Είστε έτοιμοι για την ολονυκτία τρόμου του 14ου Athens Open Air Film Festival;

Μια αξέχαστη βραδιά επιφυλάσσει η διοργάνωση για τους φίλους των ανατριχίλων, του σασπένς και του horror.

Carnival of Souls «Το Καρναβάλι των Ψυχών»

Αυτήν την εβδομάδα, όλοι οι σινεφίλ δρόμοι οδηγούν στο 14ο Athens Open Air Film Festival και την ολονυκτία τρόμου που ετοιμάζει το Σάββατο (20/7) στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 21.30 μέχρι τα ξημερώματα, ο θεσμός παρουσιάζει ένα μαραθώνιο γεμάτο κλασικά φιλμ που προσφέρουν γενναιόδωρες ποσότητες ανατριχίλας και αγωνίας. Το πρόγραμμα ξεκινά με την αριστουργηματική "Νύχτα του Κυνηγού" (1955) τη μοναδική ταινία που γύρισε ο Τσαρλς Λότον, αλλά αποδείχθηκε ικανή να γράψει κινηματογραφική ιστορία. Ακολουθεί το στοχειωτικό "Μια Μορφή στο Παράθυρο" (Τζακ Κλέιτον, 1961), μια φανταστική διασκευή του κλασικού "Στριψίματος της βίδας" (Χένρι Τζέιμς), προτού πάρει τη σκυτάλη το ασύγκριτο "Καρναβάλι των Ψυχών" (Χερκ Χάρβεϊ, 1962). Ένα φιλμ στα όρια του ονείρου και της πραγματικότητας και με ένα αποστομωτικό φινάλε, ώστε να ολοκληρωθεί μαεστρικά η ολονυκτία.

Έτσι λοιπόν, πάρτε σεντόνια, σλίπινγκ μπαρ, ροφήματα και το αγαπημένο σας και τα ραντεβού στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Ολονυχτία AOAFF

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ρενουάρ

Mινιμαλιστικό δράμα ελλειπτικής πλοκής, το οποίο, κρατώντας πάντα τα πόδια του στο έδαφος, αφήνει τις ονειρικές εικόνες του να παρασύρουν το θεατή σε μια μελαγχολικά συγκινητική διαδρομή ως την πόρτα της ενηλικίωσης. | Powered by Uber.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
11/12/2025

Ο Βασιλιάς των Βασιλιάδων: Μια Ιστορία Από τον Κάρολο Ντίκενς

Βασικά μαθήματα θρησκευτικών για αρχάριους μέσα από μια αδρά σκιτσαρισμένη (κυριολεκτικά), συνοπτική εκδοχή της Καινής Διαθήκης. | Powered by Uber.

Keeper

Ατμοσφαιρικό μεν, απίστευτα ασυνάρτητο δε θρίλερ μεταφυσικού τρόμου, το οποίο ποζάρει και ως αντιρομαντική, αντισεξιστική, αλλά και ταξική καταγγελία. | Powered by Uber.

Το Δέντρο που Πληγώναμε

Λυρική και νοσταλγική ιστορία ενηλικίωσης, από τις τρυφερότερες του ελληνικού σινεμά, σε κερδίζει με την αφοπλιστικά "ναΐφ" ματιά της σε έναν κόσμο που έχει οριστικά χαθεί. | Powered by Uber.

"Ξανασταυρώνεται": Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη

Το "α" ταξίδεψε στα Χανιά για να επισκεφθεί τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας μεγάλου μήκους του Θοδωρή Παπαδουλάκη.

Η δεύτερη ζωή και το νέο πρόσωπο του κινηματογράφου Αθήναιον

Μετά από (σχεδόν) πλήρη ανακαίνιση και μία μεγάλη επένδυση, ο εμβληματικός κινηματογράφος αλλάζει εποχή.

Ελληνικό box office: Οι θεατές είπαν τα "Κάλαντα των Χριστουγέννων"

Παρά τις αντιρρήσεις των καιρικών φαινομένων, δυο ελληνικές ταινίες, ένα animation και ένα θρίλερ τρόμου έφεραν όλων των ειδών τους θεατές και πάλι στις αίθουσες, ζεσταίνοντας το γιορτινό κινηματογραφικό κλίμα.