142 Χρόνια

2,5

Κινηματογραφικό ρεπορτάζ, άμεσο, μαχητικό και στακάτο, πάνω σε ένα εθνικά (και πανευρωπαϊκά) «ευαίσθητο», γι’ αυτό και αποσιωπημένο θέμα ανατριχιαστικών διαστάσεων.

142 Χρόνια

Δημοσιογράφος με μεγάλη τηλεοπτική πείρα, ο πρώην ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σκηνοθετεί, όταν περνάει πίσω από την κινηματογραφική κάμερα, με σβελτάδα, σαφήνεια και αμεσότητα. Όπως και στα "142 Χρόνια", στα οποία ακολουθεί τον διεθνώς γνωστό διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο, ο οποίος συμμετέχει σε εκστρατεία για την αθώωση τριών προσφύγων, οι οποίοι κατηγορούνται εντελώς άδικα ως λαθρέμποροι: του Μοχαμάντ Χανάντ Αμπντί, καταδικασμένου σε… ενάμιση αιώνα κάθειρξης, και των Ακίφ Ρασούλι και Αμίρ Ζαχίρι, με ποινή 50 χρόνια ο καθένας.


Οι δικαστικές αυθαιρεσίες, η κρατική αναλγησία, η θεσμική ανεπάρκεια και η ανάλγητα κομφορμιστική (βλέπε ακροδεξιά) αντίληψη που βασιλεύει σε όλο το φάσμα της εθνικής πολιτικής απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες αποκαλύπτονται σ’ ένα μαχητικό και στακάτο σινε-ρεπορτάζ πάνω σε ένα πανευρωπαϊκά "ευαίσθητο", γι’ αυτό και αποσιωπημένο θέμα ανατριχιαστικών διαστάσεων.

Ελλάδα. 2024. Διάρκεια: 74΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

142 Χρόνια

2,5
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2024
  • Διάρκεια: 74 '
  • Στέλιος Κούλογλου

Ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος συμμετέχει σε εκστρατεία για την αθώωση τριών προσφύγων, οι οποίοι κατηγορούνται εντελώς άδικα ως λαθρέμποροι: ο ένας έχει καταδικαστεί σε 142 χρόνια κάθειρξης και οι άλλοι δύο σε 50 χρόνια ο καθένας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ταινίες από μία άλλη εποχή που βλέπουμε στους κινηματογράφους

Οι προηγούμενοι αιώνες μέσα από κινηματογραφικές επιλογές που παίζουν στα σινεμά αυτή τη στιγμή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
31/01/2026

Τι νέο βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτό το ΠΣΚ

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στα σινεμά της Αθήνας από τις 29 Ιανουαρίου.

Κατέφθασαν οι πρώτες εικόνες των κινηματογραφικών Beatles

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση των τεσσάρων ηθοποιών μας κάνει να ανυπομονούμε για τις τέσσερις ταινίες του Σαμ Μέντες.

Μερικές ταινίες που πρέπει να δεις πριν το "Ανεμοδαρμένα Ύψη", σύμφωνα με την Έμεραλντ Φένελ

Η σκηνοθέτιδα που αναβιώνει το κλασσικό μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη μοιράστηκε τις "ταινίες-έμπνευση" που πρέπει να δούμε πριν την πρεμιέρα του "Ανεμοδαρμένα Ύψη" στις 12/02.

Εύα Στεφανή, πώς ήταν να μπαίνεις στην "Καρδιά του Ταύρου";

Μιλήσαμε με την καταξιωμένη Ελληνίδα σκηνοθέτρια για το τελευταίο της πρότζεκτ, τη σχέση της με τον εμβληματικό χορογράφο Δημήτρη Παπαϊωάννου και την άνθηση του ελληνικού ντοκιμαντέρ.

"Οι Ζωές των Άλλων": Το αριστούργημα του γερμανικού κινηματογράφου επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Είκοσι χρόνια μετά την κυκλοφορία της, η πολυβραβευμένη ταινία επανέρχεται για 7 μοναδικές προβολές, αποκλειστικά στον κινηματογράφο Δαναός.

Σε άλλα νέα, ο Tyler, the Creator θέλει να παίξει σε ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Μετά τον ρόλο του στο "Marty Supreme", ο διάσημος ράπερ δεν θα ησυχάσει αν δεν παίξει στο μοναδικό σύμπαν του Γιώργου Λάνθιμου.