Οι Νύχτες Πρεμιέρας μετατρέπουν την Αθηνάς σε θερινό σινεμά

Δύο σπουδαίες ταινίες παρουσιάζονται σε μια μαραθώνια μεταμεσονύκτια προβολή στο πλαίσιο της δράσης «Αθηνάς Χωρίς Αυτοκίνητο».

Τα φτερά του έρωτα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και τη δράση "Αθηνάς Χωρίς Αυτοκίνητο", παρουσιάζουν μια κινηματογραφική βραδιά που φιλοδοξούν να μείνει αξέχαστη.

Το βράδυ του Σαββάτου 21/9 προς το ξημέρωμα της Κυριακής 22/9, προβάλλονται διαδοχικά με ελεύθερη είσοδα τα αριστουργηματικά "Φώτα της Πόλης" (Τσάρλι Τσάπλιν, 1941) συνοδεία ζωντανής μουσικής του Αλέξανδρου Λιβιτσάνου και τα σπουδαία "Φτερά του Έρωτα" (Βιμ Βέντερς, 1987).

Επί τη ευκαιρία, θυμίζουμε πως σύντομα ανακοινώνεται το πλήρες πρόγραμμα των επετειακών 30ων Νυχτών Πρεμιέρας (2-14/10), οι οποίες ξεκινούν με το "Anora" (Σον Μπέικερ) που απέσπασε πρόσφατα το Χρυσό Φοίνικα. Διαβάστε όλα τα νεότερα για το φεστιβάλ εδώ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου
00:00 – 01:30 ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ | 1931, 81’
Σκηνοθεσία: Τσάρλι Τσάπλιν. Συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον συνθέτη Αλέξανδρο Λιβιτσάνο
01:45 – 04:00 ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ | 1987, 128’
Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς

Διαβάστε Επίσης

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (26/11-3/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
28/11/2025

Σινεμά και ψυχανάλυση: Ο "Κρυμμένος" στον Δαναό

Το αριστουργηματικό ψυχολογικό θρίλερ του Μίκαελ Χάνεκε για μια μοναδική προβολή, συνοδεία συζήτησης, την Κυριακή 7/12, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Σινεμά και Ψυχανάλυση".

Οι "Σμιλεμένες Ψυχές" του Σταύρου Ψυλλάκη επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη

Για τέσσερις προβολές με παρουσία του σκηνοθέτη και του Ελβετού γιατρού Ζουλιέν Γκριβέλ.

Για τον Γιάννη Οικονομίδη, το σινεμά είναι ένα όπλο

Συναντήσαμε τον κορυφαίο σκηνοθέτη στα Εξάρχεια και μιλήσαμε μαζί του, με αφορμή τη "Σπασμένη Φλέβα", την έκτη μεγάλου μήκους ταινία του, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Βασίλης Μπισμπίκης στο ρόλο ενός έκπτωτου άντρα που προσπαθεί να σωθεί από τα χρέη.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 27 Νοεμβρίου.

Σπασμένη Φλέβα

Σε ένα σκληρό δράμα που αποκτά διαστάσεις μοντέρνας τραγωδίας, ο οικονομιδικός εξπρεσιονισμός "μαλακώνει", αλλά η αφηγηματική δύναμη παραμένει σαρωτική και η πολιτικοκοινωνική ματιά γίνεται οξυδερκέστερη και διεισδυτικότερη. | Powered by Uber.

Πέθανε Αγάπη μου

Μπεργκμανικό ψυχογράφημα που καταγγέλλει μέσα από μια εκκωφαντικά προφανή, επαναλαμβανόμενη και φλασάτη μανιέρα τα πατριαρχικά στερεότυπα και τον μεσοαστικό κομφορμισμό. | Powered by Uber.