Μια εμβληματική προσωπικότητα του underground τιμάται στο Τριανόν

Προβολή και συζήτηση με τη μουσικό που συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Τζόναθαν Ντέμι στη «Σιωπή των Αμνών».

Q Lazzarus 1

Εάν έχετε δει τις ταινίες του εμβληματικού Αμερικανού σκηνοθέτη Τζόναθαν Ντέμι, "Άγριο Θηλυκό" (1986), "Η Γυναίκα του Γκάνγκστερ" (1988), "Φιλαδέλφεια" (1993) ή έστω, την αξεπέραστη "Σιωπή των Αμνών" (1991), τότε σίγουρα θα έχετε ακούσει και τη μουσική της Q Lazzarus.

Η κατά κόσμον Νταϊάν Λάκι, γνωρίστηκε με τον Ντέμι τη δεκαετία του '80 όταν εκείνη δούλευε ως οδηγός ταξί. Ο σκηνοθέτης μπήκε στο αυτοκίνητό της για μια διαδρομή η οποία έμελλε να αλλάξει τη ζωή και τον δύο. Κατά τη διάρκεια της κούρσας, η Λάκι βρήκε την ευκαιρία να παίξει μια ντέμο κασέτα με τα τραγούδια της τα οποία ενθουσίασαν τον δημιουργό, ο οποίος της πρότεινε να συνεργαστούν. Όμως, ύστερα από τέσσερα άψογα σάουντρακ εκείνη χάθηκε από το προσκήνιο για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Q Lazzarus 2

Αφού μετά από χρόνια η Λάκι επέστρεψε πίσω από το τιμόνι για να βγάλει τα προς το ζην, εμφανίστηκε μία άλλη σκηνοθέτρια η οποία γοητεύτηκε από την περσόνα της. Ήταν η Εύα Αρίντις Φουέντες που την αναγνώρισε αμέσως και αποφάσισε να γυρίσει τη ζωή της Q Lazzarus σε ντοκιμαντέρ, το οποίο πήρε τη μορφή του "Goodbye Horses: The Many Lives of Q Lazzarus".

Η ταινία, τώρα, πρόκειται να προβληθεί στον κινηματογράφο Τριανόν (2/7, 21.00, € 9) παρουσία της Φουέντες, η οποία θα συζητήσει με το κοινό. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου: "Άλλοτε σπαρακτικό, άλλοτε ξεκαρδιστικό, το 'Goodbye Horses' αποτελεί μια συγκινητική μαρτυρία για την εξαιρετικά ταλαντούχα, αλλά εξαιρετικά υποτιμημένη Q Lazzarus. Ένα σαγηνευτικό ταξίδι στη ζωή της τραγουδίστριας που αφηγείται μέσα από τα δικά της λόγια, τους στίχους και τη μουσική της. Έχοντας τραγουδήσει – μεταξύ άλλων - το cult hit 'Goodbye Horses', αποκαλύπτει τον λόγο πίσω από τη μυστηριώδη εξαφάνισή της επί 25 χρόνια και ανοίγει τον δρόμο προς την επανεμφάνισή της, με μοναδικές ανέκδοτες ιστορίες που έχουν την δύναμη να συγκινήσουν και να εμπνεύσουν".

Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τριανόν

Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101) (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε αυτό το ΠΣΚ στους κινηματογράφους

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 5 Φεβρουαρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/02/2026

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (05-11/02)

Όλες οι κορυφαίες ταινίες που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

Απόψε βλέπουμε τον 'Σημαδεμένο' σε ειδική προβολή στο Αθήναιον

Το Athinaion Legends ξεκινά εκρηκτικά, με την ταινία του Μπράιαν ντε Πάλμα και τον Αλ Πατσίνο σε ρόλο ζωής.

Λένε ότι αυτά είναι τα 10 χειρότερα ντοκιμαντέρ όλων των εποχών

Άλλα ήρθαν και δεν ακούμπησαν, αλλά τα ξεχάσαμε και τα επαναφέραμε για τις ανάγκες της λίστας. Όπως και να έχει, αυτά τα ντοκιμαντέρ (μάλλον) πρέπει να αποφύγετε.

Σάντανς: Bραβείο κοινού στη Μυρσίνη Αριστείδου για τη ταινία "Κράτα Με"

Σημαντική διάκριση για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της κύπριας σκηνοθέτριας στο Φεστιβάλ Σάντανς.

"Ο Διάβολος φοράει Prada 2": Έσκασε το trailer και σπάει κάθε ρεκόρ στις προβολές

Μόλις 9 ώρες χρειάστηκαν για να φτάσει τις 2,8 εκατ. προβολές, ενδεικτικό του τι πρόκειται να συμβεί, όταν η ταινία κυκλοφορήσει, στις αίθουσες των σινεμά.

Μια ξεχωριστή ανθολογία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από το CineDoc έρχεται στον Δαναό

Πέντε ντοκιμαντέρ μικρού μήκους και μια βραβευμένη VR προβολή θα παρουσιαστούν για δύο ημέρες από το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc στον κινηματογράφο Δαναό.