Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Απρίλιο

Η άνοιξη κορυφώνεται με τον προγραμματισμό των διανομέων να δίνει έμφαση στις arthouse επιλογές.

Η ταινία The Amateur με τον Rami Malek «Ο Ερασιτέχνης»

Οι Ταινίες του Απριλίου λοιπόν. Η άνοιξη κορυφώνεται με τον προγραμματισμό των διανομέων να δίνει έμφαση στις arthouse επιλογές. Σημειώστε πως ορισμένες κυκλοφορίες μπορεί να μετατεθούν απροειδοποίητα.

3 Απριλίου

"Εδώ Μιλάνε για Λατρεία"
Η ιστορία του συγκροτήματος Κόρε. Ύδρο. που ξεκίνησε από την Κέρκυρα ως ένα άσημο σχήμα, προτού γίνει η μπάντα που στιγμάτισε μια ολόκληρη γενιά.

10 Απριλίου

"Ο Ερασιτέχνης"
Κατασκοπικό θρίλερ με τον οσκαρικό Ράμι Μάλεκ ("Bohemian Rhapsody") και τους Λόρενς Φίσμπερν ("The Matrix"), Τζον Μπέρνταλ ("Daredevil", "The Bear"). Ένας πράκτορας της CIA καταφέρει να πείσει την Υπηρεσία να τον εκπαιδεύσει ώστε να εκδικηθεί τους τρομοκράτες που δολοφόνησαν τη γυναίκα του. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκεται ο τηλεοπτικά έμπειρος Τζέιμς Χόους ("Slow Horses", "Black Mirror").

"Dying"
Υπάρχουν ταινίες που πρέπει να διανύσουν μια πολύ συγκεκριμένη διαδρομή για να φτάσουν στα συμπεράσματα που επιθυμούν και συνήθως ανταμείβουν το θεατή που έμεινε μαζί τους σε αυτό το "ταξίδι". Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου είδους είναι το "Dying" (Ματίας Γκλάσνερ), το τρίωρο ψυχογράφημα το οποίο απέσπασε το βραβείο σεναρίου στην περσινήή Μπερλινάλε και αργότερα αναδείχθηκε καλύτερη γερμανική ταινία στην απονομή της Ακαδημίας της χώρας. Η υπόθεση αφορά ένα ηλικιωμένο ζευγάρι το οποίο βλέπει την υγεία του να επιδεινώνεται ραγδαία. Απέναντι στις δυσοίωνες εξελίξεις, τα παιδιά τους αντιδρούν αρχικά με κυνισμό, προτού κληθούν να έρθουν σε μια συνειδητοποίηση του αναπόφευκτου. Εμπόδιο μπαίνουν η χρόνια μεταξύ τους αποξένωση, τα αξεπέραστα προσωπικά εμπόδια του καθενός και φυσικά, ο φόβος.

"Εμείς: Μια Ταινία για τον Bloody Hawk"
Μουσικό ντοκιμαντέρ για έναν εκ των σημαντικότερων εν ενεργεία Ελλήνων ράπερ. Ακολουθεί η επίσημη σύνοψη: "Υπάρχει συνταγή για να εξελιχθεί κάποιος από ρομαντικός αουτσάιντερ της ραπ, σε πολυπλατινένιο περφόρμερ του πλέον δημοφιλούς μουσικού ρεύματος στην Ελλάδα; Υπάρχει συνταγή που μπορεί να μεταμορφώσει έναν εσωστρεφή έφηβο από την επαρχία σε έναν τραγουδιστή που η σκηνική παρουσία του εκπέμπει έντονη αυτοπεποίθηση και σιγουριά;

Το ντοκιμαντέρ, ακολουθεί τον δημοφιλή ράπερ στην μεγάλη του καλοκαιρινή περιοδεία, από την Αθήνα ως την Ξάνθη, και από τις στιγμές δόξας του πρόσφατου παρελθόντος στο ακόμη μακρινότερο. Τότε που ο Νικόλας Κίτσος δεν ήταν ακόμη ο Bloody Hawk. Ακολουθώντας μια πορεία μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αποφεύγοντας συνεντεύξεις και άλλες δημόσιες εμφανίσεις πλην των συναυλιών του, ο Bloody αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στο κοινό.

Ακυκλοφόρητα βίντεο από το προσωπικό αρχείο του καλλιτέχνη, νέο υλικό που ρίχνει φως στη ζωή του και footage από οπαδούς και ακολούθους του, αναμειγνύονται σε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ ήχου και εικόνων, που μας θυμίζει γιατί η μουσική είναι η πιο δυνατή μορφή έκφρασης".

