
Χωρίς να αποζητά credit ακαδημαϊκού στοχαστή, ο σκηνοθέτης Στράτος Τζίτζης ("Η Αγάπη Είναι Ελέφαντας", "Σώσε με", "45m²"), έχει εκδώσει το δοκιμιακό πόνημα "Έχω κάτι να πω...", του οποίου την ιστορία, αλλά και τις ιδέες, θέλει τώρα να διασκευάσει ως εναλλακτική κωμωδία. Βάζει λοιπόν μπροστά στο φακό του τον Αντίνοο Αλμπάνη, ο οποίος υποδύεται τον... Σταύρο Τζίτζα, κινηματογραφικό δημιουργό που θέλει να τυπώσει στο χαρτί τις φιλοσοφικές σκέψεις του. Κανείς, όμως, δεν τον παίρνει στα σοβαρά, μέχρι που βρίσκει την πρώτη αφοσιωμένη αναγνώστριά του.
Η αυτοαναφορά είναι υπερβολική, αλλά γουστόζικη, τα μετα-σχόλια άνισα, το κωμικό τέμπο εύρυθμο, οι ερμηνείες ασυντόνιστες μεταξύ τους (ο Αλμπάνης, πάντως, έχει δουλέψει πολύ για να φτιάξει έναν πειστικό χαρακτήρα) και οι σύντομες εμφανίσεις των celebrities (από Πέτρο Τατσόπουλο και Βίκυ Φλέσσα έως Λάκη Γαβαλά) έχουν το γούστο τους. Μια διασκεδαστικότατη, αλλά "χύμα" σινεφίλ σάτιρα, στην οποία ο αυτοσαρκασμός άλλοτε πετάει σπίθες, όπως στο ξεκαρδιστικό φινάλε, κι άλλοτε "καταπίνει" κάθε σοβαρότητα, κάνοντας τις περιπέτειες του ήρωα να μοιάζουν με παιδιαρίσματα ενός αφελούς αμπελοφιλόσοφου.
Ελλάδα. 2024. Διάρκεια: 96΄
Περισσότερες πληροφορίες
Έχω Κάτι να Πω
Ο Σταύρος Τζίτζας είναι ένας σκηνοθέτης ο οποίος θέλει να εκδώσει τις φιλοσοφικές σκέψεις του, αλλά κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Μέχρι που βρίσκει την πρώτη αφοσιωμένη αναγνώστριά του.