Το Cinefix επανέρχεται με ένα αφιέρωμα στον γερμανικό κινηματογράφο

Το θερινό σινεμά του Κτήματος Φιξ στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής επιστρέφει, προσκαλώντας το κοινό σε ένα τριήμερο γεμάτο εξαιρετικές ταινίες και γερμανικές γεύσεις.

κτημα φιξ

Το θερινό σινεμά του Κτήματος Φιξ στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής επιστρέφει με ένα αφιέρωμα στον σύγχρονο γερμανικό κινηματογράφο. Μετά από ένα μικρό διάλειμμα λόγω της διεξαγωγής των Ηρακλείων, του ετήσιου πολιτιστικού φεστιβάλ του Δήμου, το Cinefix είναι έτοιμο να υποδεχτεί το κοινό του από την Παρασκευή 27 έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, θα προβληθούν τρεις εξαιρετικές γερμανικές ταινίες, και όπως πάντα, οι προβολές θα είναι χωρίς εισιτήριο, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

  • Παρασκευή 27/9: Η κωμωδία "Soul Kitchen", η οποία ενσωματώνει ελληνικά στοιχεία.
  • Σάββατο 28/9: Η πολυβραβευμένη ταινία "3 Μέρες στο Κιμπερόν".
  • Κυριακή 29/9: Η ταινία "Βικτώρια" ολοκληρώνει το τριήμερο.

Οι προβολές θα ξεκινούν και τις τρεις ημέρες στις 8 μ.μ.. Στην καντίνα του θερινού σινεμά, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν γερμανικές γεύσεις, όπως μπύρα, λουκάνικα και πρέτσελ.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, τόνισε: "Με αυτό το αφιέρωμα αποδίδουμε και ένα φόρο τιμής στο βαυαρικό στοιχείο της περιοχής που βρίσκεται το Κτήμα Φιξ. Για όσες και όσους δεν ξέρουν την ιστορία, αποτέλεσε τόπο κατοικίας των πρώτων Βαυαρών που ήρθαν στην Ελλάδα με τον Όθωνα, απόγονοι των οποίων ζουν ακόμα στις βόρειες γειτονιές της πόλης μας ως δημότες Ηρακλείου. Σας περιμένω λοιπόν με μια μπύρα στο πάρκο να απολαύσουμε αυτό το τριήμερο με τρεις, αντίστοιχα, εξαιρετικές ταινίες."

Οι προβολές στο θερινό σινεμά του Κτήματος Φιξ θα συνεχιστούν και τα επόμενα τριήμερα, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τζένιφερ Λόρενς & Ρόμπερτ Πάτινσον ερωτευμένοι μέχρι θανάτου στο "Die My Love"

Οι πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία της κορυφαίας σκηνοθέτριας Λιν Ράμσεϊ ("Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν").

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
05/09/2025

Η ελληνική "Αρκουδότρυπα" βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας

Το ντεμπούτο των Χρυσιάννα Παπαδάκη και Στέργιου Ντινόπουλου απέσπασε το σημαντικό βραβείο Europa Cinemas Label χάρη στο οποίο η ταινία θα μπορέσει να διανεμηθεί σε σινεμά της Γηραιάς Ηπείρου.

Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μια εβδομάδα γεμάτη σινεμά που μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμα και εάν δε βρεθείτε στη μακεδονική πόλη.

Είμαστε έτοιμοι για τα "Ανεμοδαρμένα Ύψη" της γενιάς του TikTok;

Το τρέιλερ της νέας ταινίας της οσκαρικής Έμεραλντ Φένελ ξεσήκωσε το ίντερνετ και τις σινεφίλ συζητήσεις.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (4-10/9)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

5 ταινίες που έντυσε ο Τζόρτζιο Αρμάνι

Ο Ιταλός σχεδιαστής δεν άφησε το στίγμα του μόνο στο χώρο της μόδας, αλλά και στη μεγάλη οθόνη.