Το αφιέρωμα του Άστυ στον Βιμ Βέντερς συνεχίζεται

Ο κινηματογράφος της Κοραή προβάλλει μερικά από τα αριστουργήματα του Γερμανού σκηνοθέτη.

Παρίσι, Τέξας «Παρίσι, Τέξας»

Για λίγες ακόμη μέρες, ο ιστορικός κινηματογράφος Άστυ επί της πλατείας Κοραή, φιλοξενεί μια σειρά προβολών - φόρο τιμής στο σπουδαίο σκηνοθέτη Βιμ Βέντερς.

Μέχρι και την Τετάρτη 11/9, στο σινεμά παίζονται μερικά από τα αριστουργήματα του Γερμανού δημιουργού, τα οποία κάθε σινεφίλ οφείλει να έχει δει στη μεγάλη οθόνη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το σπαρακτικό "Παρίσι, Τέξας" (1984) που χάρισε το Χρυσό Φοίνικα στο σκηνοθέτη, τα λυρικά "Φτερά του Έρωτα" (1987), το σπαρακτικό road movie "Η Αλίκη στις Πόλεις" (1974) και το ιδιοσυγκρασιακό "Άγχος του Τερματοφύλακα Πριν Από το Πέναλτι" (1972) που έκανε διεθνώς γνωστό τον Βέντερς. Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Άστυ

Κοραή 4 (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Θεϊκό Τυρί

Αστεία, δραματική και ρεαλιστική διαδρομή ενηλικίωσης που ξεπερνά τα ηθογραφικά κλισέ, χωρίς ποτέ να βγαίνει έξω από το ασφαλές πλαίσιο μιας crowd-pleasing δραμεντί. | Powered by Uber.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
01/05/2025

Τα Κύματα της Άνοιξης

Στιβαρή όσο και εύπεπτη δραματοποίηση αληθινών γεγονότων, τα οποία οδήγησαν στην Άνοιξη της Πράγας και στη δραματική καταστολή της. | Powered by Uber.

Λύτρωση

Ελεγειακή ατμόσφαιρα, βρετανικός κοινωνικός ρεαλισμός και το χωρίς σεναριακές εκπλήξεις κυνήγι μιας δεύτερης ευκαιρίας. | Powered by Uber.

Η Περήφανη Πριγκίπισσα

Τσέχικο διδακτικό παραμύθι, το οποίο διασκευάζεται με απλοϊκό, ανώδυνο τρόπο αποκλειστικά για το προεφηβικό κοινό. | Powered by Uber.

Η συνεργασία που δεν ξέραμε ότι χρειαζόμαστε: Η Charli XCX γίνεται πρωταγωνίστρια του Τακάσι Μίικε

Ο αιρετικός σκηνοθέτης πρόκειται να συνεργαστεί με τη διάσημη ποπ σταρ η οποία θα έχει, επίσης, ρόλο παραγωγού.

Fundamentals of Cinema: Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα επιστρέφει με ένα παρεξηγημένο αριστούργημα στη μεγάλη οθόνη

Η ενότητα προβολών του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ρίχνει την αυλαία της με τη νέα αποκατεστημένη εκδοχή του φιλμ "Μια μέρα, ένας έρωτας".

4 καλοί λόγοι για να δεις τους Αμαρτωλούς στο σινεμά

Θεώρησε αυτό το σημάδι που χρειαζόσουν για να δεις το έπος του Ράιν Κούγκλερ.