Δείτε το τρέιλερ της "Riviera" του Ορφέα Περετζή

Η πρώτη ταινία μυθοπλασίας του βραβευμένου σκηνοθέτη έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Σάο Πάολο και συμμετέχει στο τμήμα Meet the Neighbors+ του 65ου φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Riviera

Μετά από δυο ντοκιμαντέρ ("Στο Κέντρο του Κύκλου", "Iodine: Η Ελλάδα στα Ερείπια του Μεσολογγίου"), ο Ορφέας Περετζής έχει έτοιμη την "Riviera". Την πρώτη του μυθοπλασία μεγάλου μήκους, η οποία μετά το φεστιβάλ του Σάο Πάολο της Βραζιλίας είναι έτοιμη για την ελληνική πρεμιέρα της στο τμήμα "Meet the Neighbors+” του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε χθες 31/10. Η παραγωγή είναι των Κωνσταντίνου Βασίλαρου και Αλεξάντρ Γαβράς, ενώ πρωταγωνιστούν οι Εύα Σαμιώτη, Μιχάλης Συριόπουλος, Μαρία Αποστολακέα, Κώστας Κορωναίος, Μυρτώ Μεϊτάνη- Καστρινάκη, Χρήστος Βασιλόπουλος, Σοφία Σεϊρλή και Άλκης Παναγιωτίδης.

Όλα ξεκινούν από ένα μυστηριώδη λεκέ ο οποίος εμφανίζεται στον τοίχο ενός ξενώνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Η νεαρή Άλκηστη, μαζί με τη μητέρα της, Άννα, διαχειρίζονται το σπίτι τους ως ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η Άλκηστη υποστηρίζει ότι μπορεί να επικοινωνήσει με ένα δέντρο και το έχει ονομάσει Tζέρι. Η καλύτερή της φίλη προσπαθεί να την κάνει να είναι πιο εξωστρεφή, αλλά μάταια. Οι μοναδικοί θαμώνες, ο Πέτρος, ένας αποτυχημένος συγγραφέας, δεν έχει πια την οικονομική δυνατότητα να μένει εκεί και το ζεύγος Χατζηβασιλείου απειλεί να φύγει λόγω της μούχλας που όλο και μεγαλώνει στο δωμάτιό τους. Η Άλκηστη βρίσκεται σε άρνηση, προσκολλημένη σε ένα ένδοξο παρελθόν ενώ όλα γύρω της φαίνεται να εξαφανίζονται. Ίσως τελικά το τέλος του κόσμου δεν είναι και τόσο τραγικό.


Ο ίδιος ο σκηνοθέτης δηλώνει για την ταινία: "Η Riviera είναι χαρούμενη, χρωματιστή, γεμάτη παιδικές αναμνήσεις, ενίοτε με – μαύρο - χιούμορ και μια ζεστή νοσταλγία. Ταυτόχρονα βρίσκεται σε μια διαρκής αποσύνθεση. Στην ταινία η Riviera γίνεται σύμβολο ενός παρελθόντος που απειλείται από ολοκληρωτική εξαφάνιση συμπαρασύροντας μαζί της και τους ανθρώπους της. Σε έναν αέναο κύκλο βίαιης ενηλικίωσης.”

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ένας Ποιητής

Βραβείο Επιτροπής στο "Ένα Κάποιο Βλέμμα" του Φεστιβάλ των Καννών για αυτή την τραγική κωμωδία από την Κολομβία, με έναν μη επαγγελματία ηθοποιό να κλέβει τις εντυπώσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ
28/05/2026

Backrooms

Η πρώτη ταινία ενός 21χρονου YouTuber για τον διαδικτυακό μύθο των backrooms εξουδετερώνει κάθε αμφιβολία για το τελικό αποτέλεσμα, μέσα από την απόκοσμη ατμόσφαιρα που δημιουργεί αλλά και την καθαρή σκηνοθετική ματιά.

Homo Sapiens?

Σπονδυλωτή, κωμική ταινία που σε κρατάει με την ερμηνεία του "χαμαιλέοντα" πρωταγωνιστή της και με ορισμένες σφιχτοδεμένες και πραγματικά αστείες ιστορίες, που κάνουν άλλες να μοιάζουν περιττές.

Οι Κρίστοφερ

Παρά την εξαιρετική χημεία μεταξύ Ίαν ΜακΚέλεν και Μικέιλα Κόελ, οι συνεχείς διάλογοι μαζί με την επαναληπτικότητα κάνουν τον συγκεκριμένο Σότενμπεργκ ίσως τελικά και τον πιο βαρετό.

Beast

Ράσελ Κρόου, ρεαλιστικές σκηνές πάλης, κλιμακούμενη αγωνία, ένας ήρωας ενάντια στο παρελθόν του κι όλα τα κλισέ που αγαπάμε στις ταινίες πάλης φέρνουν ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.

Το Γεράκι της Μάλτας

Το πρώτο, απόλυτα αρχετυπικό φιλμ νουάρ της κινηματογραφικής ιστορίας. Υπόδειγμα σεναριακής ακρίβειας και σκηνοθετικής κομψότητας, χωρίς να υπάρχει πλάνο, χαρακτήρας ή ατάκα του που να μην έχει κοπιαριστεί αμέτρητες φορές.

"Η Δική της Κόλαση": Teaser trailer για την "βουτηγμένη" στο neon επιστροφή του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν

Μετά από 10 χρόνια απουσίας κι αφού έκανε πρεμιέρα στις Κάννες, o Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι. Ως τότε βλέπουμε το νέο teaser trailer...