Ελληνικό box office: Σπάει ταμεία ο "Καποδίστριας"

Καποδιστριακή φρενίτιδα στις αίθουσες, με το ιστορικό δράμα του Γιάννη Σμαραγδή να εξαφανίζει κάθε ανταγωνισμό και να κόβει το δεύτερο Σαββατοκύριακό του περισσότερα εισιτήρια από το άνοιγμά του.

Καποδίστριας 13

Έχοντας ξεπεράσει τα στενά κινηματογραφικά όρια, η τελευταία εθνικοπατριωτική βιογραφία του Γιάννη Σμαραγδή έχει μετατραπεί σε πεδίο αισθητικής, αλλά κυρίως ιδεολογικής αντιπαράθεσης, βάζοντας φωτιά στα κοινωνικά δίκτυα και σχηματίζοντας ατέλειωτες ουρές έξω από τις αίθουσες. Έτσι, ο "Καποδίστριας" αύξησε κατά 12,6% τις επιδόσεις του (εκπληκτικού) πρώτου τετραημέρου του και με το τέλος της δεύτερης εβδομάδας προβολής του θα ξεπεράσει, βοηθούντος της αργίας των Θεοφανείων, τα 450.000 εισιτήρια, νούμερο το οποίο θα υπερβούν μέχρι την Τετάρτη και τα "Κάλαντα των Χριστουγέννων". Δυο ελληνικές ταινίες οι οποίες απογείωσαν εισπρακτικά το φινάλε του 2025 και διατήρησαν την προσέλευση του προηγούμενου τετραημέρου στο ιλιγγιώδες ύψος των 321.093 θεατών (από 342.870).

Το "Avatar: Φωτιά και Στάχτη" δεν φαίνεται να διατηρεί τη δυναμική της προηγούμενης ταινίας τού franchise, τα animation πλημμυρίζουν από ανήλικους σινεφίλ, το "Father Mother Sister Brother" εξελίσσεται σε εμπορική επιτυχία του καλλιτεχνικού κυκλώματος και η "Σπασμένη Φλέβα" βρίσκεται ακόμα μέσα στο top-10, αυξάνοντας κατακόρυφα τους οικονομιδικούς φανς. Το "Ταρανδάκι των Χριστουγέννων" συνέχισε με 2.752 εισιτήρα (στα 25.744), τα "Χριστούγεννα με τον Ποντικούλη" με 2.566 (στα 21.363), ο "Βασιλιάς των Βασιλιάδων" με 2.494 (στα 26.381) και το "Ο Έρωτας Γράφεται..." με 1.700 (στα 7.287), ενώ το "Μια Ιδιωτική Ζωή" έκανε πρεμιέρα με 3.482 θεατές, το "Θάβουμε τους Νεκρούς" με 1.882 και το ντοκιμαντέρ "Η Φλαμένκο Κιθάρα του Γεράι Κορτές" με μόλις 30 σε μια μόνον αίθουσα.
 

Ελληνικό box office 1-4/1:

1. Καποδίστριας - 162.348 εισιτήρια (146 αίθουσες, 379.151 συνολικά)
2. Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων - 42.966 εισιτήρια (106 αίθουσες, 436.219 συνολικά)
3. Avatar: Φωτιά και Στάχτη - 25.220 εισιτήρια (43 αίθουσες, 155.348 συνολικά)
4. Ζωούπολη 2 - 21.929 εισιτήρια (60 αίθουσες, 218.335 συνολικά)
5. Μπομπ Σφουγγαράκης: Η Αναζήτηση του Τετραγωνοπαντελονή - 16.345 εισιτήρια (61 αίθουσες, 44.095 συνολικά)
6. Father Mother Sister Brother - 9.997 εισιτήρια (18 αίθουσες, 25.655 συνολικά)
7. Ανακόντα - 7.337 εισιτήρια (38 αίθουσες, 7.337 συνολικά)
8. Αποστολή Άγιος Βασίλης - 5.832 εισιτήρια (51 αίθουσες, 5.832 συνολικά)
9. Σπασμένη Φλέβα - 5.439 εισιτήρια (22 αίθουσες, 148.845 συνολικά)
10. Η Αγγελία - 5.290 εισιτήρια (16 αίθουσες, 25.676 συνολικά)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο νέος Τζέιμς Μποντ έχει ήδη βρεθεί

Μια δήλωση του Γκάρι Όλντμαν αναζωπυρώνει τη συζήτηση γύρω από το μεγαλύτερο κινηματογραφικό ερωτηματικό των τελευταίων μηνών: ποιος θα είναι ο επόμενος Τζέιμς Μποντ;

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/09/2026

Το International Micro μ Festival μεγαλώνει και επιστρέφει

Ταινίες που έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ, αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο και ό,τι άλλο θα δούμε στη φετινή διοργάνωση.

Φεστιβάλ Βενετίας 2026: Τα στιγμιότυπα της έκτης μέρας

Το "α" και ο Χρήστος Μήτσης βρίσκονται στο 83ο Φεστιβάλ Βενετίας (2-12/9), το οποίο, συγκινημένο από την τελευταία ταινία του Χιροκάζου Κορεέντα, ανεβάζει διαρκώς ρυθμό. Ακολουθούν τα πιο ενδιαφέροντα highlights της έκτης μέρας.

Ελληνικό box office: Το καλλιτεχνικό σινεμά είναι εδώ

Τα θερινά συνεχίζουν να γεμίζουν με εγγυημένες επιτυχίες ("Minions", "Οδύσσεια", "Spider-Man"), αυτό που εντυπωσιάζει, όμως, είναι οι επιδόσεις βραβευμένων φεστιβαλικών ταινιών όπως το "Φιόρδ" και η "Πατρίδα".

Πέντε σπουδαίες αφορμές για θερινό σινεμά αυτή την εβδομάδα

Μπορεί ο Αύγουστος να εφυγε αλλά τα θερινά σινεμά εξακολουθούν να αποτελούν την τέλεια ευκαιρία να απολαύσουμε ορισμένες ενδιαφέρουσες ταινίες που παίζουν αυτό το διάστημα.

Η "Σπασμένη Φλέβα" είναι η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα Όσκαρ

Η ταινία του Γιάννη Οικονομίδη με τον Βασίλη Μπισμπίκη στον ρόλο ενός χρωμένου Έλληνα σε απόγνωση επιλέχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού για την κατηγορία του Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε αυτό το φθινόπωρο στους κινηματογράφους

Από μεγάλα blockbuster έως ταινίες κατευθείαν από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ, μάθετε για όσες ταινίες ανυπομονούμε να δούμε μέσα στο φθινόπωρο.