Πρακτικό σεμινάριο σκηνοθεσίας κινηματογράφου 2024-25: Από τη θεωρία στην πράξη

Με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Χρήστου Πυθαρά, το σεμινάριο προσφέρει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μετατρέψουν τις δημιουργικές τους ιδέες σε οπτικοακουστικά έργα.

σεμινάριο σκηνοθεσίας κινηματογράφου

Το Filmschool.gr σε συνεργασία με την Art Renegade προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους στο Booze Cooperativa για ένα σεμινάριο σκηνοθεσίας, που θα αποτελέσει μια μύηση στην τέχνη του κινηματογράφου. Το σεμινάριο, που ξεκινά από τις 9 Νοεμβρίου, με εισηγητή τον Χρήστο Πυθαρά, είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στη σκηνοθεσία, ξεκινώντας από τη θεωρητική κατανόηση της γλώσσας του κινηματογράφου και προχωρώντας σε πρακτική εφαρμογή. 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να σκηνοθετήσουν μια μικρού μήκους ταινία, τρία κινηματογραφικά πρότζεκτ και ένα μουσικό βίντεο κατά τη διάρκεια του έτους. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε σπουδαστές και αποφοίτους κινηματογραφικών σχολών, σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες της βιομηχανίας, καθώς και σε ηθοποιούς που επιθυμούν να αναπτύξουν τη σκηνοθετική τους αντίληψη. Ακόμη, οι ενδιαφερόμενοι χωρίς προηγούμενη εμπειρία στον κινηματογράφο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα που ξεκινούν από τις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας.

σεμινάριο σκηνοθεσίας κινηματογράφου

Αναλυτικά, οι συμμετέχοντες θα ολοκληρώσουν:

  • Σκηνοθεσία μιας μικρού μήκους ταινίας
  • Σκηνοθεσία κινηματογραφικής άσκησης: Το Μονοπλάνο
  • Σκηνοθεσία κινηματογραφικού project: Το Προσωπικό
  • Σκηνοθεσία μουσικού βίντεο
  • Σκηνοθεσία σκηνής στο στούντιο στα Directing Workshops
  • Ανάληψη ρόλων οπερατέρ, ηχολήπτη, βοηθού σκηνοθέτη και βοηθού παραγωγής σε σκηνές συμμαθητών
  • Συμμετοχή σε 100 ώρες πρακτικού γυρίσματος κατά τη διάρκεια των Directing Workshops
  • Παρακολούθηση 42 Masterclasses
  • Συμμετοχή σε 5 πρακτικά Workshops
  • Παρακολούθηση 420+ προγραμματισμένων ωρών μαθημάτων
  • Συμμετοχή σε επαγγελματικά γυρίσματα διαφημιστικών και μουσικών βίντεο των εταιρειών Art Renegade & Kiss the Frog
  • Λήψη βεβαίωσης παρακολούθησης σπουδών από τις εταιρείες παραγωγής Art Renegade & Kiss the Frog
  • Λήψη ενδεικτικής φιλμογραφίας των εισηγητών των masterclasses (60+ ταινίες)

Έναρξη: 9 Νοεμβρίου 2024
Διάρκεια: 84 συναντήσεις / 420 ώρες
Μαθήματα: Σάββατο & Κυριακή, 12-7 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η ελληνική "Αρκουδότρυπα" βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας

Το ντεμπούτο των Χρυσιάννα Παπαδάκη και Στέργιου Ντινόπουλου απέσπασε το σημαντικό βραβείο Europa Cinemas Label χάρη στο οποίο η ταινία θα μπορέσει να διανεμηθεί σε σινεμά της Γηραιάς Ηπείρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
05/09/2025

Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μια εβδομάδα γεμάτη σινεμά που μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμα και εάν δε βρεθείτε στη μακεδονική πόλη.

Είμαστε έτοιμοι για τα "Ανεμοδαρμένα Ύψη" της γενιάς του TikTok;

Το τρέιλερ της νέας ταινίας της οσκαρικής Έμεραλντ Φένελ ξεσήκωσε το ίντερνετ και τις σινεφίλ συζητήσεις.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (4-10/9)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

5 ταινίες που έντυσε ο Τζόρτζιο Αρμάνι

Ο Ιταλός σχεδιαστής δεν άφησε το στίγμα του μόνο στο χώρο της μόδας, αλλά και στη μεγάλη οθόνη.

Το ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει πώς γυρίστηκε το χαοτικό "Megalopolis"

Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης Μάικ Φίγκις κατέγραψε τα παρασκήνια του περιβόητου magnum opus του Φράνσις Φορντ Κόπολα.