Ο Κόμης Μόντε Κρίστο

2

Ένα από τα διασημότερα περιπετειώδη μυθιστορήματα αποκτά μια ακόμα πιστή κινηματογραφική εκδοχή, η οποία ανανεώνει την έννοια του «κλασικά εικονογραφημένα».

Ο Κόμης Μόντε Κρίστο

Το ότι έχει μεταφερθεί αμέτρητες φορές στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη αποδεικνύει πως η διηγηματική αξία του "Κόμη Μόντε Κρίστο" παραμένει διαχρονική και άτρωτη. Εθνικός λογοτεχνικός θησαυρός για τους Γάλλους, το μυθιστόρημα του Αλεξάντρ Ντιμάς (πατρός) αφηγείται συναρπαστικά μια ιστορία εκδίκησης γεμάτη σκληρά ηθικά διλήμματα, περιγράφοντας ταυτόχρονα διεισδυτικά και γλαφυρά τη γαλλική κοινωνία των αρχών του 19ου αιώνα, ξεκινώντας από τη Μασσαλία του 1815. Εκεί, ο νεαρός ναύκληρος Έντμοντ Νταντές προβιβάζεται σε καπετάνιο και έτσι μπορεί πλέον να παντρευτεί την αγαπημένη του Μερσεντές. Θα πέσει όμως θύμα επαγγελματικής και ερωτικής αντιζηλίας, καταλήγοντας φυλακισμένος, χωρίς δίκη, σε ένα νησί απ’ όπου είναι αδύνατον να δραπετεύσει.


Ίντριγκες, μεταμορφώσεις, έρωτες, παραπλανήσεις, ξιφομαχίες και δολοπλοκίες, με τις έννοιες της πίστης, της εκδίκησης, της ελπίδας και της συγχώρεσης να συγκρούονται μέσα σε μια θυελλώδη πλοκή γεμάτη εκρηκτικα συναισθήματα. Αυτή αποκτά μια ακόμα πιστή κινηματογραφική εκδοχή της, η οποία –σκοτεινότερη, σεναριακά συνταγογραφημένη, σκηνοθετικά δυναμική και σκηνογραφικά ρεαλιστική– ανανεώνει την έννοια του "κλασικά εικονογραφημένα".

Γαλλία. 2024. Διάρκεια: 178΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Κόμης Μόντε Κρίστο

Le Comte de Monte-Cristo
2
  • Δραματική
  • 2024
  • Διάρκεια: 178 '
  • Αλεξάντρ ντε λα Πατεγιέρ

Μασσαλία, 1815. Ο νεαρός ναύκληρος Έντμοντ Νταντές προβιβάζεται σε καπετάνιο και έτσι μπορεί πλέον να παντρευτεί την αγαπημένη του Μερσεντές. Θα πέσει όμως θύμα επαγγελματικής και ερωτικής αντιζηλίας, καταλήγοντας φυλακισμένος, χωρίς δίκη, σε ένα νησί απ’ όπου είναι αδύνατον να δραπετεύσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας που κάνουν πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη στα σινεμά

Ο Τίμοθι Σαλαμέ γίνεται ένας θρύλος του πινγκ πονγκ, ένα μεγάλο ζόμπι-franchise συνεχίζεται και όλες οι κυκλοφορίες που έρχονται την Πέμπτη 15/01.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
12/01/2026

Το "Αυτοί οι Τρελοί Τρελοί Παραγωγοί" σε δωρεάν προβολή στο Κολωνάκι

Σήμερα βλέπουμε την κωμωδία του 1967, που θα προβληθεί στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στο πλαίσιο των δράσεων της έκθεσης "Εγώ, ο Ανδρέας Βουτσινάς".

Οι "Μέρες & Νύχτες του Χρήστου στο Δαναό" γιορτάζουν τα 40 χρόνια του "Μπλε Βελούδο"

Ο αγαπημένος κύκλος προβολών υποδέχεται το 2026 με ένα αριστούργημα δια χειρός Ντέιβιντ Λιντς.

Οι ταινίες που έρχονται την Πέμπτη 15/01

Τίμοθι Σαλαμέ και Τζος Σάφντι σε ένα κυνήγι για δόξα, ένα τρομο-σίκουελ από τη Μεγάλη Βρετανία και όλες οι νέες κυκλοφορίες της επόμενης εβδομάδας.

Οι αστέρες που συναντάμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Ντέιβιντ Μπόουι, Έμα Στόουν, Τομ Γουέιτς, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και όλα τα είδωλα που θα δούμε στα σινεμά από 8-14/01.

20 ταινίες που μίλησαν για τοξικές σχέσεις προς αποφυγή

Από τον "Πόλεμο των Ρόουζ" μέχρι την "Ιστορία γάμου" και τις "500 μέρες με τη Σάμερ" η συλλογή περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα ταινιών για προβληματικές σχέσεις.

Τι νέο βλέπουμε στους κινηματογράφους το ΠΣΚ

Μία ιστορία αστικής επιβίωσης με την υπογραφή του Σον Μπέικερ, το πορτραίτο ενός συζύγου που θρηνεί και όλες οι ταινίες που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη 08/01.