Το σινεμά Ελιζέ επιστρέφει με ανανεωμένο πρόγραμμα και αφιερώματα σε σπουδαίους σκηνοθέτες

Γουόνγκ Καρ-Βάι, Άλφρεντ Χίτσκοκ και Νίκος Κούνδουρος είναι μερικοί από τους δημιουργούς που περιμένουν τους σινεφίλ στον κινηματογράφο των Ιλισίων.

Ανατομία Ενός Εγκλήματος «Ανατομία Ενός Εγκλήματος»

Κλασικά φιλμ, ειδικά αφιερώματα σε σπουδαίους δημιουργούς, προβολές cult classics και επιλεγμένες πρεμιέρες, αλλά και ταινίες για παιδιά δίνουν τον τόνο στο φετινό ανανεωμένο πρόγραμμα του κινηματογράφου Ελιζέ. Το σινεμά των Ιλισίων ξεκινά τη σεζόν χωρίζοντας το πρόγραμμά του σε θεματικούς άξονες φιλοδοξώντας να προσελκύσει τους σινεφίλ, αλλά και το κοινό που αναζητά ποιοτικές κινηματογραφικές επιλογές για την έξοδό του.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 17/10 ξεκινά μια σειρά αφιερωμάτων σε σπουδαίους σκηνοθέτες. Η αρχή γίνεται με τις ταινίες "Ανατομία Ενός Εγκλήματος" (1959) και "Ο Άνθρωπος με το Χρυσό Χέρι" (1955) του εμβληματικού Ότο Πρέμινγγκερ, ενώ ακολουθούν ονόματα όπως ο Γουόνγκ Καρ-Βάι, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ και ο Νίκος Κούνδουρος.

Έπειτα, οι Τρίτες (22.00) είναι αφιερωμένες στο horror, αφού το Ελιζέ φιλοξενεί παραδοσιακά το φεστιβάλ "Horrorant - Νύχτες Τρόμου". Η διοργάνωση που συμπληρώνει μια δεκαετία σύντομα, πρόκειται να επιλέγει μία ταινία την εβδομάδα από τον κατάλογό της με είσοδο € 5.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος, τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες προορίζονται για τους λιλιπούτειους σινεφίλ. Animation, μεταγλωτισμένα και μη, προβολές cosplay και άλλες που επιφυλάσσουν δώρα, είναι μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να περιμένετε στο Ελιζέ.

Τέλος, σημειώνουμε πως κάθε Δευτέρα στο Ελιζέ υπάρχει προσφορά εισόδου δύο ατόμων με ένα εισιτήριο. Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αφιέρωμα στον Πάνο Χ. Κούτρα: Το ελληνικό queer cinema στο επίκεντρο

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζει ένα εκτενές αφιέρωμα σε έναν από τους πιο πρωτοπόρους Έλληνες σκηνοθέτες, με προβολές όλων των μεγάλου μήκους και μικρού μήκους ταινιών του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/09/2025

Ελληνικό box office: Το "Κάλεσμα 4" σάρωσε τα ταμεία

Εκρηκτικό άνοιγμα 78.353 θεατών, το καλύτερο της χρονιάς, για το θρίλερ τρόμου "Το Κάλεσμα 4: Τελευταία Τελετουργία", την ώρα που το ανήλικο κοινό έκανε ουρά για την επιστροφή των "Κακών Παιδιών".

Τι νέο θα δούμε στα θερινά σινεμά από την Πέμπτη 11/09

Horror, arthouse δράματα και must επανεκδόσεις καταφθάνουν προσεχώς στις μαρκίζες των open air και μη κινηματογράφων.

Τα must blockbusters που κάνουν πρεμιέρα το φθινόπωρο

Οι μεγάλοι εμπορικοί τίτλοι που πρόκειται να δούμε σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Είστε έτοιμοι για το Animasyros 2025;

Δείτε πώς το Φεστιβάλ θα σας ταξιδέψει σε ένα φανταστικό σύμπαν κινουμένων σχεδίων και πώς μπορείτε να συμμετάσχετε δωρεάν στα εκπαιδευτικά του εργαστήρια στη Σύρο.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 11/9

Horror, arthouse δράματα και must επανεκδόσεις στο μενού των προσεχώς της επόμενης εβδομάδας.

Η γνώμη του "α" για την ταινία του Τζιμ Τζάρμους που κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι

Το "Father Mother Brother Sister" έφερε στον Αμερικανό σκηνοθέτη τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του.