17 Απριλίου

"Αμαρτωλοί"
Ο σκηνοθέτης Ράιαν Κούγκλερ ("Black Panther", "Κριντ: Η Γέννηση Ενός Θρύλου") στη νέα ταινία του με πρωταγωνιστή τους Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Τζακ Ο’Κόνελ και Χάιλι Στάνφιλντ, συνδυάζει τον υπερφυσικό τρόμο και το σινεμά εποχής με το θρίλερ. Η υπόθεση αφορά δύο δίδυμα αδέρφια τα οποία αποφασίζουν να επιστρέψουν στην πόλη που μεγάλωσαν, ώστε να αρχίσουν τη ζωή τους από την αρχή. Αγνοούν, όμως, πως εκεί τους περιμένει μια εφιαλτική πραγματικότητα.

24 Απριλίου

"Θεϊκό Τυρί"
Το διακεκριμένο ντεμπούτο της Λουίζ Κουρβουαζιέ που απέσπασε δύο βραβεία Σεζάρ (καλύτερης πρώτης ταινίας, πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού). Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τον 18χρονο Τοτόν, ο οποίος περνά τον χρόνο του πίνοντας μπύρες και βολτάροντας με τους φίλους του.

Όμως, ένα καταλυτικό γεγονός αλλάζει την καθημερινότητά του για πάντα: πλέον πρέπει να φροντίσει την επτάχρονη μικρή του αδερφή και να βρει τρόπο να κερδίσει τα προς το ζην. Αποφασίζει λοιπόν να φτιάξει το καλύτερο τυρί Κομτέ της περιοχής Ζυρά, για να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στον αγροτικό διαγωνισμό και χρηματικό έπαθλο 30.000 ευρώ.

"Το Παρίσι του Σουλεϊμάν"
Το προσφυγικό δράμα που του Μπορίς Λοϊκίν έκανε αίσθηση στο πρόσφατο 65ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του 25ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, ενώ απέσπασε και τέσσερα βραβεία Σεζάρ, ανάμεσά τους αυτά του σεναρίου και της ερμηνείας (αποκάλυψη ο Αμπού Σανγκαρέ). Όλα αυτά, καθώς ένας μετανάστης διανομέας φαγητού που έχει ζητήσει άσυλο στη Γαλλία, έχει δύο μέρες να προετοιμαστεί για τη συνέντευξη που είτε θα του εξασφαλίσει τη διαμονή στη χώρα είτε θα τον απελάσει.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Φεστιβάλ Βενετίας 2026: Τα στιγμιότυπα του Σαββατοκύριακου

Το "α" και ο Χρήστος Μήτσης βρίσκονται στο 83ο Φεστιβάλ Βενετίας (2-12/9), το οποίο χόρεψε στο ρυθμό των Oasis. Ακολουθούν τα πιο ενδιαφέροντα highlights της τέταρτης και της πέμπτης μέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
07/09/2026

Τι νέο θα δούμε στα θερινά σινεμά από αυτή την Πέμπτη

Ο "Κόκορας", τα "Μαγικά Φίλτρα 2" κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (10-16/09)

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στα σινεμά από την Πέμπτη 10/09

Ο "Κόκορας", τα "Μαγικά Φίλτρα 2" κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (10-16/09)

DISFF49: 10 λόγοι που ανυπομονούμε για το Φεστιβάλ Δράμας

Το 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (DISFF49) επιστρέφει από τις 6 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, φέρνοντας στη Δράμα νέες κινηματογραφικές φωνές. Φτιάξαμε μια λίστα με τις ταινίες που περιμένουμε να δούμε στην αγαπημένη γιορτή των μικρομηκάδων.

Φεστιβάλ Βενετίας 2026: Τα στιγμιότυπα της τρίτης μέρας

Το "α" και ο Χρήστος Μήτσης βρίσκονται στο 83ο Φεστιβάλ Βενετίας (2-12/9), στο οποίο η πολιτική και η ταινία του Μάρτιν ΜακΝτόνα "Wild Horse Nine" μονοπωλούν δηλώσεις και συζητήσεις. Ακολουθούν τα πιο ενδιαφέροντα highlights της τρίτης μέρας.

Ταινίες με μικρούς πρωταγωνιστές που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Διαβάστε για όσες ταινίες με παιδιά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους αξίζει να δείτε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στα θερινά σινεμά

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 3 Σεπτεμβρίου.