Smile 2

2

Συνέχεια μιας ενδιαφέρουσας ταινίας τρόμου με πρωτότυπη, αλληγορικά πολυδιάστατη ιδέα. Αυτή, όμως, δυσκολεύεται για ακόμα μία φορά να ισορροπήσει με το ωμό, αιματοβαμμένο θέαμα, το ψυχολογικό δράμα και το σαρκαστικό χιούμορ.

Smile 2

Όσο τα ταμεία γεμίζουν, τόσο ο κόσμος θα συνεχίσει να γελά τρομακτικά: Μετά την απροσδόκητα μεγάλη επιτυχία του "Χαμογέλα" (2022), μιας αμερικανικής ταινίας τρόμου που ήρθε από το πουθενά, ό,τι ανεξήγητο συνέβη στην ψυχίατρο Ρόουζ της πρώτης ταινίας επαναλαμβάνεται τώρα για τη Σκάι Ράιλι. Μια δημοφιλέστατη ποπ σταρ, η οποία ένα χρόνο μετά το σοβαρό αυτοκινητικό ατύχημα στο οποίο κόντεψε να χάσει τη ζωή της είναι τώρα έτοιμη για την επιστροφή της. Παραμονές της μεγάλης περιοδείας της, όμως, γίνεται μάρτυρας μιας ανεξήγητης αυτοκτονίας και αρχίζει να βιώνει εφιαλτικές παραισθήσεις.


Το "Χαμογέλα" βασιζόταν σε μια πρωτότυπη, αλληγορικά πολυδιάστατη ιδέα για έναν κόσμο καταδικασμένο να πεθάνει (επίπλαστα) "ευτυχισμένος". Διέθετε στιγμές αγωνίας και ανατριχιαστικά gore ξεσπάσματα, αλλά αδυνατούσε να συνδυάσει αποτελεσματικά τις ενδιαφέρουσες αναφορές με μια αξιόπιστη σεναριακή πλοκή. Το σίκουελ δεν χάνει την (τυποποιημένη) αφηγηματική στιβαρότητά του, η παραβολή του διευρύνεται στον κόσμο του θεάματος, αλλά και πάλι δεν κατορθώνει να την ισορροπήσει με το γραφικό, αιματοβαμμένο θέαμα, το ψυχολογικό δράμα και το έντονα σαρκαστικό χιούμορ.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 127΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Smile 2

2
  • Τρόμου
  • 2024
  • Διάρκεια: 127 '
  • Πάρκερ Φιν

Ένα χρόνο μετά το σοβαρό αυτοκινητικό ατύχημα στο οποίο κόντεψε να χάσει τη ζωή της, η ποπ σταρ Σκάι Ράιλι είναι έτοιμη για την επιστροφή της. Παραμονές της μεγάλης περιοδείας της, όμως, γίνεται μάρτυρας μιας ανεξήγητης αυτοκτονίας και αρχίζει να βιώνει εφιαλτικές παραισθήσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ταινίες των 80s και 90s που βλέπουμε στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα

Ντέιβιντ Λιντς, Γκλεν Κλόουζ, Ιζαμπέλα Ροσελίνι και άλλοι stars σε επιλογές από τις αγαπημένες μας δεκαετίες βλέπουμε στους κινηματογράφους από 15-22/1.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
17/01/2026

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά το ΠΣΚ

Τζος Σάφντι, Ράντου Ζούντε και όλες οι καινούριες κυκλοφορίες που παίζουν στις αίθουσες από Πέμπτη 15/1.

Η "Uchronia" του Φιλ Ιερόπουλου κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Berlinale

Πρόκειται για τη μόνη ελληνική ταινία που συμμετέχει φέτος στον θεσμό, ενώ αντλεί την έμπνευση από το βιβλίο του Αρθούρου Ρεμπώ "Μια εποχή στην κόλαση".

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-21/01)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Όλα όσα έγιναν στην VIP Avant Premiere του '28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών'

Το Esquire Greece και η Feelgood Entertainment διοργάνωσαν την VIP Avant Premiere του '28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών' στις πολυτελείς αίθουσες Velvet & Sunset lounge του Athinaion Experience.

"Marty Supreme": Τελικά, ποιος αδερφός Σάφντι είναι καλύτερος;

Με αφορμή την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης αθλητικής κωμωδίας, αναρωτιόμαστε για την επιλογή σόλο καριέρας του δημιουργού της Τζος Σάφντι, τη φιλόδοξη πορεία του πρωταγωνιστή Τιμοτέ Σαλαμέ και το αντισυμβατικό μάρκετινγκ της εταιρείας παραγωγής Α24.

Όλες οι φορές που είδαμε τον Αριστοτέλη Ωνάση στη μεγάλη οθόνη

Μια ζωή με πάθη, έρωτες, δόξα, αλλά και παρανομίες γεννήθηκε σαν σήμερα και ο κινηματογραφικός κόσμος έγραψε πολλές φορές γι' αυτήν τα σενάριά του.