Η μικρού μήκους "Stratis" του Αντώνη Μάρου προβάλλεται στο Λούβρο

Η προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης «Exils – Regards d’artistes».

Stratis

Το Μουσείο του Λούβρου στη Λανς της Γαλλίας (Louvre-Lens) σε συνεργασία με το  Le Fresnoy – Studio national des arts contemporains παρουσιάζει την ταινία μικρού μήκους "Stratis" του Αντώνη Μάρου, στο πλαίσιο της έκθεσης "Exils – Regards d’artistes". Η ταινία που αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική παραγωγή μυθοπλασίας που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στο νησί του Άη Στράτη, θα προβληθεί στις 23 Νοεμβρίου 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης που συνδυάζει εικαστικές τέχνες, αρχιτεκτονική, μουσική, χορό και κινηματογράφο. 

Ο "Stratis" αποτυπώνει το ιστορικό τραύμα της εξορίας συνδυάζοντας την τέχνη της performance με τον κινηματογράφο. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ αποσπώντας μεταξύ άλλων τα βραβεία της "Καλύτερης Ελληνικής Παραγωγής" και της "Καλύτερης Πειραματικής Ταινίας" στο Athens Short Film Festival 2023, το "Best Experimental Film Award" στο Fine Arts Film Festival της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ και το "Best Experimental Film Award” στο 7th Art Independent International Film Festival της Ινδίας.

Η έκθεση "Exils- Regards d’artistes" διερευνά τον τρόπο με τον οποίο η εξορία διαμορφώνει την καλλιτεχνική δημιουργία. Με πάνω από 200 έργα τέχνης, από τον Όμηρο έως τον Οβίδιο, τον Jacques Louis David, τον Βίκτορα Ουγκώ, τον Gustave Courbet, τον Marc Chagall, και άλλους καλλιτέχνες, η έκθεση αποκαλύπτει την πολυπλοκότητα της εξορίας, ως έναν διαρκή διάλογο ανάμεσα στην ιστορία, την τέχνη και την ανθρώπινη εμπειρία. 

Η ταινία του Αντώνη Μάρου θα προβληθεί παράλληλα με άλλες δύο ταινίες επιλογής του Le Fresnoy και του Festival International du Film sur l'Art (FIFA), σε ένα τριήμερο αφιερωμένο στη δύναμη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι πιο hot θερινές προβολές έρχονται στο Φιξ

Οι πιο εντυπωσιακές θερινές προβολές στην ταράτσα του ΕΜΣΤ επιστρέφουν ανεβάζωντας την θερμοκρασία με το Heat...

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/06/2026

Οι 8 ταινίες που θα δούμε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κίνας 2026

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κίνας 2026 έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος με οκτώ νέες ταινίες του σύγχρονου κινέζικου σινεμά. Ανακαλύψτε τες!

Τι νέο θα δούμε στα θερινά σινεμά από αυτή την Πέμπτη

Εμμονή, Toy Story 5, Αμελί κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (18-24/06)

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στα σινεμά από την Πέμπτη 18/06

Εμμονή, Toy Story 5, Αμελί κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (18-24/06)

Αν σου άρεσε η "Ημέρα Αποκάλυψης", τσέκαρε κι αυτές τις ταινίες

Η νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκεται ήδη στις αίθουσες κι εμείς φτιάξαμε μια λίστα που να θυμίζει όσα αγαπάμε στο σινεμά του.

Ελληνικά αριστουργήματα που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Διαβάστε για τις κλασικές ελληνικές ταινίες που αξίζει να δείτε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Λίγο πριν το Ηρώδειο: Το ιστορικό ντοκιμαντέρ για τους Einstürzende Neubauten προβάλλεται στο Τριανόν

Στον κινηματογράφο Τριανόν προβάλλεται το ντοκιμαντέρ Elektrokohle (Von Wegen / Off Ways) για τη θρυλική συναυλία των Einstürzende Neubauten λίγο μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Ο δημιουργός Uli M. Schüppel θα είναι εκεί για να απαντήσει σε ερωτήσεις και να παρουσιάσει σπάνιο, ανέκδοτο αρχειακό υλικό.