Και στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα η ελληνική ταινία "Pirateland"

Η μικρού μήκους του Σταύρου Πετρόπουλου συνεχίζει τη διεθνή πορεία της σε κορυφαίες κινηματογραφικές διοργανώσης.

Pirateland 2

Λίγους μήνες αφού συμμετείχε στο φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν, τη σημαντικότερη διεθνή διοργάνωση για μικρού μήκους ταινίες, τώρα το "Pirateland" βάζει πλώρη για το νεοϋορκέζικο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα (4-15/6).

Η ταινία του σκηνοθέτη Σταύρου Πετρόπουλου προβάλλεται στο πλαίσιο του προγράμματος "Family Matters". Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως αυτές τις μέρες το "Pirateland" συμμετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, η υπόθεση της ταινίας περιστρέφεται γύρω από μια οικογένεια που διατηρεί ένα μικρό ξενώνα στην Κρήτη και η οποία ετοιμάζεται για τη χειμερινή σεζόν. Η απροσδόκητη άφιξη μιας οικογένειας Νορβηγών τουριστών που ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για το πειρατικό παρελθόν της περιοχής θα φέρει αυξημένη πίεση στον πατέρα και το γιο που "τρέχουν" το πανδοχείο και οι οποίοι, με τη σειρά τους, θα δουν τη σχέση τους να δοκιμάζεται σοβαρά. Το σενάριο υπογράφει ο πολυβραβευμένος Γιώργος Τελτζίδης ("Φράγμα", "Souls All Unaccompanied").

Pirateland

Ακολουθεί το σκηνοθετικό σημείωμα του Σταύρου Πετρόπουλου:
"Μεγαλώνοντας σε ένα νησί, το οποίο διαρκώς αλλάζει εξαιτίας του μαζικού τουρισμού, είχα πάντα την ανάγκη να βρίσκομαι σε μικρά, αθέατα και ανεξερεύνητα μέρη τα οποία διατηρούν την τοπικότητα τους. Η συνεχής μετακίνηση από τον ρόλο του ξένου στον ρόλο του ντόπιου με κάνει να βιώνω τις δύο αυτές διαφορετικές ταυτότητες, με όρους σύγκρουσης, ενώ ταυτόχρονα προσπαθώ να ανιχνεύσω τη σχέση μου μαζί τους καθώς και να εντοπίσω τι είναι αυτό που στ' αλήθεια ορίζει την έννοια του 'κακού' τουρίστα. Αυτή η σύγκρουση είναι που γέννησε την κεντρική ιδέα της ταινίας, που στόχο έχει τη δημιουργία ενός διαλόγου εξερεύνησης της σχέση μας με την εντοπιότητα και τους άλλους".

Δείτε το τρέιλερ του "Pirateland" εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Όλα τα θερινά σινεμά που ανοίγουν αυτήν την εβδομάδα

Δείτε ποιες υπαίθριες αίθουσες προστίθενται στην έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
29/04/2025

Τέσσερις ταινίες που παθαίνουν μπλακ άουτ

Τι έχει φανταστεί ο κινηματογράφος πως μπορεί να συμβεί σε περίπτωση ολικής διακοπής ρεύματος κι επικοινωνιών και ευτυχώς δε συνέβη στην Ιβηρική.

Ελληνικό box office: Ο Μπεν Άφλεκ τα βάζει με "Μια Ταινία Minecraft"

Ο χολιγουντιανός σταρ επέστρεψε δυναμικά στο ρόλο του "Λογιστή", αλλά η σινε-διασκευή του βιντεοπαιχνιδιού Minecraft κατάφερε να μείνει στην κορυφή του εισπρακτικού top-10 για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Τίμωνα Κουλμάση, τι συμβαίνει όταν "Το Βράδυ Υποχωρεί";

Ο σκηνοθέτης μιλά για το ντοκιμαντέρ που εμβαθύνει στην καλλιτεχνική και πολιτική διαδρομή του γλύπτη Μέμου Μακρή και της συζύγου του, χαράκτριας Ζιζής.

"Pavements": Η ιστορία της εμβληματικής μπάντας των '90s στον κινηματογράφο Άστορ

Η ταινία του Άλεξ Ρος Πέρι θα προβληθεί σε μια ειδική εκδήλωση, με την παρουσία σημαντικών προσκεκλημένων και DJ set μετά την προβολή.

Πότε ανοίγει ξανά το θερινό Cine Paris

Η φρεσκαρισμένη ταράτσα της Πλάκας πρόκειται σύντομα να σμίξει ξανά με τους Αθηναίους.

Θηλυκή οργή: Όταν ο θυμός των γυναικών πηγαίνει σινεμά

Είναι μόδα ή αποτέλεσμα των καιρών; Εξετάζουμε το φαινόμενο.