Η Γιούκου και το Λουλούδι των Ιμαλαΐων

2

Διδακτικό παιδικό παραμύθι καλόκαρδης διάθεσης, το οποίο ζωντανεύει μέσα από ένα λιτό, αφαιρετικό σκίτσο και πολλά κεφάτα τραγούδια.

Η Γιούκου και το Λουλούδι των Ιμαλαΐων

Η Γιούκου είναι ένα μικρό ποντίκι, το οποίο ζει στο υπόγειο ενός κάστρου. Η καθημερινή της έννοια είναι να ξεφύγει από το γάτο που παραμονεύει ανάμεσα στα έπιπλα και τα βιβλία, μέχρι που η αγαπημένη της γιαγιά πέφτει βαριά άρρωστη. Για να τη σώσει θα ξεκινήσει μαζί με το γιουκαλίλι της ένα μακρύ ταξίδι ως την κορυφή των Ιμαλαΐων, όπου φύεται το μαγικό λουλούδι του αιώνιου φωτός.


Στο δρόμο της θα συναντήσει κάθε είδους εχθρό και φίλο, τον οποίο θα πλησιάσει και με ένα διαφορετικό τραγούδι κάθε φορά, από μπλουζ και σουίνγκ μέχρι ροκιές και ραπ, σε ένα διδακτικό παιδικό παραμύθι καλόκαρδης διάθεσης με λιτό, αφαιρετικό σκίτσο και πολλή, κεφάτη μουσική.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Γαλλία, Βέλγιο. 2022. Διάρκεια: 62΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Η Γιούκου και το Λουλούδι των Ιμαλαΐων

Yuku et la Fleur de l'Himalaya
2
  • Animation
  • 2022
  • Διάρκεια: 62 '
  • Αρνό Ντεμίνκ

Η Γιούκου είναι ένα μικρό ποντίκι, το οποίο για να σώσει την άρρωστη γιαγιά της ξεκινάει για ένα μακρύ ταξίδι ως την κορυφή των Ιμαλαΐων, όπου φύεται το μαγικό λουλούδι του αιώνιου φωτός.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ταινίες με επίκεντρο την οικογένεια που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Φιλμ που αναδεικνύουν τη σημασία της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και αδερφών τα οποία βρίσκονται στις μαρκίζες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
13/09/2025

Ένα βαμπίρ πλανάται πάνω από το 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Στην τελική ευθεία της διοργάνωσης παρατηρούμε με ενθουσιασμό την απροσδόκητη επιστροφή του σινεμά των ειδών.

Τι νέο θα δούμε στα θερινά σινεμά αυτό το ΠΣΚ

Οι νέες ταινίες που παίζουν σε open air και μη κινηματογράφους της Αθήνας.

Η διεθνής σταρ Βίκι Κριπς μας μιλά για το "Καυτό Γάλα" και τα γυρίσματα στην Ελλάδα

Μία από τις πλέον καταξιωμένες Ευρωπαίες ηθοποιούς απαντά στις ερωτήσεις μιας για το ψυχόδραμα της οσκαρικής Ρεμπέκα Λένκιεβικζ.

Μάγια, ζόμπι και πινγκ πονγκ στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Αυτές είναι οι πρώτες πέντε ταινίες που ξεχωρίζουμε από την κινηματογραφική διοργάνωση που βρίσκεται εν εξελίξει.

Δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ανοίγει τις πόρτες της και μεταμορφώνεται σε θερινό σινεμά.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (11-17/9)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.