Το Παιδί και το Δελφίνι

2

Το Χόλιγουντ ανακαλύπτει την Ελλάδα μέσα από μια εικαστικά λαμπερή, καρτποσταλική και αφόρητα φολκλόρ περιπέτεια, γεμάτη νόστιμες, ξεπερασμένες αφέλειες. | Powered by Uber.

Το Παιδί και το Δελφίνι

Η 23χρονη Σοφία Λόρεν με βρεγμένο, διάφανο πουκάμισο, λαμπερό Σινεμακόπ, το "Τι ’ναι αυτό που το λένε αγάπη", ο Παρθενώνας, τα Μετέωρα, η Επίδαυρος, μια οσκαρική υποψηφιότητα μουσικής για τον Χιούγκο Φριντχόφερ και το μεσογειακό καλοκαίρι. Στη φάση της κοσμοπολίτικης διεθνοποίησής του, το Χόλιγουντ ανακάλυψε στα τέλη του ’50 και την Ελλάδα (θα ακολουθήσουν τα "Ποτέ την Κυριακή" και "Ζορμπάς"), μέσα από μια καρτποσταλική, μα κινηματογραφικά πικάντικη εκδοχή της: Η Υδραία Φαίδρα ζει μαζεύοντας σφουγγάρια από το βυθό της θάλασσας. Σε μία από τις καταδύσεις της ανακαλύπτει ένα αρχαίο γλυπτό αμύθητης αξίας, το οποίο διεκδικούν ένας έντιμος Αμερικανός αρχαιολόγος, ο οποίος σκοπεύει να το παραδώσει στις ελληνικές αρχές, κι ένας αδίστακτος έμπορος έργων τέχνης, που θέλει να το πουλήσει στο εξωτερικό. Όλα αυτά σε μια πολύχρωμα φαντασμαγορική και αφόρητα φολκλόρ περιπέτεια γεμάτη νόστιμες, ξεπερασμένες αφέλειες.

ΗΠΑ. 1957. Διάρκεια: 111΄. Διανομή: REPERTORY

Περισσότερες πληροφορίες

Το Παιδί και το Δελφίνι

Boy on a Dolphin
2
  • Δραματική
  • 1957
  • Διάρκεια: 101 '
  • Γιάν Νεγκουλέσκο

Η Υδραία Φαίδρα ζει μαζεύοντας σφουγγάρια από το βυθό της θάλασσας. Σε μία από τις καταδύσεις της ανακαλύπτει ένα αρχαίο γλυπτό αμύθητης αξίας, το οποίο διεκδικούν ένας έντιμος Αμερικανός αρχαιολόγος, που σκοπεύει να το παραδώσει στις ελληνικές αρχές, κι ένας αδίστακτος έμπορος έργων τέχνης που θέλει να το πουλήσει στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στους "Δύο Εισαγγελείς", ο Σεργκέι Λόζνιτσα παρουσιάζει ένα δραματικά επίκαιρο ιστορικό θρίλερ

Η σκοτεινή κληρονομιά της Σοβιετικής Ένωσης ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη, σε μία ταινία που ξεχώρισε στο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
02/02/2026

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το σίκουελ του "Dirty Dancing"

Μετά από 40 περίπου χρόνια θα επιστρέψει η θρυλική ταινία, που έκανε χαμό στα παγκόσμια box office. Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτήν και τι έχει γίνει γνωστό ως τώρα.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 05/02

Τρεις ταινίες βραβευμένες στο Φεστιβάλ Καννών, δύο ταινίες τρόμου και όλα όσα θα δούμε στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα (5/2 - 11/2)

Ταινίες από μία άλλη εποχή που βλέπουμε στους κινηματογράφους

Οι προηγούμενοι αιώνες μέσα από κινηματογραφικές επιλογές που παίζουν στα σινεμά αυτή τη στιγμή.

Τι νέο βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτό το ΠΣΚ

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στα σινεμά της Αθήνας από τις 29 Ιανουαρίου.

Κατέφθασαν οι πρώτες εικόνες των κινηματογραφικών Beatles

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση των τεσσάρων ηθοποιών μας κάνει να ανυπομονούμε για τις τέσσερις ταινίες του Σαμ Μέντες.

Μερικές ταινίες που πρέπει να δεις πριν το "Ανεμοδαρμένα Ύψη", σύμφωνα με την Έμεραλντ Φένελ

Η σκηνοθέτιδα που αναβιώνει το κλασσικό μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη μοιράστηκε τις "ταινίες-έμπνευση" που πρέπει να δούμε πριν την πρεμιέρα του "Ανεμοδαρμένα Ύψη" στις 12/02.