Η Ληστεία του Βερολίνου

3

Crime thriller της παλιάς σχολής, όπως την έχει εκμοντερνίσει ο Μάικλ Μαν. Λιτή, ουσιαστική σκηνοθεσία, πολύτιμες σιωπές, νυχτερινή ατμόσφαιρα και απόλυτη αληθοφάνεια.

Η Ληστεία του Βερολίνου

Λίγα λόγια και με νόημα. Το μότο του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Τόμας Άρσλαν, ο οποίος μετά το "Im Schatten" ("In the Shadows", 2010) ξαναβρίσκει τον αγαπημένο του ήρωα Τρόγιαν. Έναν μοναχικό και λιγομίλητο κακοποιό, ο οποίος μετά μια ένοπλη ληστεία που πήγε στραβά χάθηκε από την πιάτσα για 12 χρόνια. Επιστρέφει τώρα στο Βερολίνο, αναζητώντας ένα καλό κόλπο, αλλά χωρίς τις παλιές του επαφές καταλήγει σε μια ληστεία ενός πίνακα του Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ, υποχρεωμένος να συνεργαστεί με τρεις αγνώστους του. "Πού είναι η παγίδα;" ρωτάει την εντολοδόχο, γνωρίζοντας πως υπάρχει τουλάχιστον μία. Όποια και να είναι αυτή, όμως, ο θεατής ξέρει καλά πως υπάρχει τουλάχιστον ακόμα μία.


Κώδικες τιμής που έχουν ξεχαστεί, ψευδαισθήσεις που διαψεύδονται πικρά, ο αμοραλισμός ως φιλοσοφία και η βία ως λύση, σε ένα crime thriller της παλιάς σχολής, όπως την έχει εκμοντερνίσει ο Μάικλ Μαν. Λιτή, ουσιαστική σκηνοθεσία, πολύτιμες σιωπές, νυχτερινή ατμόσφαιρα και απόλυτη αληθοφάνεια. They don't make them like they used to...

Γερμανία. 2024. Διάρκεια: 101΄. Διανομή: ΔΑΝΑΟΣ / ROSEBUD.21

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ληστεία του Βερολίνου

Verbrannte Erde / Scorched Earth
3
  • Περιπέτεια
  • 2024
  • Διάρκεια: 101 '
  • Τόμας Άρσλαν

Επιδέξιος ληστής ο οποίος είχε χαθεί από την πιάτσα για 12 χρόνια, ο Τρόγιαν επιστρέφει στο Βερολίνο αναζητώντας ένα «καλό κόλπο». Μαζί με τρεις αγνώστους του αναλαμβάνει να κλέψει έναν πολύτιμο πίνακα, επιχείρηση η οποία δεν θα εξελιχθεί όπως την είχαν σχεδιάσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

To PLEASURE & DISOBEDIENCE επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο CYPHER

Art films, exploitation films, ντοκιμαντέρ, εργαστήρια πειραματικού βίντεο και άλλα καινοτόμα φορμά έρχονται σε πρώτο πλάνο στη φετινή διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
13/12/2025

Ταινίες με σασπένς που βλέπουμε στους κινηματογράφους (11-17/12)

Απαγωγές, απρόβλεπτες καταστάσεις και τραγικές εξελίξεις θα βρείτε στις προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα.

Νεφέλη Γκαμπάντ, ποια είναι τα highlights του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου;

Η επιμελήτρια και προγραμματίστρια του φεστιβάλ μας προτείνει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε λίγο πριν το φινάλε.

Οι μεταφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 38ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Τρία διαφορετικά masterclasses από τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Καλιοδήμο και τον σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Μενέλαο Κυρλίδη και ξεχωριστές προβολές στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Ο Ράντου Ζούντε δεν πιστεύει πως οι ταινίες του θα αλλάξουν τον κόσμο, αλλά θα σας κάνουν να σκεφτείτε το πώς

Συναντήσαμε τον κορυφαίο Ρουμάνο σκηνοθέτη λίγο πριν έρθει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα ταινία του "Kontinental ‘25" στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αναπλιού επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αναδείξει την πολυμορφία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομία της περιοχής του Ναυπλίου, συνδυάζοντας καλλιτεχνική ποιότητα και εκπαιδευτική στόχευση.

Τσίε Χαγιακάουα: Από τον Χιροκάζου Κόρε-έντα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Μετά το φουτουριστικό "Πλάνο 75", η Γιαπωνέζα σκηνοθέτρια του "Ρενουάρ" αλλάζει ύφος και μιλάει για την τρυφερή, ονειρική και ιμπρεσιονιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία την οδήγησε ως το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών.