Διέρρευσε το τρέιλερ της "Οδύσσειας" του Κρίστοφερ Νόλαν

Πλάνα από την πολυαναμενόμενη μεταφορά το ομηρικού έπους κυκλοφόρησαν διαδικτυακά.

Ματ Ντέιμον «Οδύσσεια» / © instagram/@oqeuvi

Πιθανότατα δεν υπάρχει άλλη παραγωγή η οποία να γυρίζεται αυτήν τη στιγμή για την οποία αδημονεί τόσο το κοινό όσο της "Οδύσσειας" του Κρίστοφερ Νόλαν.

Η μεταφορά του ομηρικού έπους, η οποία έχει πραγματοποιήσει γυρίσματα και στην Ελλάδα, αποτελεί έναν από τους πλέον αναμενόμενους τίτλους του επόμενου χρόνου, έτσι καθετί που το αφορά στοιχειωδώς γίνεται αστραπιαία είδηση. Τελευταία προσθήκη στο κινηματογραφικό γαϊτανάκι των νέων το γεγονός πως το πρώτο τρέιλερ της "Οδύσσειας" διέρρευσε στο διαδίκτυο. Προς το παρόν το υλικό προβάλλεται αποκλειστικά σε κινηματογράφους των ΗΠΑ, εκεί όπου κάποιοι κινηματογράφησαν το απόσπασμα και το κυκλοφόρησαν online.

Σύμφωνα με το διαχρονικά έγκριτο Deadline αυτά είναι όλα όσα συμβαίνουν στο τρέιλερ. Καθώς απεικονίζεται το πλάνο ενός ωκεανού σε τρικυμία ακούγεται μια φωνή που λέει: "Σκοτάδι. Ο νόμος του Δία έχει καταρρεύσει. Ένα βασίλειο δίχως βασιλιά από τότε που ο άρχοντάς μου πέθανε. Εκείνος γνώριζε πως ήταν ένας πόλεμος που ήταν ανέφικτο να κερδηθεί. Και τότε, με κάποιον τρόπο, τον κέρδισε". Ακολουθεί πλάνο του Τομ Χόλαντ ως Τηλέμαχου να ρωτά το χαρακτήρα του Τζον Μπέρνταλ αν έχει δει τον πατέρα του. Εκείνος απαντά πως τελευταία φορά που συναντήθηκαν ήταν στον Τρωικό Πόλεμο, προτού γυρίσει να απευθυνθεί σε ένα δωμάτιο γεμάτο κόσμο ρωτώντας: "Ποιος από εσάς έχει μια ιστορία να πει για τον Οδυσσέα; Εσύ; Έχεις εσύ μια ιστορία;". Ύστερα ο Μπέρνταλ συνεχίζει: "Κάποιοι λένε πως είναι πλούσιος. Άλλοι πως είναι φτωχός. Άλλος πως έχει χαθεί. Κάποιοι πως είναι αιχμάλωτος. Αλλά, τι είδους φυλακή θα μπορούσε να συγκρατήσει έναν άντρα σαν κι αυτόν;". Το τρέιλερ ολοκληρώνεται με την εικόνα ενός βλέμματος, του Ματ Ντέιμον στο ρόλο του Οδυσσέα, καθώς κοιτάζει από απόσταση ενώ επιπλέει σε ένα κομμάτι ξύλο.

Εκτός από τους προαναφερθέντες, στη διανομή των ηθοποιών βρίσκομα ακόμα τους Σαρλίζ Θερόν, Αν Χάθαγουεϊ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Μπένι Σάφντι και Λουπίτα Νιόνγκ’ο, μεταξύ πολλών πρωτοκλασάτων ονομάτων. Η "Οδύσσεια" του Νόλαν κυκλοφορεί στις 17 Ιουλίου 2026.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 3 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/09/2026

Spa Weekend

Μια εν μέρει συμπαθητική αναβίωση των κομεντί των ‘00s, με μπόλικα κλισέ και την απολαυστική χημεία μεταξύ των τεσσάρων πρωταγωνιστριών της.

Πινόκιο: Ξεκούρδιστος

Φτηνά jump scare, υπερβολικό gore στοιχείο κι ένα σενάριο που εκτροχιάζεται από το πουθενά.

Στη Βοή της Καταιγίδας

Θεατρικής καταβολής, αλλά υψηλής έντασης νουάρ που κλιμακώνεται δεξιοτεχνικά. Λιγότερο ενδιαφέρον σεναριακά, εντυπωσιάζει με τις σκηνοθετικές αρετές του και την ερμηνευτική δυναμική του.

Bashu, ο Μικρός Ξένος

Απλή ιστορία με διηγηματικές αφέλειες, η οποία, παρά τους πολλούς ερασιτεχνισμούς, ξεχειλίζει συναισθηματική ειλικρίνεια. Από τις πρώτες ταινίες οι οποίες αναγέννησαν τον ιρανικό κινηματογράφο.

Έτσι Είναι η Ζωή

Κωμωδία που, παρά την αδύναμη και παρωχημένη κωμική της πλευρά, αφήνει ένα ευθύ και γενναίο κοινωνικό μήνυμα.

Πατρίδα

Βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάννες για ένα road movie που θυμίζει τις μπεργκμανικές "Άγριες Φράουλες". Λιτό, καίριο και αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο, θέτει πολύπλοκα ηθικά και πολιτικά διλήμματα δεμένα με την ιστορία του 20ου αιώνα.