Καμιά Συμπάθεια για τον Διάβολο

2,5

Πιστός στις νουάρ επιρροές, ο Αθανίτης («Αντίο Βερολίνο») στήνει μια τολμηρή και στιλιστικά ενδιαφέρουσα, αλλά άνιση αλληγορία, η οποία ξεκινάει από την ελληνική μυθολογία και φτάνει ως το «Στοιχείο του Εγκλήματος». | Powered by Uber.

Καμιά Συμπάθεια για τον Διάβολο1

Μεγεθύνοντας το κινηματογραφικό σύμπαν του "Αντίο Βερολίνο" (1995) με ένα ακόμα ασπρόμαυρο ταξίδι στις κινηματογραφικές εικόνες, ο Δημήτρης Αθανίτης στέλνει στη δεύτερη ταινία του την Ευρυδίκη στη χώρα του φιλμ νουάρ. Εκεί ο Ορφέας του είναι ένας ταμίας σούπερ μάρκετ ο οποίος ερωτεύεται μια μυστηριώδη γυναίκα. Όταν την χάσει, θα ταξιδέψει μέχρι τον "άλλο κόσμο" για να τη φέρει πίσω. 


Με ελάχιστα μέσα αλλά δημιουργική φαντασία, ο Αθανίτης στήνει μια τολμηρή και στιλιστικά ενδιαφέρουσα, αλλά άνιση αλληγορία, η οποία ξεκινάει από την ελληνική μυθολογία και φτάνει ως το "Στοιχείο του Εγκλήματος". Κινηματογραφεί μια άλλη Αθήνα, παρασύρεται από την εκζήτηση, αξιοποιεί ευρηματικές σκηνοθετικές ιδέες, χάνεται στις στομφώδεις off αφηγήσεις και ανακαλύπτει μια εντυπωσιακή Λένα Κιτσοπούλου, η οποία βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. 

Α/Μ. Ελλάδα. 1997. Διάρκεια: 82΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

Καμιά Συμπάθεια για τον Διάβολο

2,5
  • Σινεφίλ
  • 1997
  • Διάρκεια: 82 '
  • Δημήτρης Αθανίτης

Ένας ταμίας σούπερ μάρκετ ερωτεύεται μια μυστηριώδη γυναίκα που έχει μόλις αποφυλακιστεί. Όταν τη χάσει, θα ταξιδέψει μέχρι τον «άλλο κόσμο» για να τη φέρει πίσω.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολιτικές συγκρούσεις, διπλωματικές πιέσεις και προσωπικές αντιφάσεις: Ο "Σαρλ ντε Γκωλ" δια χειρός Αντονίν Μποντρί

Από τις σκληρές διπλωματικές αναμετρήσεις με τον Τσώρτσιλ και τον Ρούζβελτ μέχρι την Απελευθέρωση της Γαλλίας, ο σκηνοθέτης Αντονίν Μποντρί αφηγείται την ιστορία ενός ηγέτη που αρνήθηκε να παραδοθεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/10/2026

Από την Κίνα έως τα Χανιά, το 14ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου χτίζει γέφυρες πολιτισμού

Τρεις σημαντικοί εκπρόσωποι του κινεζικού animation, ένα αφιέρωμα σε τρεις δεκαετίες δημιουργίας, προβολές, συζητήσεις και εργαστήρια φέρνουν την κινεζική κινηματογραφική τέχνη στο επίκεντρο του φεστιβάλ.

Αν σου άρεσε "Η Πτώση της Φάλαινας", τσέκαρε κι αυτές τις ταινίες

Από το "Frozen" έως τις "127 Ώρες", προτείνουμε 10 ταινίες επιβίωσης με ήρωες να εγκλωβίζονται στα πιο παράξενα μέρη.

Κάποιες δυνατές ταινίες τρόμου που αναμένουμε προσεχώς

Ο εφιάλτης ξυπνά στη μεγάλη οθόνη με αποκρουστικό body horror, ταξίδι ως τον Αμαζόνιο και απόκοσμες τελετές, που έρχονται σύντομα.

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 22/10

Η Ζιλιέτ Μπινός, το "Clayface", ο Σαρλ ντε Γκωλ κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (22-28/10)

Αυτές είναι οι καλύτερες ταινίες animation που θα βρεις στο Disney+

Με αφορμή τα 103 χρόνια από την ίδρυση της θρυλικής εταιρείας Walt Disney, ακολουθούν προτάσεις για μαραθώνιες προβολές που θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους

Ταινίες δράσης που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Διαβάστε για όσες ταινίες δράσης αξίζει να δείτε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα.