Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 5/12

Καλωσορίζουμε το Δεκέμβριο με τη βιογραφία της Κάλλας και ένα φαντασμαγορικό μιούζικαλ που λοξοκοιτάζει τα Όσκαρ.

Maria «Maria»

Καλωσορίζουμε το Δεκέμβριο με τη βιογραφία της Κάλλας και ένα φαντασμαγορικό μιούζικαλ που λοξοκοιτάζει τα Όσκαρ.

Maria

Ο στυλίστας και δεξιοτέχνης των κινηματογραφικών βιογραφιών Πάμπλο Λαραΐν ("Νερούδα", "Jackie", "Spencer"), αναμετράται με τη ζωή της θρυλικής σοπράνο Μαρία Κάλλας, την οποία ενσαρκώνει η οσκαρική Αντζελίνα Τζολί. Πιο συγκεκριμένα, ο Χιλιανός σκηνοθέτης από τις τελευταίες μέρες της ντίβας της όπερας, όταν έμενε στο Παρίσι τη δεκαετία του '70. Τα γυρίσματα της ταινίας πέρασαν από την Ελλάδα, τη Βουδαπέστη, το Μιλάνο και φυσικά την Πόλη του Φωτός. Εκτός από την Τζολί, στη διανομή των ηθοποιών βρίσκουμε ακόμα, μεταξύ άλλων, τους Πιερφραντσέσκο Φαβίνο, Άλμπα Ρορβάχερ, Κόντι Σμιτ-ΜακΦί και Βαλέρια Γκολίνο.

Wicked

Αφού καθήλωσε το θεατρικό κοινό για χρόνια, το μιούζικαλ "Wicked" που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γκρέγκορι Μαγκουάιρ περνά στη μεγάλη οθόνη. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από την Ελφάμπα, μια γυναίκα που έχει παρεξηγηθεί εξαιτίας του ασυνήθιστου πράσινου δέρματός της. Αγνοεί, όμως, πως μέσα της κρύβει μια ισχυρή δύναμη. Παράλληλα, η μόνη που τη συντροφεύει είναι η δημοφιλής Γκαλίντα, η φίλη που αποκτά στο Πανεπιστήμιο του Σιζ, στη Χώρα του Οζ, όπου σπουδάζουν μαζί. Η σχέση τους, όμως, θα αντιμετωπίσει πρωτοφανείς προκλήσεις αφού συναντηθούν με το μυθικό Μάγο του Οζ, καθώς η μία θα σαγηνευτεί από τη γοητεία της εξουσίας και η άλλη θα προσπαθήσει να μείνει πιστή στις αρχές της. Στο ρόλο της Ελφάμπα βρίσκουμε τη βραβευμένη με Έμι, Γκράμι και Τόνι Σίνθια Ερίβο ("Harriet") και σε εκείνον της Γκαλίντα τη διάσημη ποπ σταρ και επίσης κάτοχο Γκράμι Αριάνα Γκράντε. Τη σκηνοθεσία κρατά ο εμπορικά επιτυχημένος Τζον Μ. Τσου ("Crazy Rich Asians", "In the Heights").

48 Ώρες στην Ταϊβάν

Κατασκοπική περιπέτεια. Ένας ατρόμητος πλην εθισμένος στη δουλειά του πράκτορας της Δίωξης Ναρκωτικών, καλείται να συνεργαστεί με μια παλιά γνώριμή του οδηγό - μεταφορέα ώστε να επιβιώσουν από τη συντεταγμένη επίθεση που δέχονται από τον κόσμο της παρανομίας.

Το Βράδυ που ο Μπαμπάς μου Έσωσε τα Χριστούγεννα

Γιορτινή οικογενειακή κωμωδία. Τη στιγμή που ο Άγιος Βασίλης τραυματίζεται μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα, ένας μικροαπατεώνας δράττει την ευκαιρία να τον αντικαταστήσει ώστε όχι μόνο να σώσει τις γιορτές, αλλά και να κερδίσει πίσω την οικογένειά του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στους "Δύο Εισαγγελείς", ο Σεργκέι Λόζνιτσα παρουσιάζει ένα δραματικά επίκαιρο ιστορικό θρίλερ

Η σκοτεινή κληρονομιά της Σοβιετικής Ένωσης ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη, σε μία ταινία που ξεχώρισε στο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
02/02/2026

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το σίκουελ του "Dirty Dancing"

Μετά από 40 περίπου χρόνια θα επιστρέψει η θρυλική ταινία, που έκανε χαμό στα παγκόσμια box office. Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτήν και τι έχει γίνει γνωστό ως τώρα.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 05/02

Τρεις ταινίες βραβευμένες στο Φεστιβάλ Καννών, δύο ταινίες τρόμου και όλα όσα θα δούμε στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα (5/2 - 11/2)

Ταινίες από μία άλλη εποχή που βλέπουμε στους κινηματογράφους

Οι προηγούμενοι αιώνες μέσα από κινηματογραφικές επιλογές που παίζουν στα σινεμά αυτή τη στιγμή.

Τι νέο βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτό το ΠΣΚ

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στα σινεμά της Αθήνας από τις 29 Ιανουαρίου.

Κατέφθασαν οι πρώτες εικόνες των κινηματογραφικών Beatles

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση των τεσσάρων ηθοποιών μας κάνει να ανυπομονούμε για τις τέσσερις ταινίες του Σαμ Μέντες.

Μερικές ταινίες που πρέπει να δεις πριν το "Ανεμοδαρμένα Ύψη", σύμφωνα με την Έμεραλντ Φένελ

Η σκηνοθέτιδα που αναβιώνει το κλασσικό μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη μοιράστηκε τις "ταινίες-έμπνευση" που πρέπει να δούμε πριν την πρεμιέρα του "Ανεμοδαρμένα Ύψη" στις 12/02.