Η Θάλασσα Μέσα μου

2

Βραβείο ξενόγλωσσου Όσκαρ για μια ελαττωματική στη ρίζα της προσέγγιση του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση, η οποία ποντάρει στον συναισθηματικό εκβιασμό.

Η Θάλασσα Μέσα μου

Η ταινία που έδωσε βραβείο Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας στον Αλεχάντρο Αμενάμπαρ ("Οι Άλλοι") και απογείωσε τη φήμη του Χαβιέρ Μπαρδέμ, βασίζεται στην πραγματική ιστορία ενός παραπληγικού άντρα, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στη διεκδίκηση του δικαιώματος στην ευθανασία.

Με εκ προοιμίου δεδομένη τη συναισθηματική φόρτιση της θεματικής που θίγει, ο Αμενάμπαρ ανεβάζει στη διαπασών τους μελοδραματικούς τόνους, αφουγκράζεται ελάχιστα το άλγος του ήρωά του και φροντίζει με κάθε τρόπο να θυμίζει πως, τουλάχιστον, οι περισσότεροι δεν βρίσκονται στη μοίρα του. Ο Μπαρδέμ με την ερμηνεία του κρατάει τις ισορροπίες, ωστόσο στο φινάλε απομένουν ελάχιστα για τη σημασία της αυτοδιάθεσης του σώματος, το βασικό άλλοθι πίσω από τον συναισθηματικό εκβιασμό ενός ελαττωματικού ψυχογραφήματος, επιτρέποντας να κυριαρχήσει η εύκολη συγκίνηση.

Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία. 2004. Διάρκεια: 126΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Θάλασσα Μέσα μου

Mar Adentro
2
  • Δραματική
  • 2004
  • Διάρκεια: 126 '
  • Αλεχάντρο Αμεναμπάρ

Ο τετραπληγικός Ραμόν διεκδικεί το δικαίωμά του στην ευθανασία, την ώρα που οι οικείοι του είτε προσπαθούν να τον μεταπείσουν είτε να του συμπαρασταθούν όσο καλύτερα μπορούν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ταινίες γεμάτες αγωνία που βλέπουμε στους κινηματογράφους

Ακολουθούν όλες οι ταινίες που θα σας κάνουν να αγωνιάτε στη σκοτεινή αίθουσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/02/2026

Εσύ ψήφισες τις καλύτερες ταινίες του 2025;

Τελευταία ευκαιρία για να ψηφίσεις το δικό σου top-10. Μπες στην κλήρωση για να κερδίσεις σινεφίλ δώρα!

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε αυτό το ΠΣΚ στους κινηματογράφους

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 5 Φεβρουαρίου.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (05-11/02)

Όλες οι κορυφαίες ταινίες που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

Απόψε βλέπουμε τον 'Σημαδεμένο' σε ειδική προβολή στο Αθήναιον

Το Athinaion Legends ξεκινά εκρηκτικά, με την ταινία του Μπράιαν ντε Πάλμα και τον Αλ Πατσίνο σε ρόλο ζωής.

Λένε ότι αυτά είναι τα 10 χειρότερα ντοκιμαντέρ όλων των εποχών

Άλλα ήρθαν και δεν ακούμπησαν, αλλά τα ξεχάσαμε και τα επαναφέραμε για τις ανάγκες της λίστας. Όπως και να έχει, αυτά τα ντοκιμαντέρ (μάλλον) πρέπει να αποφύγετε.

Σάντανς: Bραβείο κοινού στη Μυρσίνη Αριστείδου για τη ταινία "Κράτα Με"

Σημαντική διάκριση για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της κύπριας σκηνοθέτριας στο Φεστιβάλ Σάντανς.