Μετά το "Τζόκερ: Τρέλα για Δύο" Ο Τοντ Φίλιπς δε θα γυρίσει άλλη ταινία για τη DC

Σε δηλώσεις του ο σκηνοθέτης ανέφερε πως ο κύκλος του με το «κομιξάδικο» στούντιο ολοκληρώθηκε.

Joker: Τρέλα για Δύο

Καθώς ο πλανήτης κινείται στους ρυθμούς του "Joker: Τρέλα για Δύο", αφού το σίκουελ του Τοντ Φίλιπς αρχίζει να προβάλλεται σε πολλές διεθνείς αγορές αυτήν την εβδομάδα, σε πρόσφατες δηλώσεις του ο σκηνοθέτης μοιράστηκε τα συναισθήματά του σχετικά με το κινηματογραφικό μέλλον του franchise.

Θυμίζουμε πως τα δικαιώματα χρήσης των χαρακτήρων Τζόκερ / Άρθουρ Φλεκ και Χάρλεϊ Κουίν, τους οποίους υποδύονται οι Γιόακιν Φίνιξ και Lady Gaga αντίστοιχα, ανήκουν στο στούντιο της DC. Οι δύο ταινίες του Φίλιπς, ωστόσο, δεν υιοθετούν την τυπική μπλοκμπαστερική λογική της εταιρίας, αλλά βρίσκονται πιο κοντά σε μια arthouse αισθητική που οικειοποιείται τους εν λόγω ήρωες σε αφηγήσεις που βασίζονται στο όραμα του δημιουργού της. Ήτοι δε σχετίζονται με άλλα franchises της DC, τίτλους, ιστορίες κ.ο.κ.

Έτσι, στην πρόσφατη πρεμιέρα του "Τρέλα για Δύο" στο Λος Άντζελες, ερωτηθείς εάν πρόκειται να γυρίσει μια ανεξάρτητη ταινία με επίκεντρο την Χάρλεϊ Κουίν, ο Φίλιπς απάντησε: "Για να είμαι ειλικρινής δε βλέπω την ταινία μου να οδηγείται σε αυτήν την κατεύθυνση. Νιώθω πως ο καιρός μου στο σύμπαν της DC ολοκληρώθηκε με αυτές τις δύο ταινίες". Νωρίτερα, ο σκηνοθέτης είχε δηλώσει πως δεν ενδιαφέρεται να κάνει ένα τρίτο "Joker".

Βέβαια, αυτά δεν είναι απαραίτητα κακά νέα. Όχι μόνο γιατί το "Τρέλα για Δύο" έχει διχάσει κοινό και κριτικούς, αλλά και γιατί ο Φίλιπς έχει αποδείξει πως είναι ένας αξιόπιστος σκηνοθέτης. Εκτός από το άψογο πρώτο "Joker", ο Αμερικανός έχει στο ενεργητικό του φιλμ όπως το ξεκαρδιστικό "Hangover" και τα διασκεδαστικά "Σκυλιά του Πολέμου". Επομένως, έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον να δούμε τι πρόκειται να ετοιμάσει στη συνέχεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

50 χρόνια Αθηνόραμα: Η κινηματογραφική κληρονομιά του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Ανατρέχουμε στο αρχείο των 50 χρόνων του αθηνοράματος και ξεχωρίζουμε στιγμιότυπα από τη βιωματική ιστορία του περιοδικού αλλά και της ίδιας της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΕΒΗ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗ
03/02/2026

Tαινίες που έγραψαν ιστορία ερχονται ξανά σε ένα θρυλικό σινεμά της Αθήνας

Ένα από τα πιο ζωντανά κινηματογραφικά στέκια της Αθήνας φιλοξενεί εμβληματικές ταινίες, σε ειδικές βραδιές προβολών.

Τι νέο θα δεις από αυτή την Πέμπτη στους κινηματογράφους

Όλες οι νέες ταινίες της εβδομάδας που αξίζει να αναζητήσετε στις κινηματογραφικές αίθουσες, από την Πέμπτη 05/02.

Οι νέες ταινίες που δεν θα χάσουμε τον Φεβρουάριο στους κινηματογράφους

Ένας γεμάτος κινηματογραφικός μήνας με βραβευμένες ταινίες κατευθείαν από τα μεγάλα φεστιβάλ, θρίλερ, animation και κωμωδίες.

Στους "Δύο Εισαγγελείς", ο Σεργκέι Λόζνιτσα παρουσιάζει ένα δραματικά επίκαιρο ιστορικό θρίλερ

Η σκοτεινή κληρονομιά της Σοβιετικής Ένωσης ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη, σε μία ταινία που ξεχώρισε στο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών.

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το σίκουελ του "Dirty Dancing"

Μετά από 40 περίπου χρόνια θα επιστρέψει η θρυλική ταινία, που έκανε χαμό στα παγκόσμια box office. Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτήν και τι έχει γίνει γνωστό ως τώρα.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 05/02

Τρεις ταινίες βραβευμένες στο Φεστιβάλ Καννών, δύο ταινίες τρόμου και όλα όσα θα δούμε στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα (5/2 - 11/2)