Οι επανεκδόσεις που κάνουν πρεμιέρα στα σινεμά

Όλες οι παλαιότερες ταινίες που επιστρέφουν στις μαρκίζες των κινηματογράφων από τις 4 Σεπτεμβρίου.

Ραν 2 «Ραν»

Όλες οι παλαιότερες ταινίες που επιστρέφουν στις μαρκίζες των κινηματογράφων από τις 4 Σεπτεμβρίου.

Η σειρά εμφάνισης των ταινιών είναι αλφαβητική.

Το Άγγιγμα του Κακού

Ένας Μεξικανός κι ένας Αμερικανός αστυνομικός προσπαθούν να εξιχνιάσουν την υπόθεση μιας έκρηξης βόμβας που έγινε στα σύνορα των δύο χωρών, η οποία τους φέρνει αντιμέτωπους με το οργανωμένο έγκλημα και την αστυνομική διαφθορά. Ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα γραφής της απαράμιλλης δεξιοτεχνίας του Όρσον Γουέλς. Ο παμμέγιστος Αμερικανός δημιουργός μετατρέπει την έρευνα για την εξιχνίαση μιας έκρηξης βόμβας από έναν Μεξικανό κι έναν Αμερικανό αστυνομικό σε ένα από τα κορυφαία φιλμ νουάρ στην ιστορία του είδους. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ραν

Στη μεσαιωνική Ιαπωνία, ένας ηλικιωμένος πολέμαρχος αποσύρεται, παραδίδοντας την αυτοκρατορία του στους τρεις γιους του. Ωστόσο, υποτιμά το πώς η νεοαποκτηθείσα δύναμη θα τους διαφθείρει και θα τους κάνει να στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου. Διασκευή του "Βασιλιά Ληρ" σε ένα εικαστικά εκθαμβωτικό έπος που δονείται από σαιξπηρικές ιδέες και υπαρξιακά ερωτήματα, τα οποία συναντούν πολυεπίπεδες αναφορές στη γιαπωνέζικη ιστορική πραγματικότητα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ταξίδι στην Ιταλία

Ένα ευκατάστατο ζευγάρι Βρετανών ταξιδεύουν ως τη Νάπολη για να πουλήσουν μια βίλα που κληρονόμησαν. Η αλλαγή περιβάλλοντος θα επιδράσει δραματικά πάνω στη σχέση τους, η οποία περνάει μια ανομολόγητη κρίση. Αριστουργηματικό ψυχολογικό δράμα το οποίο επηρέασε καταλυτικά ολόκληρο το μεταπολεμικό σινεμά, από τον Αντονιόνι και τον Βέντερς ως τον Χάνεκε, τον Τσεϊλάν και τον Φαραντί. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το ντεμπούτο του Στέφανου Τσιβόπουλου σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Ταλίν

Η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του διακεκριμένου καλλιτέχνη συμμετέχει σε ένα από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
24/10/2025

Ακούστε το φανταστικό κομμάτι των ΛΕΞ & Kepler is Free για τη "Σπασμένη Φλέβα"

Το καλλιτεχνικό δίδυμο υπογράφει το τραγούδι της ομώνυμης ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (23-29/10)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν μιλά για το "Deliver Me From Nowhere"

Στο αποκλειστικό βίντεο που εξασφαλίσαμε ο εμβληματικός τραγουδοποιός και οι συντελεστές της μουσικής βιογραφίας μιλούν στην κάμερα για την εμπειρία των γυρισμάτων.

Από τον Τζάρμους στην Ιπέρ: Αυτό είναι το πλήρες πρόγραμμα του 66ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Όλα όσα θα δούμε στη φετινή διοργάνωση που βρίσκεται προ των πυλών.

Ο μυστηριώδης "Judex" ανοίγει το 38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Μια μοναδική προβολή του εμβληματικού βωβού αριστουργήματος του Λουί Φεουιγιάν με ζωντανή μουσική συνοδεία.

'Deliver Me From Nowhere': O Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ 'βλέπει' Όσκαρ ως Μπρους Σπρίνγκστιν

Ο δημοφιλής ηθοποιός φιλοδοξεί να συγκινήσει τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ενσαρκώνοντας τον σπουδαίο τραγουδοποιό.