Δείτε το επίσημο τρέιλερ του πολυαναμενόμενου "Queer" του Λούκα Γκουαντανίνο με τον Ντάνιελ Κρεγκ

Κυκλοφόρησε μόλις το επίσημο κλιπ της Α24 για τη διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του εμβληματικού συγγραφέα Γουίλιαμ Μπάροουζ.

Queer ταινία κλιπ «Queer»

Κάθε νέα ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο ("Οι Αντίπαλοι", "Να με Φωνάζεις με το Όνομά σου") αποτελεί λόγω σινεφιλικής ανυπομονησίας, πόσω δε μάλλον όταν αυτή αφορά τη μεταφορά ενός γνωστού μυθιστορήματος που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 81ο Φεστιβάλ Βενετίας. Ο λόγος για το "Queer" τη διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του εμβληματικού συγγραφέα Γουίλιαμ Μπάροουζ, το οποίο περιστρέφεται γύρω από έναν Αμερικανό σαραντάρη που ζει μια μοναχική ζωή σε μια μικρή κοινότητα της Πόλης του Μεξικού τη δεκαετία του ‘50. Ωστόσο, η άφιξη ενός φοιτητή ταρακουνά τον ήρωα που νιώθει μεγάλη ανάγκη για ουσιαστική σύνδεση με κάποιον.

Εν αναμονή της πρεμιέρας της ταινίας στους κινηματογράφους στις 2 Ιανουαρίου, παρακολουθούμε το τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε από την Α24.

Ο απεσταλμένος του "α" στη Βενετία, Χρήστος Μήτσης, έγραψε για το "Queer": "Ο Λούκα Γκουαντανίνο επιλέγει ένα εσωτερικό ταξίδι ως την Πόλη του Μεξικού, την τροπική ζούγκλα και την επιθυμία του ήρωά του – ο συγγραφέας Γουίλιαμ Μπάροουζ – να οικειοποιηθεί την ‘Queer’ ταυτότητά του και να ζήσει "πέρα από τα όρια".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κάουτερ Μπεν Χανία: "Όσα συμβαίνουν στη Γάζα μάς κάνουν όλους Παλαιστίνιους"

Η βραβευμένη στη Βενετία σκηνοθέτρια της "Φωνής της Χιντ Ρατζάμπ" μιλάει για την κινηματογραφική διαχείριση ενός σοκαριστικού αληθινού ντοκουμέντου, το οποίο μετέτρεψε σε πολιτικό θρίλερ και σε μια ηχηρή αντιπολεμική κραυγή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
05/12/2025

Μαρία Κομνηνού, ποια είναι τα must του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας;

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια μας παρουσιάζει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε τις πρώτες μέρες του φεστιβάλ.

Λώρη Λοϊζίδη, πώς είναι να φτιάχνεις ένα ελληνικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι;

Με αφορμή την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Χρήστου Κανάκη, "Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων", το "α" συζήτησε με τον πρωταγωνιστή και σεναριογράφο Λώρη Λοϊζιδη.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 4 Δεκεμβρίου.

"Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων" ήχησαν νωρίτερα στην μεγάλη οθόνη

Επίσημη πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη Χριστουγεννιάτικη ταινία του Χρήστου Κανάκη.

Πέντε Νύχτες στου Φρέντι 2

Η δεύτερη ταινία του δημοφιλούς franchise κλείνει το μάτι στους θαυμαστές του τρόμου, αλλά δυστυχώς η πίτσα του Freddy Fazbear έχει ήδη κρυώσει.

Η Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ

Αργυρό Λιοντάρι στη Βενετία για μια συγκινητική αντιπολεμική καταγγελία με συναρπαστική εξέλιξη και καταιγιστικό ρυθμό. Υποδειγματική μείξη ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, η οποία αποφεύγει την παγίδα του εκβιαστικού μελοδράματος –σχεδόν– ολοκληρωτικά. | Powered by Uber.