Αλευρίνο, "Το Σπέρμα του Σύμπαντος"

1,5

Άλλο ένα χιουμοριστικό, χαοτικό και κατασκευαστικά ερασιτεχνικό σινε-δοκίμιο από τον αθεράπευτα παιγνιώδη και απολαυστικό παραμυθά δημιουργό τού «Πέφτουν οι Σφαίρες σαν το Χαλάζι…» | Powered by Uber.

Αλευρίνο, «Το Σπέρμα του Σύμπαντος»

Αυτοψυχαναλυόμενος μπροστά στην κάμερά του εδώ και σχεδόν μισό αιώνα ("Πέφτουν οι Σφαίρες σαν το Χαλάζι…"), ο Νίκος Αλευράς μάς (ξανα)εκθέτει τις απόψεις του για το αριστοτελικό "πρώτο κινούν αίτιο" μέσα από ένα ακόμα χιουμοριστικό, χαοτικό και κατασκευαστικά ερασιτεχνικό (σαν βιντεάκι του YouTube) σινε-δοκίμιο. Έτσι κι αλλιώς, ο ίδιος δεν χρειάζεται μυθοπλαστική αφορμή για να ξεκινήσει να φιλοσοφεί, εδώ ως… προστατευόμενος μάρτυρας ο οποίος αποστέλλεται στο CERN της Ελβετίας. 


Υποδυόμενος πάνω από 20 με 30 ρόλους, συνήθως μπροστά σε ψηφιακά σκηνικά, ο σκηνοθέτης - πρωταγωνιστής αναζητά τη γειτόνισσά του Αγλαΐα που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, αλλά και το νόημα της ζωής και της ευτυχίας. Απολαυστικός παραμυθάς, επαναλαμβάνει με έναν αθεράπευτα παιγνιώδη σαρκασμό τα ίδια τρικ και τις ίδιες απόψεις με την πρώτη ταινία του, απολαμβάνοντάς το όσο τίποτ’ άλλο.

Ελλάδα. 2023. Διάρκεια: 128΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

Αλευρίνο "Το Σπέρμα του Σύμπαντος"

1,5
  • Σινεφίλ
  • 2023
  • Διάρκεια: 128 '
  • Νίκος Αλευράς

Ενώ τον στέλνουν ως προστατευόμενο μάρτυρα στο CERN στην Ελβετία, ο σκηνοθέτης Νίκος Αλευράς φιλοσοφεί, αναζητώντας το νόημα της ζωής και της ευτυχίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι νέες ταινίες που δεν θα χάσουμε τον Φεβρουάριο στους κινηματογράφους

Ένας γεμάτος κινηματογραφικός μήνας με βραβευμένες ταινίες κατευθείαν από τα μεγάλα φεστιβάλ, θρίλερ, animation και κωμωδίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2026

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 05/02

Τρεις ταινίες βραβευμένες στο Φεστιβάλ Καννών, δύο ταινίες τρόμου και όλα όσα θα δούμε στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα (5/2 - 11/2)

Ταινίες από μία άλλη εποχή που βλέπουμε στους κινηματογράφους

Οι προηγούμενοι αιώνες μέσα από κινηματογραφικές επιλογές που παίζουν στα σινεμά αυτή τη στιγμή.

Τι νέο βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτό το ΠΣΚ

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στα σινεμά της Αθήνας από τις 29 Ιανουαρίου.

Κατέφθασαν οι πρώτες εικόνες των κινηματογραφικών Beatles

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση των τεσσάρων ηθοποιών μας κάνει να ανυπομονούμε για τις τέσσερις ταινίες του Σαμ Μέντες.

Μερικές ταινίες που πρέπει να δεις πριν το "Ανεμοδαρμένα Ύψη", σύμφωνα με την Έμεραλντ Φένελ

Η σκηνοθέτιδα που αναβιώνει το κλασσικό μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη μοιράστηκε τις "ταινίες-έμπνευση" που πρέπει να δούμε πριν την πρεμιέρα του "Ανεμοδαρμένα Ύψη" στις 12/02.

Εύα Στεφανή, πώς ήταν να μπαίνεις στην "Καρδιά του Ταύρου";

Μιλήσαμε με την καταξιωμένη Ελληνίδα σκηνοθέτρια για το τελευταίο της πρότζεκτ, τη σχέση της με τον εμβληματικό χορογράφο Δημήτρη Παπαϊωάννου και την άνθηση του ελληνικού ντοκιμαντέρ.