Είστε έτοιμοι για την ολονυκτία τρόμου του 14ου Athens Open Air Film Festival;

Μια αξέχαστη βραδιά επιφυλάσσει η διοργάνωση για τους φίλους των ανατριχίλων, του σασπένς και του horror.

Carnival of Souls «Το Καρναβάλι των Ψυχών»

Αυτήν την εβδομάδα, όλοι οι σινεφίλ δρόμοι οδηγούν στο 14ο Athens Open Air Film Festival και την ολονυκτία τρόμου που ετοιμάζει το Σάββατο (20/7) στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 21.30 μέχρι τα ξημερώματα, ο θεσμός παρουσιάζει ένα μαραθώνιο γεμάτο κλασικά φιλμ που προσφέρουν γενναιόδωρες ποσότητες ανατριχίλας και αγωνίας. Το πρόγραμμα ξεκινά με την αριστουργηματική "Νύχτα του Κυνηγού" (1955) τη μοναδική ταινία που γύρισε ο Τσαρλς Λότον, αλλά αποδείχθηκε ικανή να γράψει κινηματογραφική ιστορία. Ακολουθεί το στοχειωτικό "Μια Μορφή στο Παράθυρο" (Τζακ Κλέιτον, 1961), μια φανταστική διασκευή του κλασικού "Στριψίματος της βίδας" (Χένρι Τζέιμς), προτού πάρει τη σκυτάλη το ασύγκριτο "Καρναβάλι των Ψυχών" (Χερκ Χάρβεϊ, 1962). Ένα φιλμ στα όρια του ονείρου και της πραγματικότητας και με ένα αποστομωτικό φινάλε, ώστε να ολοκληρωθεί μαεστρικά η ολονυκτία.

Έτσι λοιπόν, πάρτε σεντόνια, σλίπινγκ μπαρ, ροφήματα και το αγαπημένο σας και τα ραντεβού στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Ολονυχτία AOAFF

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κατέφθασαν οι πρώτες εικόνες των κινηματογραφικών Beatles

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση των τεσσάρων ηθοποιών μας κάνει να ανυπομονούμε για τις τέσσερις ταινίες του Σαμ Μέντες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/01/2026

Μερικές ταινίες που πρέπει να δεις πριν το "Ανεμοδαρμένα Ύψη", σύμφωνα με την Έμεραλντ Φένελ

Η σκηνοθέτιδα που αναβιώνει το κλασσικό μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη μοιράστηκε τις "ταινίες-έμπνευση" που πρέπει να δούμε πριν την πρεμιέρα του "Ανεμοδαρμένα Ύψη" στις 12/02.

Εύα Στεφανή, πώς ήταν να μπαίνεις στην "Καρδιά του Ταύρου";

Μιλήσαμε με την καταξιωμένη Ελληνίδα σκηνοθέτρια για το τελευταίο της πρότζεκτ, τη σχέση της με τον εμβληματικό χορογράφο Δημήτρη Παπαϊωάννου και την άνθηση του ελληνικού ντοκιμαντέρ.

"Οι Ζωές των Άλλων": Το αριστούργημα του γερμανικού κινηματογράφου επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Είκοσι χρόνια μετά την κυκλοφορία της, η πολυβραβευμένη ταινία επανέρχεται για 7 μοναδικές προβολές, αποκλειστικά στον κινηματογράφο Δαναός.

Σε άλλα νέα, ο Tyler, the Creator θέλει να παίξει σε ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Μετά τον ρόλο του στο "Marty Supreme", ο διάσημος ράπερ δεν θα ησυχάσει αν δεν παίξει στο μοναδικό σύμπαν του Γιώργου Λάνθιμου.

Τελικά, αξίζει το hype το "Sirat";

Το υπνωτιστικό θρίλερ του Όλιβερ Λάσε έρχεται στις ελληνικές αίθουσες μετά από μια ηχηρή παρουσία κατά την περίοδο των βραβείων και είναι σίγουρο πως θα σας σοκάρει.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 29 Ιανουαρίου.