Η Σίντι Σουίνι εναντίον της υποκρισίας του Χόλιγουντ

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η διάσημη ηθοποιός καταφέρθηκε εναντίον της δήθεν στήριξης που δείχνει η βιομηχανία στις γυναίκες που εργάζονται στο χώρο.

Άσπιλη έρχονται 2 «Άσπιλη»

Ένα από τα πρόσωπα που τελευταία βρίσκονται μονίμως στο προσκήνιο και γίνονται είδηση, συνήθως άθελά τους, είναι η ηθοποιός Σίντι Σουίνι. Η Αμερικανίδα σταρ που διακρίθηκε χάρη στις ερμηνείες της σε επιτυχημένες σειρές όπως το "Euphoria" και το "White Lotus", παραδίδοντας παράλληλα αξιοπρόσε κτες κινηματογραφικές εμφανίσεις ("Reality", "Άσπιλη"), συζητιέται σπανιότερα για τη δουλειά της και συχνότερα για την εμφάνισή της, οδηγώντας τα αμερικανικά media σε ρεσιτάλ σεξισμού ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σε πρόσφατη συν έντευξή της στο Variety, ωστόσο, η Σουίνι θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Μεταξύ άλλων, μίλησε τόσο για την υποτιμητική αντιμετώπισή της από τους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και για τον τρόπο που η βιομηχανία θρέφει τον ανταγωνισμό και την εχθρότητα μεταξύ των θηλυκοτήτων που εργάζονται σε αυτόν.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:  "Είναι πραγματικά απογοητευτικό να βλέπεις γυναίκες να καταρρακώνουν άλλες γυναίκες, ειδικά όσες είναι επιτυχημένες και επιχειρούν να υποβαθμίσουν και να κατακρίνουν νεαρότερες συναδέλφους τους που δουλεύουν σκληρά ώστε να φτάσουν κάπου την καριέρα τους. Όλοι στη βιομηχανία αρέσκονται στο να υποστηρίζουν την ιδέα 'γυναικών που ενδυναμώνουν άλλες γυναίκες'. Ωστόσο, δε συμβαίνει τίποτα τέτοιο. Όλα είναι ψεύτικα και ένα άλλοθι για όσες μ******ς λένε κρυφά από τους πάντες. Ως ένα βαθμό, παρόλα αυτά, ομολογώ το καταλαβαίνω. Μας έχουν αναθρέψει να πιστεύουμε πως μονάχα μία γυναίκα μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή. Πως μόνο μία γυναίκα μόνο μπορεί να άποκτήσει τον άντρα που επιθυμεί. Επομένως, μεγαλώνουμε μέσα σε ένα κλίμα διαρκούς ανταγωνισμού, αντί να νιώθουμε αλληλλεγγύη και να επιδιώκουμε να βοηθούμε η μία την άλλη. Προσωπικά προσπαθώ να βρω έναν τρόπο να το καταφέρω αυτό, κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Οπότε, δεν καταλαβαίνω, γιατί δέχομαι επιθέσεις;".  

Εδώ που τα λέμε έχει αρκετά δίκαια η Σουίνι, η οποία ταυτόχρονα έχει μπόλικες δουλειές στα σκαριά. Τους επόμενους μήνες θα τη δούμε στη νέα ταινία του οσκαρικού Ρον Χάουαρντ ("Eden"), αργότερα στο ρόλο της θρυλικής ηθοποιού Κιμ Νόβακ στο "Scandalous!" (Κόλμαν Ντομίνγκο), αλλά και απέναντι από τους Τζούλιαν Μουρ και Κάιλ ΜακΛάχλαν στο θρίλερ "Echo Valley" (Μάικλ Πιρς). Τέλος, δε ξεχνάμε πως σύντομα ενσαρκώνει τη διασημότερη μποξέρ των '90s, Κρίστι Μάρτιν, στη βιογραφία που ετοιμάζει ο Ντέιβιντ Μισό, αλλά και πως μελλοντκά έρχεται η νέα σεζόν του "Euphoria".  

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι νέο βλέπουμε στα σινεμά αυτό το ΠΣΚ

Οι καινούριες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 4/12, οι κριτικές, τα τρέιλερ και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις γι' αυτές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
05/12/2025

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (4-10/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κάουτερ Μπεν Χανία: "Όσα συμβαίνουν στη Γάζα μάς κάνουν όλους Παλαιστίνιους"

Η βραβευμένη στη Βενετία σκηνοθέτρια της "Φωνής της Χιντ Ρατζάμπ" μιλάει για την κινηματογραφική διαχείριση ενός σοκαριστικού αληθινού ντοκουμέντου, το οποίο μετέτρεψε σε πολιτικό θρίλερ και σε μια ηχηρή αντιπολεμική κραυγή.

Μαρία Κομνηνού, ποια είναι τα must του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας;

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια μας παρουσιάζει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε τις πρώτες μέρες του φεστιβάλ.

Λώρη Λοϊζίδη, πώς είναι να φτιάχνεις ένα ελληνικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι;

Με αφορμή την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Χρήστου Κανάκη, "Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων", το "α" συζήτησε με τον πρωταγωνιστή και σεναριογράφο Λώρη Λοϊζιδη.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 4 Δεκεμβρίου.

"Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων" ήχησαν νωρίτερα στην μεγάλη οθόνη

Επίσημη πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη Χριστουγεννιάτικη ταινία του Χρήστου Κανάκη.