Γράμματα από την Σικελία

2

Αστυνομικό θρίλερ εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, το οποίο αφήνει ανεξέλεγκτους τους κωμικούς τόνους του και ανεκμετάλλευτο τον Τόνι Σερβίλο. | Powered by Uber

Γράμματα από την Σικελία

Επικηρυγμένος για τρεις δεκαετίες, ο συλληφθείς το 2023 Ματέο Μεσίνα Ντενάρο ήταν ο τελευταίος "Νονός" της Κόζα Νόστρα. Ο τρόπος με τον οποίο έπεσε τελικά στα χέρια του νόμου αναβιώνει στο πανί από τους μονίμως γοητευμένους από τις μαφιόζικες ιστορίες Φάμπιο Γκρασαντόνια και Αντόνιο Πιάτσα ("Salvo", "Τα Μυστήρια της Σικελίας"). Μόνο που στην περίπτωσή τους "η πραγματικότητα είναι η αφετηρία, όχι ο προορισμός". Έτσι, αυτοσχεδιάζοντας πάνω στα αληθινά γεγονότα, ακολουθούμε τον Κατέλο Παλούμπο, πρώην δημοτικό άρχοντα μιας σικελικής κωμόπολης, να αποφυλακίζεται. Βυθισμένος στα χρέη και αποξενωμένος από την οικογένειά του, πλευρίζεται από τις διωκτικές αρχές, οι οποίες τον αναγκάζουν να τους βοηθήσει στην αποκάλυψη της κρυψώνας του Ντενάρο.


Τα "Γράμματα" σκιαγραφούν ένα ενδιαφέρον ανθρώπινο πορτρέτο και περιγράφουν μια ιδιαίτερη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα με έντονα ειρωνική διάθεση, που ώρες ώρες ακουμπάει τη φάρσα. Το πικρό τελικό συμπέρασμα-απάντηση στο "ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;" βγαίνει αβίαστα, και μάλλον προβλέψιμα, μέσα από ένα γκανγκστερικό θρίλερ που δεν μπορεί να συγκρατήσει τους κωμικούς τόνους του και αφήνει ανεκμετάλλευτο τον Τόνι Σερβίλο.

Ιταλία, Γαλλία. 2024. Διάρκεια: 122΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Γράμματα από την Σικελία

Iddu / Sicilian Letters
2
  • Γκανγκστερική
  • 2024
  • Διάρκεια: 122 '
  • Φάμπιο Γκρασαντόνια

Ο πρώην δημοτικός άρχοντας μιας σικελικής κωμόπολης αποφυλακίζεται, βυθισμένος στα χρέη. Οι διωκτικές αρχές τον πλευρίζουν αμέσως και τον αναγκάζουν να τους βοηθήσει μυστικά στη σύλληψη του καταζητούμενου αρχηγού της μαφίας Ματέο Μεσίνα Ντενάρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το '28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών' και 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την ταινία

Πριν καθίσεις στην πολυθρόνα σου και αφεθείς στον τρόμο, υπάρχουν κάποια στοιχεία για τη νέα ταινία δια χειρός Νία ΝταΚόστα που θα κάνουν την εμπειρία ακόμη πιο ολοκληρωμένη. Τα συγκεντρώσαμε και τα βρίσκεις εντός.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/01/2026

"Μία Μάχη Μετά την Άλλη" και "Άμνετ" σάρωσαν στις Χρυσές Σφαίρες 2026

Οι νικητές της βραδιάς παίρνουν τα βραβεία τους και ετοιμάζονται για τον μεγάλο αγώνα των Όσκαρ.

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας που κάνουν πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη στα σινεμά

Ο Τίμοθι Σαλαμέ γίνεται ένας θρύλος του πινγκ πονγκ, ένα μεγάλο ζόμπι-franchise συνεχίζεται και όλες οι κυκλοφορίες που έρχονται την Πέμπτη 15/01.

Το "Αυτοί οι Τρελοί Τρελοί Παραγωγοί" σε δωρεάν προβολή στο Κολωνάκι

Σήμερα βλέπουμε την κωμωδία του 1967, που θα προβληθεί στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στο πλαίσιο των δράσεων της έκθεσης "Εγώ, ο Ανδρέας Βουτσινάς".

Οι "Μέρες & Νύχτες του Χρήστου στο Δαναό" γιορτάζουν τα 40 χρόνια του "Μπλε Βελούδο"

Ο αγαπημένος κύκλος προβολών υποδέχεται το 2026 με ένα αριστούργημα δια χειρός Ντέιβιντ Λιντς.

Οι ταινίες που έρχονται την Πέμπτη 15/01

Τίμοθι Σαλαμέ και Τζος Σάφντι σε ένα κυνήγι για δόξα, ένα τρομο-σίκουελ από τη Μεγάλη Βρετανία και όλες οι νέες κυκλοφορίες της επόμενης εβδομάδας.

Οι αστέρες που συναντάμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Ντέιβιντ Μπόουι, Έμα Στόουν, Τομ Γουέιτς, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και όλα τα είδωλα που θα δούμε στα σινεμά από 8-14/01.