Δεκαπενταύγουστος με "Φτηνά Τσιγάρα" στο Άνεσις

Το ρομαντικό φιλμ του Ρένου Χαραλμπίδη επιστρέφει, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στην καρδιά της καλοκαιρινής Αθήνας.

Φτηνά Τσιγάρα

Οι προβολές της αγαπημένης ταινίας "Φτηνά Τσιγάρα" του Ρένου Χαραλαμπίδη, αδιαμφισβήτητα, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κινηματογραφικού καλοκαιριού στην Αθήνα. Για πολλά χρόνια οι θεατές γεμίζουν τις αίθουσες για να παρακολουθήσουν μια ταινία που ενώ αρχικά δεν σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία, με τα χρόνια απέκτησε ένα πιστό κοινό και αναγνωρίστηκε ως μια cult κλασική δημιουργία.

Ο θερινός κινηματογράφος "Άνεσις" φρόντισε οι καθιερωμένες αυτές προβολές να μην λείψουν από το φετινό καλοκαίρι. Έτσι, την Παρασκευή 15/8 και την Τετάρτη 20/8 δίνουμε ραντεβού για back to back προβολές στις 20:15 και 22:15, σε μια άδεια αυγουστιάτικη Αθήνα, όπως αυτή που πέρασαν μαζί ο Νίκος και η Σοφία το μακρινό 2000.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Νίκου, ενός νέου άνδρα που περιπλανιέται στην καλοκαιρινή, άδεια Αθήνα, αναζητώντας το νόημα στη ζωή του. Μέσα από αυτή την περιπλάνηση, συναντά διάφορους ανθρώπους και βιώνει στιγμές γεμάτες ποιητικότητα, μελαγχολία και φιλοσοφικές αναζητήσεις. Κεντρική στη δομή της ταινίας είναι η συνάντησή του με την Σοφία, μια γοητευτική και μυστηριώδη γυναίκα, με την οποία θα περάσει ένα απόγευμα γεμάτο κουβέντες για τον έρωτα και τη ζωή.

Η σκηνοθεσία του Χαραλαμπίδη δημιουργεί μια ονειρική απεικόνιση της Αθήνας, όπου η ησυχία της πόλης το καλοκαίρι προσφέρει το τέλειο σκηνικό για τις βαθιές συζητήσεις και τις προσωπικές αναζητήσεις των χαρακτήρων. Η ταινία διαπνέεται από μια αίσθηση μελαγχολίας και ρομαντισμού, που αντικατοπτρίζει την υπαρξιακή αγωνία και την ανάγκη για σύνδεση και επικοινωνία.

Η μουσική της ταινίας είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που την έχουν κάνει τόσο αγαπητή. Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος δημιούργησε ένα εξαιρετικό soundtrack, που συνδυάζει τζαζ και μελωδικούς ήχους, αποτυπώνοντας τέλεια την ατμόσφαιρα και την ψυχολογία των χαρακτήρων.

Τιμή εισιτηρίου: 8,50 €, κάθε Τετάρτη 5,50 €

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Όλες οι φορές που ο Μάικλ Τζάκσον εμφανίστηκε σε μικρή και μεγάλη οθόνη

Με αφορμή την πρεμιέρα της βιογραφικής ταινίας "Michael" του Αντουάν Φουκουά, ανατρέχουμε στις εμβληματικές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές εμφανίσεις του Βασιλιά της Ποπ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2026

Η Βαλέρια Γκολίνο και η κρυφή γλώσσα των γυναικών

Η Ελληνοϊταλίδα σταρ μάς μιλάει για το "Γυναίκες Έξω" του Μάριο Μαρτόνε, βιογραφία της αντισυμβατικής λογοτέχνιδας Γκολιάρντα Σαπιέντσα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ των Καννών και από αύριο Πέμπτη (23/4) προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες.

Δωρεάν ημερίδα για τη λογοκρισία στον κινηματογράφο από την Ένωση Σκηνοθετών-Δημιουργών

Το Σάββατο 25/04 πραγματοποιείται στο Άστορ η ημερίδα "H Εικόνα υπό Έλεγχο" για τις εμφανείς και τις αθέατες μορφές λογοκρισίας που επηρεάζουν την καλλιτεχνική έκφραση στον κινηματογράφο.

Κάννες 2026: Παγκόσμια πρεμιέρα για τον "Τιτανικό Ωκεανό" της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της πολυβραβευμένης Ελληνίδας σκηνοθέτιδας θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο "Ένα Κάποιο Βλέμμα" του 79ου Φεστιβάλ Καννών.

Το βιβλίο "ταξιδεύει" στο σινεμά: Οι καλύτερες κινηματογραφικές μεταφορές των τελευταίων χρόνων

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου με ταινίες που μετέφεραν με τόλμη και καλλιτεχνική άποψη σπουδαία μυθιστορήματα στη μεγάλη οθόνη.

Με τον "Μεφίστο" ολοκληρώνονται οι προβολές του "Σινεμά με τον Φρόυντ"

Η 10η χρονιά των κινηματογραφικών προβολών "Σινεμά με τον Φρόυντ" ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή 26 Απριλίου με την προβολή της ταινίας "Μεφίστο" του Ιστβαν Ζάμπο.

O Saul Goodman γίνεται Σερίφης: Οι καλύτεροι ρόλοι του Μπομπ Όντενκερκ

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας του Μπεν Γουάιτλι, ανατρέχουμε στις καλύτερες ερμηνείες του σημαντικού Αμερικανού ηθοποιού, που -μεταξύ άλλων- έδωσε στην τηλεόραση και τον μάλλον πιο iconic δικηγόρο όλων των εποχών.