Τα πρώτα θερινά σινεμά που ανοίγουν φέτος το καλοκαίρι

Ανακαλύψτε τους υπαίθριους κινηματογράφους της Αθήνας που εγκαινιάζουν τη φετινή σεζόν.

Σινέ Παλλήνη Σινέ Παλλήνη

Αρχίζει και επίσημα η καλοκαιρινή κινηματογραφική σεζόν, καθώς ανοιγούν τα πρώτα θερινά σινεμά για φέτος.

Έχουμε ήδη μιλήσει, βέβαια, για το Ατενέ που δεν έκλεισε ποτέ, όμως από αυτήν την εβδομάδα (24/4) λειτουργούν ξανά δύο ακόμα θερινά σινεμά της Αττικής. Ο λόγος για το Σίσσυ (Λ. Μαραθώνος 36) στη Νέα Μάκρη, το οποίο είναι ανοιχτό εδώ και εξήντα χρόνια(!), αλλά και το Σινέ Παλλήνη (Ελ. Βενιζέλου 3 & Λεωφ. Μαραθώνος). Παρότι αμφότερα ανάβουν τους προβολείς τους νωρίς, συνήθως την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, φέτος επιστρέφουν στα τέλη Απριλίου όπως έκαναν και το 2022. Ένα ακόμα μεταξύ τους κοινό, πως και τα δύο κάνουν πρεμιέρα με την περιπέτεια "Λογιστής 2" με πρωταγωνιστές τους Μπεν Άφλεκ και Τζον Μπέρνταλ. Μείνετε συντονισμένοι στον κινηματογραφικό οδηγό του "α" για το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών (από 24/4).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ, πώς κέρδισες τη Χρυσή Άρκτο με τα "Όνειρα";

Συναντήσαμε στο Βερολίνο τον φετινό νικητή της Μπερλινάλε, ο οποίος έκανε την έκπληξη, επικρατώντας στο διεθνές διαγωνιστικό με ένα τολμηρό ρομαντικό δράμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
20/11/2025

Απόψε βλέπουμε δωρεάν το "Επτά Αινίγματα για τον Ντετέκτιβ Χάρι" στο Κολωνάκι

Μία πρόταση με ελεύθερη είσοδο, στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και το πλαίσιο του HAU Movie Club.

Όνειρα

Χρυσή Άρκτος στο Βερολίνο για το τρίτο και καλύτερο μέρος της τριλογίας "Sex/Love/Dreams". Κατά βάση διαλογικό, περιγράφει γλαφυρά, εξομολογητικά και συγκινητικά μια πολυδιάστατη ιστορία ενηλικίωσης. | Powered by Uber.

Η Αγάπη που Απομένει

Χαριτωμένες βινιέτες, ονειρικά ιντερμέδια, λυρική ατμόσφαιρα και τρυφερό χιούμορ. Μια λοξή προσέγγιση στο οικογενειακό δράμα, που μοιάζει να παραμένει στη διασκεδαστική επιφάνεια. | Powered by Uber.

Νυχτερινή Εφημερία

Καλοσκηνοθετημένο, αν και σεναριακά μονοδιάστατο δράμα στα όρια του θρίλερ, με στιβαρή ερμηνεία από τη Λεόνι Μπένες ("Στο Γραφείο Καθηγητών"). | Powered by Uber.

Wicked: Μέρος Δεύτερο

Το δεύτερο μέρος του διάσημου μιούζικαλ και της υποψήφιας για δέκα Όσκαρ εισαγωγικής ταινίας είναι μια εξίσου φαντασμαγορική, αλλά ακόμα πιο φλύαρη και αφελής αλληγορία. | Powered by Uber.

Η Συμμορία των Μάγων 3

Δεύτερη επανάληψη μιας εξυπνακίστικης συνταγής γεμάτης διαδοχικές ανατροπές και στομφώδεις ατάκες, η οποία έχει εξαντλήσει κάθε ίχνος αγωνιώδους ενδιαφέροντος. | Powered by Uber.