Πρώτο κλιπ από το "Queer" του Λούκα Γκουαντανίνο που εντυπωσίασε στη Βενετία

Ο Ντάνιελ Κρεγκ πρωταγωνιστεί στη μεταφορά του μυθιστορήματος του Μπάροουζ που ξεχώρισε στο Λίντο.

Queer ταινία κλιπ «Queer»

Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από την κυκλοφορία των "Αντιπάλων" κι όμως, ο σκηνοθέτης Λούκα Γκουαντανίνο ("Να με Φωνάζεις με το Όνομά σου") βρίσκεται στο 81ο Φεστιβάλ Βενετίας για να παρουσιάσει μια νέα ταινία.

Ο λόγος για το "Queer" τη διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του εμβληματικού συγγραφέα Γουίλιαμ Μπάροουζ, το οποίο έναν Αμερικανό σαραντάρη που ζει μια μοναχική ζωή σε μια μικρή κοινότητα της Πόλης του Μεξικού τη δεκαετία του ‘50. Ωστόσο, η άφιξη ενός φοιτητή ταρακουνά τον ήρωα που νιώθει μεγάλη ανάγκη για ουσιαστική σύνδεση με κάποιον.

Queer

Αυτή η έλλειψη φαίνεται καθαρά στο πρώτο κλιπ της ταινίας που κυκλοφόρησε, όπου ο πρωταγωνιστής Ντάνιελ Κρεγκ "διαβάζει" λάθος το βλέμμα ενός θαμώνα σε ένα μπαρ. Εκτός από τον πρώην 007, στο "Queer" πρωταγωνιστούν επίσης οι Τζέισον Σβάρτζμαν, Άντρα Ουρσούτα, Μάικλ Μπόρεμανς και Ντέιβιντ Λόουερι. Αξίζει να σημειωθεί πως το "Queer" γυρίστηκε στα θρυλικά στούντιο της Τσινετσιτά.

Ο απεσταλμένος του "α" στη Βενετία, Χρήστος Μήτσης, έγραψε για το "Queer": "Ο Λούκα Γκουαντανίνο επιλέγει ένα εσωτερικό ταξίδι ως την Πόλη του Μεξικού, την τροπική ζούγκλα και την επιθυμία του ήρωά του – ο συγγραφέας Γουίλιαμ Μπάροουζ – να οικειοποιηθεί την ‘Queer’ ταυτότητά του και να ζήσει ‘πέρα από τα όρια’. Παρά τις πολύ φιλότιμες προσπάθειες του Ντάνιελ Κρεγκ, όμως, οι σαγηνευτικές εικόνες φωτογραφίζουν μόνο την επιφάνεια των πραγμάτων, αφήνοντας την ψυχή του συναρπαστικού τους ήρωα ένα αναπάντητο μυστήριο". Διαβάστε όλες τις ανταποκρίσεις από τη Μόστρα εδώ.

Δείτε το κλιπ του "Queer":

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το καλοκαίρι επιστρέφει με το 8ο Stroggylo Open Air Film Festival

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις αγαπημένες, νέες και κλασικές ταινίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/07/2025

Φόβος και τρόμος στο 15ο Athens Open Air Film Festival!

Η Ακαδημία Πλάτωνος γίνεται το φόντο για μια horror ολονυκτία με τρεις ταινίες που στοίχειωσαν τη δεκαετία του ’80.

Λένε πως αυτή είναι η πιο ρομαντική ταινία με καρχαρίες που γυρίστηκε ποτέ

Και πότε κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Κινηματογραφικές διαδρομές γυναικών μέσα από την κινούμενη εικόνα

Ένα ακόμη επεισόδιο του κύκλου "Προβολές της Ιστορίας. Αρχαιολογίες της κίνησης" από το Ethnofest και το Ινστιτούτο Γκαίτε.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 10/07 | updated

Ο νέος Σούπερμαν, μια indie έκπληξη από τις ΗΠΑ και ο Σαρλ Αζναβούρ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Θερινό σινεμά με μειωμένες τιμές και 1+1 εισιτήρια από το Athinorama Club

Τα θερινά σινεμά που μπαίνουν στο καλοκαιρινό σκηνικό του Athinorama Club, προσφέροντας αξέχαστες νύχτες κάτω από τα αστέρια σε value for money συνθήκες.

50 χρόνια μετά, τα "Σαγόνια του Καρχαρία" στάζουν ακόμη αίμα

Βλέπουμε ξανά το εμβληματικό θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ που άλλαξε το ρου του μοντέρνου κινηματογράφου.