Μαραθώνιος "Παρασκευή και 13" στο Cinobo Πατησίων

Ο ανανεωμένος κινηματογράφος τιμά την πιο «γρουσούζικη» μέρα της χρονιάς με ένα σερί cult προβολών.

Παρασκευή και 13 Μέρος 3ο «Παρασκευή και 13 Μέρος 3ο»

Ένα από τα πιο κουλά κινηματογραφικά franchise όλων των εποχών έχει την τιμητική του στο ανανεωμένο Cinobo Πατησίων.

Για να τιμήσει τη μέρα που έχει συνδεθεί στη λαϊκή συνείδηση ως κατεξοχήν γκαντέμική, το σινεμά σε συνεργασία με το "Midnight Express" και το podcast "The Film Pit" παρουσιάζει ένα cult μαραθώνιο των πρώτων ταινιών του horror "Παρασκευή και 13". Το αξιοθαύματστο του εγχειρήματος, βέβαια, είναι πως το τρίτο κεφάλαιο της σειράς πρόκειται να προβληθεί τρισδιάστο, όπως ακριβώς συνέβη όταν κυκλοφόρησε στα '80s.

Όπως έχουμε γράψει σχετικά για το "Παρασκευή και 13": "Παρότι το μοναδικό έτερο αξιοσημείωτο credit του σκηνοθέτη Σον Κάνινγκχαμ ήταν η συμμετοχή του στην παραγωγή του εξαιρετικού horror 'Το Τελευταίο Σπίτι Αριστερά' (1972) του εμβληματικού Γουές Κρέιβεν, ο απτόητος σκηνοθέτης έβαλε στόχο να γυρίσει κάτι αντάξιο -αν όχι καλύτερο- της 'Νύχτας με τις Μάσκες'. Τα κατάφερε (εν μέρει), υιοθετώντας τη βασική σεναριακή δομή της ταινίας του Τζον Κάρπεντερ. Ήτοι, στο 'Παρασκεύη και 13' έχουμε ένα δολοφόνο ο οποίος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ταινίας είναι απρόσωπος, σκοτώνει ανυποψίαστα θύματα που φαινομενικά το μοναδικό τους 'έγκλημα' είναι η σεξουαλική δραστηριότητά τους και τέλος, το αφήγημα διαπνέεται από περίπλοκα mommy issues".

Για τα υπόλοιπα, ραντεβού στο Cinobo Πατησίων.

Το πρόγραμμα του μαραθωνίου "Παρασκευή και 13":

Παρασκευή 13
22.30 Παρασκευή και 13 (Σον Κάνινγκχαμ, 1980)
00.30 Παρασκευή και 13 Μέρος 2ο (Στιβ Μάινερ, 1981)

Σάββατο 14
22.30 Παρασκευή και 13 Μέρος 3ο (Στιβ Μάινερ, 1982) - 3D προβολή
00.30 Παρασκευή και 13 Μέρος 4ο (Τζόζεφ Ράιτ, 1984)

Είσ.: € 6. Προπώληση εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Cinobo Πατησίων

Πατησίων 77-79 & Λεωφ. Αλεξάνδρας (στάση ΗΣΑΠ Βικτώρια)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Συναισθηματική Αξία" και "Sirat" σάρωσαν στα 38α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το "α" ταξίδεψε στο Βερολίνο και παρακολούθησε από κοντά την γιορτή του ευρωπαϊκού σινεμά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
19/01/2026

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Βραβευμένη Τζέσι Μπάκλεϊ και αγαπημένος Πολ Μέσκαλ, ένα θρίλερ με τον Κρις Πρατ και την Ρεμπέκα Φέργκιουσον και όλες οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 22/01

Ένα βραβευμένο δράμα από την Κλόι Ζάο, ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με τον Κρις Πρατ και όλα όσα έρχονται στις μαρκίζες των σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Το "α" βρίσκεται στα 38α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στο Βερολίνο

Στην τελετή, που λαμβάνει χώρα σήμερα, θα βραβευτούν οι πιο σημαντικές ευρωπαϊκές παραγωγές της περσινής χρονιάς.

Ταινίες των 80s και 90s που βλέπουμε στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα

Ντέιβιντ Λιντς, Γκλεν Κλόουζ, Ιζαμπέλα Ροσελίνι και άλλοι stars σε επιλογές από τις αγαπημένες μας δεκαετίες βλέπουμε στους κινηματογράφους από 15-22/1.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά το ΠΣΚ

Τζος Σάφντι, Ράντου Ζούντε και όλες οι καινούριες κυκλοφορίες που παίζουν στις αίθουσες από Πέμπτη 15/1.

Η "Uchronia" του Φιλ Ιερόπουλου κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Berlinale

Πρόκειται για τη μόνη ελληνική ταινία που συμμετέχει φέτος στον θεσμό, ενώ αντλεί την έμπνευση από το βιβλίο του Αρθούρου Ρεμπώ "Μια εποχή στην κόλαση".