cinemathesis

Τα εργαστήρια, που είναι σχεδιασμένα για εφήβους και ενήλικες, έχουν σχεδιαστεί για δημιουργούς και λάτρεις του οπτικοακουστικού μέσου.