Η Φύλακας των Δράκων

2

Ημιτελής σε όλα τα επίπεδα περιπέτεια, η οποία δεν εκμεταλλεύεται όσο θα μπορούσε τον πραγματικά ενδιαφέροντα και ξεχωριστό κόσμο της.

Η Φύλακας των Δράκων

Οι τύχες της αρχαίας Κίνας έχουν εναποτεθεί στις πλάτες ενός κοριτσιού, το οποίο διαθέτει την ικανότητα να επικοινωνεί με τους δράκους, παλαιούς συμμάχους της ανθρωπότητας. Τώρα, για να σώσει την πατρίδα της, θα πρέπει να εντοπίσει το τελευταίο αβγό δράκου, προτού φτάσουν σε αυτό οι σκοτεινές δυνάμεις του παλατιού που επιθυμούν να το καταστρέψουν.

Σίγουρα όχι μια μοντέρνα "Μουλάν", ούτε βέβαια και κάτι αξιομνημόνευτο, σε ένα animation που δεν εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες ενός κόσμου γεμάτου μαγεία και πάλη ενάντια στο άδικο, με μια χαρισματική ηρωίδα και δράκους, διάολε! Αντ’ αυτού, η δράση αναλώνεται σε μια νωθρή όσο και φλύαρη αφήγηση χωρίς έρμα, αφού συχνά τα διακυβεύματα αλλάζουν και τα πράγματα απλώς… συμβαίνουν. Η βασική αδυναμία, όμως, εντοπίζεται στην έλλειψη δημιουργίας ενός ικανοποιητικού αντιπάλου, με τον κύριο ανταγωνιστή να κινείται σε ένα τελείως συμβατικό πλαίσιο, δίχως τίποτα απειλητικό στις προθέσεις του. Με αυτόν τον τρόπο, δυστυχώς, η ταινία αποδεικνύεται ημιτελής σε όλα τα επίπεδα.

Ισπανία, Κίνα. 2024. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: FILM GROUP.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Φύλακας των Δράκων

Dragonkeeper
2
  • Animation
  • 2024
  • Διάρκεια: 98 '
  • Ζιανπίνγκ Λι

Οι τύχες της αρχαίας Κίνας έχουν εναποτεθεί στις πλάτες ενός κοριτσιού, το οποίο διαθέτει την ικανότητα επικοινωνίας με τους δράκους, παλαιούς συμμάχους της ανθρωπότητας. Τώρα, για να σώσει την πατρίδα της, θα πρέπει να εντοπίσει το τελευταίο αβγό δράκου, προτού φτάσουν σε αυτό οι σκοτεινές δυνάμεις του παλατιού που επιθυμούν να το καταστρέψουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στη μεγάλη οθόνη έρχεται το "Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο"

Μια κινηματογραφική εμπειρία που ξανασυστήνει τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες σε μια νέα εποχή.

11/12/2025

Μία αποκλειστική ματιά στα γυρίσματα του "Πέντε Νύχτες στου Φρέντι 2"

Βίντεο από τα παρασκήνια του δημοφιλούς τρομο-franchise, με την υπογραφή της Έμα Τάμι.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 11 Δεκεμβρίου.

Αν Είχα Πόδια θα σε Κλοτσούσα

Η αποστομωτική, οσκαρικής εμβέλειας ερμηνεία της Ρόουζ Μπερν δίνει παλμό, νεύρο και συναίσθημα σε ένα αγχωτικό ψυχολογικό θρίλερ πάνω στη σύγχρονη, κοινωνικά καταπιεστική έννοια της γυναικείας ταυτότητας. | Powered by Uber.

Misericordia

Τα ανθρώπινα πάθη, η ενοχή, η αμαρτία και η ευσπλαχνία (misericordia) δίνουν μια μάχη επικράτησης σε ένα υπόγειας έντασης και σαρκαστικής επίγευσης ψυχολογικό θρίλερ. | Powered by Uber.

Ρενουάρ

Mινιμαλιστικό δράμα ελλειπτικής πλοκής, το οποίο, κρατώντας πάντα τα πόδια του στο έδαφος, αφήνει τις ονειρικές εικόνες του να παρασύρουν το θεατή σε μια μελαγχολικά συγκινητική διαδρομή ως την πόρτα της ενηλικίωσης. | Powered by Uber.

Ο Βασιλιάς των Βασιλιάδων: Μια Ιστορία Από τον Κάρολο Ντίκενς

Βασικά μαθήματα θρησκευτικών για αρχάριους μέσα από μια αδρά σκιτσαρισμένη (κυριολεκτικά), συνοπτική εκδοχή της Καινής Διαθήκης. | Powered by Uber.