Μετά το "Τζόκερ: Τρέλα για Δύο" Ο Τοντ Φίλιπς δε θα γυρίσει άλλη ταινία για τη DC

Σε δηλώσεις του ο σκηνοθέτης ανέφερε πως ο κύκλος του με το «κομιξάδικο» στούντιο ολοκληρώθηκε.

Joker: Τρέλα για Δύο

Καθώς ο πλανήτης κινείται στους ρυθμούς του "Joker: Τρέλα για Δύο", αφού το σίκουελ του Τοντ Φίλιπς αρχίζει να προβάλλεται σε πολλές διεθνείς αγορές αυτήν την εβδομάδα, σε πρόσφατες δηλώσεις του ο σκηνοθέτης μοιράστηκε τα συναισθήματά του σχετικά με το κινηματογραφικό μέλλον του franchise.

Θυμίζουμε πως τα δικαιώματα χρήσης των χαρακτήρων Τζόκερ / Άρθουρ Φλεκ και Χάρλεϊ Κουίν, τους οποίους υποδύονται οι Γιόακιν Φίνιξ και Lady Gaga αντίστοιχα, ανήκουν στο στούντιο της DC. Οι δύο ταινίες του Φίλιπς, ωστόσο, δεν υιοθετούν την τυπική μπλοκμπαστερική λογική της εταιρίας, αλλά βρίσκονται πιο κοντά σε μια arthouse αισθητική που οικειοποιείται τους εν λόγω ήρωες σε αφηγήσεις που βασίζονται στο όραμα του δημιουργού της. Ήτοι δε σχετίζονται με άλλα franchises της DC, τίτλους, ιστορίες κ.ο.κ.

Έτσι, στην πρόσφατη πρεμιέρα του "Τρέλα για Δύο" στο Λος Άντζελες, ερωτηθείς εάν πρόκειται να γυρίσει μια ανεξάρτητη ταινία με επίκεντρο την Χάρλεϊ Κουίν, ο Φίλιπς απάντησε: "Για να είμαι ειλικρινής δε βλέπω την ταινία μου να οδηγείται σε αυτήν την κατεύθυνση. Νιώθω πως ο καιρός μου στο σύμπαν της DC ολοκληρώθηκε με αυτές τις δύο ταινίες". Νωρίτερα, ο σκηνοθέτης είχε δηλώσει πως δεν ενδιαφέρεται να κάνει ένα τρίτο "Joker".

Βέβαια, αυτά δεν είναι απαραίτητα κακά νέα. Όχι μόνο γιατί το "Τρέλα για Δύο" έχει διχάσει κοινό και κριτικούς, αλλά και γιατί ο Φίλιπς έχει αποδείξει πως είναι ένας αξιόπιστος σκηνοθέτης. Εκτός από το άψογο πρώτο "Joker", ο Αμερικανός έχει στο ενεργητικό του φιλμ όπως το ξεκαρδιστικό "Hangover" και τα διασκεδαστικά "Σκυλιά του Πολέμου". Επομένως, έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον να δούμε τι πρόκειται να ετοιμάσει στη συνέχεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Συναισθηματική Αξία" και "Sirat" σάρωσαν στα 38α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το "α" ταξίδεψε στο Βερολίνο και παρακολούθησε από κοντά την γιορτή του ευρωπαϊκού σινεμά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
19/01/2026

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Βραβευμένη Τζέσι Μπάκλεϊ και αγαπημένος Πολ Μέσκαλ, ένα θρίλερ με τον Κρις Πρατ και την Ρεμπέκα Φέργκιουσον και όλες οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 22/01

Ένα βραβευμένο δράμα από την Κλόι Ζάο, ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με τον Κρις Πρατ και όλα όσα έρχονται στις μαρκίζες των σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Το "α" βρίσκεται στα 38α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στο Βερολίνο

Στην τελετή, που λαμβάνει χώρα σήμερα, θα βραβευτούν οι πιο σημαντικές ευρωπαϊκές παραγωγές της περσινής χρονιάς.

Ταινίες των 80s και 90s που βλέπουμε στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα

Ντέιβιντ Λιντς, Γκλεν Κλόουζ, Ιζαμπέλα Ροσελίνι και άλλοι stars σε επιλογές από τις αγαπημένες μας δεκαετίες βλέπουμε στους κινηματογράφους από 15-22/1.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά το ΠΣΚ

Τζος Σάφντι, Ράντου Ζούντε και όλες οι καινούριες κυκλοφορίες που παίζουν στις αίθουσες από Πέμπτη 15/1.

Η "Uchronia" του Φιλ Ιερόπουλου κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Berlinale

Πρόκειται για τη μόνη ελληνική ταινία που συμμετέχει φέτος στον θεσμό, ενώ αντλεί την έμπνευση από το βιβλίο του Αρθούρου Ρεμπώ "Μια εποχή στην κόλαση".